Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРОГРАМА СТАЖУВАННЯ ККЕ 09.12.2012 .doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
297.98 Кб
Скачать

3.10. Під час стажування курсант зобов’язаний:

3.10.1. Вчасно прибути для проходження стажування до відповідного підрозділу Експертної служби МВС України.

3.10.2. Під час стажування курсант підпорядковується начальнику вищезгаданого підрозділу, який на цей період є для нього прямим начальником.

3.10.3. Виконувати передбачені Програмою стажування завдання у повному обсязі у визначені терміни. Для цього за допомогою керівника стажування відповідно до Програми стажування скласти індивідуальний план роботи, який потрібно затвердити в керівника підрозділу Експертної служби МВС України (додаток 2).

3.10.4. Дотримуватися заходів особистої безпеки, правил охорони праці, техніки безпеки при роботі з технічними засобами, обладнанням та реактивами.

3.10.5. Ознайомитися з нормативно-правовими актами, інструкціями, звітами, методичними матеріалами та статистичними зведеннями, що стосуються діяльності підрозділу експертної служби, формами і методами роботи працівників. Засвоїти функціональні обов’язки за посадою, у якій проходить стажування.

3.10.6. Виконувати розпорядок дня, дотримуватися дисципліни і правил поводження, які установлені у підрозділі за місцем проходження стажування.

3.10.7. Вести щоденник та щодня звітувати безпосередньому керівникові стажування про виконану роботу (додаток 3).

3.10.8. Відвідувати заняття зі службової та спеціальної підготовки.

3.10.9. Перед закінченням стажування підготувати звіт про підсумки проведення стажування за встановленою формою (додаток 4) та подати його на погодження з безпосереднім керівником стажування і затвердження керівником підрозділу експертної служби.

3.11. У ході стажування курсанти зобов’язані виконати наступні навчальні завдання:

3.11.1. Вивчити:

  • організаційну структуру підрозділу;

  • основні завдання та функції підрозділу;

  • основні обов’язки та права працівників підрозділу;

  • нормативне та організаційне забезпечення інформаційно-аналітичної роботи;

  • організаційно-методичні основи планування діяльності експертних підрозділів;

  • основні форми взаємодії експертного підрозділу з підрозділами інших служб ОВС України;

  • організацію техніко-криміналістичного забезпечення слідчих дій та ОРЗ, проведення криміналістичних досліджень, ведення криміналістичних обліків, обліку та звітності експертного підрозділу щодо проведених досліджень;

  • техніку безпеки при проведенні досліджень;

  • порядок підготовки та проведення окремих слідчих (розшукових) дій: оглядів, допитів потерпілих, свідків, пред’явлення для впізнання, слідчих експериментів, призначення експертизи, отримання зразків для експертизи;

  • правила застосування криміналістичної техніки та засоби фіксації результатів проведення слідчих дій та оперативно-розшукових заходів;

  • правила виявлення, фіксації, вилучення та упаковки слідів і предметів на місці події;

  • організаційно-правові основи науково-дослідницької діяльності щодо розробки, освоєння і впровадження нових техніко-криміналістичних засобів, експертно-криміналістичних методів і методик виявлення, вилучення та дослідження речових доказів;

  • практику узагальнення та поширення передового досвіду у підрозділі;

- методику рецензування виконаних експертиз.