Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НММ-4КПВ(психологи)-2012р..doc
Скачиваний:
105
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.49 Mб
Скачать

2. Методичні вказівки щодо проходження навчальної практики

2.1. Планування навчальної практики.

Перед проходженням навчальної практики студент складає індивідуальний план її проходження.

Індивідуальний план відображає заплановані заходи у сукупності організаційних, практичних і звітних заходів. Зміст заходів має відповідати меті та змісту навчальної практики. Вказується термін їх виконання та відмітка про виконання. Індивідуальний план підписується керівником навчальної практики від базової установи та студентом–практикантом і затверджується керівником установи, де проводиться навчальна практика (Додаток 1).

2.2. Порядок складання й оформлення щоденника навчальної практики та звіту про проходження навчальної практики.

Після завершення проходження навчальної практики студент складає та подає на кафедру заповнений та затверджений щоденник навчальної практики, звіт про проходження навчальної практики та характеристику з місця проходження навчальної практики.

Щоденник навчальної практики відображає щоденну хронологію проходження навчальної практики, що складається студентом самостійно під час її проходження. Титульна сторінка щоденника (Додаток 2) навчальної практики повинна містити:

  • прізвище, ім’я та по–батькові студента–практиканта, курс;

  • терміни проходження навчальної практики;

  • базова установа (місце проходження) навчальної практики та посада, за якою вона проводилася;

  • прізвище, ім’я, по–батькові та посада керівника навчальної практики від базової установи;

У щоденнику відображаються перелік конкретних щоденних завдань з навчальної практики та їх виконання.

Звіт про проходження навчальної практики має містити: місце та термін проходження навчальної практики; послідовність та види виконаних робіт за розділами програми навчальної практики; зміст і аналіз виконаних робіт, їх короткі характеристики; протоколи проведення психологічних досліджень; висновки щодо проведеного дослідження, рекомендації щодо надання психологічної допомоги клієнтам, висновки та пропозиції щодо покращення та вдосконалення навчальної практики, список використаної літератури.

До звіту обов’язково додаються матеріали, зібрані під час навчальної практики. У звіті студент висвітлює також власні враження та особисті надбання в результаті проходження навчальної практики.

Загальний обсяг звіту – до 15 аркушів формату А4. Сторінки звіту нумеруються.

Матеріали навчальної практики необхідно переплести або прошити. Для упорядкування документів оформлюється титульна сторінка звіту про проходження навчальної практики (Додаток 3).

Оформлений звіт і щоденник практикант подає на перевірку керівнику практики від базової установи. Керівник бази навчальної практики, ознайомившись з матеріалами, видає практиканту характеристику–відгук за результатами її проходження. Характеристика–відгук має містити оцінку виконання практикантом програми навчальної практики, рівень підготовленості студента та його вміння реалізувати набуті знання в повсякденній психологічній діяльності (Додаток 4).

За умови наявності та правильного оформлення всіх зазначених документів захист навчальної практики відбувається шляхом складання заліку.