Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРОГРАМА СТАЖУВАННЯ ККЕ 09.12.2012 .doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
297.98 Кб
Скачать

3.7. Керівник стажування від навс зобов’язаний:

3.7.1. Провести інструктаж курсантів за участю безпосередніх керівників стажування та керівників ОВС від комплектуючого органу.

3.7.2. Забезпечувати проведення всіх організаційних заходів перед від’їздом курсантів на стажування: інструктаж про порядок проходження стажування та з техніки безпеки, надання курсантам необхідних документів.

3.7.3. Встановити систему звітності стажування.

3.7.4. Контролювати забезпечення відповідних умов стажування курсантів.

3.7.5. Забезпечувати контроль виконання курсантами індивідуальних планів стажування відповідно до затверджених графіків.

3.7.6. Сприяти вивченню та систематизації позитивного досвіду роботи випускників попередніх років, які проходять службу в підрозділі.

3.7.7. Контролювати виконання курсантами правил внутрішнього трудового розпорядку.

3.7.8. Подавати керівництву НАВС письмовий звіт щодо проведення стажування із зауваженнями і пропозиціями щодо його покращення.

3.8. Керівник стажування від навс має право:

3.8.1. Здійснювати контроль за організацією та проходженням стажування курсантами в органах та підрозділах внутрішніх справ та отримувати витяги з наказів про його організацію.

3.8.2. Ознайомлюватися з індивідуальними планами стажування, перевіряти ведення щоденників і надавати вказівки про внесення в них змін і доповнень.

3.8.3. Виявляти недоліки в організації стажування та вносити пропозиції керівництву підрозділу експертної служби МВС України щодо їх усунення.

3.8.4. Вивчати умови організації та проведення стажування курсантів, бути присутнім під час проведення інструктажів, спостерігати за їхнім виконанням.

3.8.5. Брати участь у підведенні підсумків несення служби (виконання практичних дій) курсантами.

3.8.6. Вносити пропозиції керівництву підрозділу експертної служби МВС України щодо заохочення керівників стажування з числа їх працівників.

3.8.7. Отримувати інформацію у підрозділах експертної служби МВС України про роботу молодих фахівців-випускників НАВС у регіоні.

3.9. Керівник стажування від підрозділу Експертної служби мвс зобов’язаний:

3.9.1. Ознайомити курсантів з оперативною обстановкою на дільниці обслуговування (об’єкті, у регіоні), характером і особливостями роботи.

3.9.2. Здійснювати практичне навчання відповідно до Програми стажування та індивідуального плану проходження стажування, при цьому проводити роботу, спрямовану на формування у курсантів навичок і вмінь, які необхідні для успішного виконання поставлених завдань.

3.9.3. Вести щоденний облік та давати оцінку роботі курсантів, контролювати виконання останніми індивідуального плану проходження стажування, дотримання внутрішнього розпорядку, ведення щоденників тощо.

3.9.4. Вивчати рівень підготовки, ділові та моральні якості курсантів, їх ставлення до роботи.

3.9.5. Узагальнювати підсумки стажування та подавати звіти на погодження керівнику підрозділу Експертної служби МВС України.

3.9.6. Складати характеристики-відгуки на курсантів, затверджувати їх у керівництва підрозділу Експертної служби МВС України (не пізніше ніж за три дні до закінчення терміну стажування).

Характеристика-відгук має містити таку інформацію (додатки 5, 6): обсяг та якість виконання індивідуального плану проходження стажування, рівень підготовленості курсанта до виконання службових обов’язків і вміння реалізувати набуті знання на практиці; наявність навичок правильно застосовувати експертні методики та спеціальні науково-технічні засоби, дотримуватися заходів особистої безпеки, складати службові документи; особисті морально-вольові якості, дисциплінованість, старанність; професійний рівень розвитку; ставлення до роботи загалом та підсумкова оцінка за стажування.

3.9.7. Готувати пропозиції щодо вдосконалення стажування курсантів.