Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мпп навч. программа.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
422.91 Кб
Скачать

IV. Викладення теоретичного матеріалу.

Дана навчальна дисципліна cкладається з трьох частин: загальної, особливої та спеціальної.

У загальній частині курсу вивчають питання пов'язані з визначенням поняття, предмету і системи міжнародного приватного права, його джерел, методів (уніфікованого та колізійного) правового регулювання; умов застосування колізійних норм; поняття взаємності та видів правового режиму; суб’єктів міжнародного приватного права.

Особлива частина курсу присвячена розгляду найважливіших підгалузей міжнародного приватного права, його інститутів та видів угод, що укладаються. Це, по-перше, право власності та речове право, правове регулювання іноземних інвестицій, авторські та суміжні права і право інтелектуальної власності у міжнародному приватному праві. По-друге, це зовнішньоторгівельні контракти, договори міжнародного перевезення, франчайзингові, лізингові, факторингові, посередницькі та підрядні договори. Пo-третє, це питання кредитних та розрахункових відносин та недоговірних зобов'язань. І нарешті, це сімейні, спадкові та трудові правовідносини у міжнародному приватному праві.

У Спеціальній частині розглядаються деякі важливі питання міжнародного цивільного процесу. Окрім загальних в цій частині вивчаються основні ха­рактеристики нотаріальних дій, специфіка положення іноземців у цивіль­ному процесі, міжнародна підсудність, питання, пов'язані з міжнародною правовою допомогою, зокрема - з визнанням та виконанням іноземних су­дових рішень.

Матеріал курсу подається, головним чином, у вигляді лекцій.

Загальний контроль як за засвоєнням лекційного матеріалу, так і за нас­лідками самостійної роботи студентів, контролюється під час проведення се­мінарських занять.

Форми підсумкового контролю - проведення семінарських та практичних занять та складання заліку в кінці семестру.

САМОСТІЙНА РОБОТА.

Умови для самостійної роботи створюються Академією, його підрозділами.

Самостійна робота включає:

  1. Опрацювання прослуханого лекційного матеріалу, вивчення обов'язкової та додаткової літератури - активна участь в різних видах аудиторних занять.

  2. Вивчення окремих тем або питань, що передбачені для самостійного опрацювання - перевіряються викладачем в аудиторії усно або письмово.

  3. Підготовка до семінарських, практичних занять – активна участь в їх проведенні.

  4. Підготовка до модульного контролю та інших форм поточного контро­лю – написання контрольної роботи, тестування та ін.

  5. Пошук та огляд літературних джерел за заданою проблематикою.

  6. Написання рефератів за заданою проблематикою.

  7. Захист підготовленого реферату під час аудиторних занять.

  8. Підготовка наукової публікації.

  9. Вирішеним практичних казусів і ситуаційних вправ.

  10. Підготовка курсової роботи – її захист в аудиторії.

  11. Виконання наукових проектів в рамках наукових досліджень кафедри.

  12. Проходження практичного стажування на підприємстві – публічний захист звіту студентом про практичні результати практики.

  13. Підготовка магістерської роботи - публічний її захист.

Iнформаційні джерела.

Базові підручники, навчальні посібники, монографії, наукові статті, зако­ни, нормативні акти України та зарубіжних держав в збірниках норматив­них актів та з періодики.

КОНТРОЛЬ ЗНАНЬ

Контроль знань здійснюється за результатами модульно-рейтингової систе­ми викладання. Результати навчальної діяльності студентів оцінюються в набраних балах за поточний ті підсумковий (семестровий) контроль.

Екзамен - це форма підсумкового контролю засвоєння студентом теоретичного та практичного матеріалу з окремої дисципліни в семестрі. Стан засвоєння та результати роботи студента з науковою літературою.

За результатами екзамену студентові виставляють загальну екзаменаційну оцінку за 100-бальною шкалою:

90-100 балів “відмінно"

75-89 балів “добре”

60-74 балів “задовільно”

0-59 балів “незадовільно”

Ця оцінка заноситься в заліково-екзаменаційну відомість; залікову книжку студента та особову картку студента.

Вона включає суму балів студента одержаних при поточних атестаціях знань рубіжних контрольних перевірок викладачем протягом семестру і сумується з балами відповіді на екзамені.