Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРОГРАМА СТАЖУВАННЯ ККЕ 09.12.2012 .doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
297.98 Кб
Скачать

II. Мета та завдання стажування

2.1.Мета стажування курсантів – закріплення та поглиблення одержаних теоретичних знань у курсантів навчально-наукового інституту підготовки слідчих і криміналістів НАВС відповідно до напряму підготовки фахівців для підрозділів експертної служби, набуття і вдосконалення практичних навичок і вмінь самостійної роботи на займаній посаді експерта-криміналіста, максимально прискорити ознайомлення випускників з визначеними ділянками роботи підрозділів Експертної служби МВС України в реальних умовах.

2.2.Завдання стажування:

– систематизація, закріплення і поглиблення теоретичних знань та умінь, отриманих у ході навчанні;

– набуття навичок самостійної професійної роботи експерта-криміналіста;

– розвиток організаторських здібностей та ініціативи при виконанні посадових обов’язків;

– оволодіння тактикою проведення окремих слідчих (розшукових) дій і методикою розслідування окремих видів злочинів;

– розвиток у курсантів інтересу до науково-дослідної роботи, набуття ними навичок проведення експертних досліджень, пошук найбільш ефективних методів виконання професійних обов’язків;

– зібрати практичний матеріал за темою обраної дипломної роботи.

2.3.Для забезпечення повноти, змістовності та результативності стажування курсант складає індивідуальний план його проходження (додаток 2).

2.4. Термін стажування – з 10.01. по 08.05.2013 року.

III. Права й обов’язки осіб, які беруть участь в організації і проведенні стажування

3.1. Організацію, проведення стажування, контроль за його проходженням здійснюють керівники НАВС, навчально-наукового інституту підготовки слідчих і криміналістів, керівник факультету підготовки експертів-криміналістів та курсу, науково-педагогічний склад кафедри криміналістичних експертиз та керівники Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру (далі – ДНДЕКЦ) МВС України, регіональних науково-дослідних експертно-криміналістичних центрів (далі – НДЕКЦ) при ГУ–УМВС України в областях, в м. Києві, м. Севастополі та на транспорті, у розпорядження яких направлені курсанти.

3.2. Ректор НАВС для організації стажування видає наказ, яким визначає підрозділ експертної служби МВС України, в який буде направлено курсантів, їхню кількість, призначає керівників стажування від НАВС, затверджує графіки здійснення контролю за її проходженням та забезпечує підготовку навчально-методичних матеріалів для її проведення.

Витяги з наказу не пізніше ніж за сім днів до початку стажування направляються до відповідних ОВС.

3.3. Національна академія внутрішніх справ забезпечує:

3.3.1. Своєчасне прибуття курсантів для проходження стажування до підрозділів Експертної служби МВС України та призначення керівників стажування від НАВС.

3.3.2. Надання Програми стажування курсантам.

3.3.3. Завчасне інформування (не пізніше ніж за місяць до початку стажування) підрозділи Експертної служби МВС України про терміни проведення стажування та кількісний склад курсантів.

3.3.4. Проведення інструктажів з курсантами, які направляються для проходження стажування.

3.3.5. Проведення всіх організаційних заходів перед виїздом курсантів на стажування і здійснення контролю за прибуттям курсантів до підрозділів експертної служби МВС України для проходження стажування.

3.3.6. Ознайомлення курсантів із системою інформування про хід стажування. Контроль за виконанням ними індивідуальних планів стажування і визначеного розпорядку дня, своєчасність підготовки необхідної документації.

3.4. Під час проходження стажування курсанти підпорядковуються начальникові підрозділу Експертної служби МВС України, у розпорядження якого вони направлені.