Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРОГРАМА СТАЖУВАННЯ ККЕ 09.12.2012 .doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
297.98 Кб
Скачать

3.5. Керівник підрозділу Експертної служби мвс України зобов’язаний:

3.5.1. Визначити конкретні відділи (відділення, сектори, групи) для стажування курсантів. Забезпечити своєчасне інформування їх керівників про терміни, мету і завдання, порядок організації та проведення стажування курсантів.

Призначити наказом безпосередніх керівників стажування з числа найбільш підготовлених працівників, які мають відповідний кваліфікаційний рівень, достатній практичний досвід роботи, високі ділові і моральні якості, та рекомендовані керівництвом відділу (відділення, сектору, групи), в якому планується проведення стажування. Цим же наказом закріпити курсантів за керівниками стажування (не більше двох).

Витяг з наказу про закріплення курсантів за підрозділами і призначення керівників стажування не пізніше ніж через сім днів після початку стажування направляється до НАВС.

3.5.2. Представити курсантів особовому складу підрозділу, роз’яснити їхній правовий статус. Забезпечити курсантів робочими місцями, необхідними службовими матеріалами та літературою тощо.

3.5.3. Провести інструктажі з курсантами, ознайомити їх з оперативною обстановкою, завданнями і функціями підрозділу, його структурою, внутрішнім розпорядком, заходами особистої безпеки та правилами безпеки праці, умовами використання і застосування технічних засобів та обладнання тощо.

3.5.4. Проводити виховну роботу з курсантами.

3.5.5. Організувати своєчасне оформлення і видачу курсантам на період стажування вкладишів до службового посвідчення, що підтверджують виконання ними обов’язків на посаді експерта-криміналіста (додаток 8).

3.5.6. Створити належні умови для виконання Програми та індивідуальних планів стажування курсантів в повному обсязі. Розробити за узгодженням з керівництвом ОВС розпорядок дня курсантів, які проходять стажування. Передбачати при формуванні розпорядку робочого дня курсантів час для роботи з нормативно-правовими актами (2-3 години на тиждень) та день для роботи над дипломною роботою у бібліотеці чи іншій спеціалізованій експертній установі тощо.

3.5.7. Здійснювати постійний контроль за організацією та проведенням стажування курсантів. Щотижня розглядати питання організації та проведення стажування курсантів на оперативних нарадах, надавати їм допомогу у виконанні завдань, передбачених у Програмі та індивідуальних планах стажування (додаток 2), готувати пропозиції щодо її вдосконалення.

3.5.8. Погоджувати та надавати на затвердження керівництву відповідного ОВС звіти про підсумки проведення стажування (копію звіту після затвердження надсилати до НАВС) (додаток 4).

3.5.9. Затверджувати характеристики-відгуки на курсантів (додатки 5, 6).

3.5.10. Припинити проходження стажування та відрядити курсанта до НАВС (з письмовим повідомленням НАВС) у разі систематичного невиконання ним індивідуального плану, недбалого ставлення до виконання функціональних обов’язків або грубого порушення службової дисципліни.

Примітка. Забороняється залучати курсантів до завдань, які не передбачені Програмою стажування та виконання яких пов’язане з ризиком для життя і здоров’я, або може призвести до неправомірних дій через їхню недостатню фахову підготовленість, переміщати курсантів з одного до іншого місця проведення стажування без погодження з академією.

3.6. Керівник стажування від НАВС здійснює контроль за проведенням стажування, забезпечує облік роботи курсантів та підведення її підсумків, запровадження її результатів у навчальний процес.