Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ КОМПЛЕКС З КПУ.doc
Скачиваний:
115
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.23 Mб
Скачать

5. Захист курсової роботи

Процедура захисту включає :

  • доповідь студента про зміст роботи ( 10- 15 хвилин);

  • запитання до автора;

  • відповіді студента на запитання членів комісії із захисту курсової роботи та осіб, присутніх на захисті.

  • заключне слово студента;

  • рішення комісії про оцінку роботи.

Вступне слово готується заздалегідь у формі виступу, у якому доцільно висвітлити такі важливі питання: обґрунтування актуальності теми дослідження; мета; завдання; об’єкт, предмет дослідження; з якими труднощами довелося зіткнутися в процесі дослідження, які положення не знайшли підтвердження.

Під час захисту курсової роботи студент зобов’язаний дати вичерпні відповіді на всі зауваження у рецензіях, а також у виступах на захисті.

Шкала оцінювання курсової роботи

підготовка та

оформлення

курсової роботи

якість викладеного

змістовного

матеріалу теми

Захист

Загальна

оцінка

3, 4, 5

3, 4, 5

3, 4, 5

3, 4, 5

Результати захисту курсової роботи визначаються оцінками «відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно». При визначенні оцінки викладач бере до уваги якість виконання всіх частин курсової роботи:

- якість підготовки та оформлення курсової роботи відповідно до встановлених вимог;

- якість викладеного змістовного матеріалу теми, що розкриває її повноту, використання наукових та нормативних джерел у роботі та наявність посилання на них;

- повідомлення студента (захист курсової роботи) та його відповіді на поставлені запитання.

На підставі узагальнень всіх зазначених складових шляхом складання суми балів виставляється загальна оцінка. Оцінка за курсову роботу заноситься до залікової книжки та в екзаменаційну відомість.

Найкращі роботи можуть бути рекомендовані на конкурс.

Після захисту курсові роботи здаються на кафедру, де зберігаються до кінця навчання студента в академії.

Методичні рекомендації для викладачів, які керують курсовою роботою

Керівництво курсової роботи здійснює визначений викладач кафедри. Як правило керівництво здійснює викладач який проводить семінарські заняття у групі.

Студентам на початку семестру пропонується самостійно обрати тему курсової роботи. Викладач може встановлювати строки виконання курсової роботи та дати захисту їх. Після обрання теми курсової роботи студент має уважно ознайомитися з методичними рекомендаціями по виконанню курсових робіт, звернути увагу на типові помилки, які можуть допускатись під час виконання робіт.

Тема курсової роботи містить приблизний план та рекомендований список нормативних та наукових джерел. Студент під час консультації може звернутись до викладача з порадами щодо доповнення джерел, зміни плану. У процесі написання кожен студент може звертатись до керівника курсової роботи за порадами.

Після виконання курсової роботи студент подає її викладачу на рецензування. Викладач має під час рецензування звернути увагу на відповідність дотриманих вимог студентом до курсової роботи, зокрема, встановленого обсягу роботи, наявності посилань на використанні джерела в тексті, наявності висновків. Під час рецензування викладачем звертається увагу на якість викладеного ( повноти розкриття основного змісту теми) матералу відповідно до плану теми. Позитивною стороною роботи є наявність власних обґрунтованих висновків, пропозицій, використання стистичної інформації, схем тощо. Після чого викладачем пишеться рецензія на курсову роботу у якій звертається увага на якість її виконання, допущені помилки, пропозиції про їх усунення.

У встановлений день захисту студенту пропонується виступ 7-10 хвилин, викладачем можуть додатково задаватись запитання щодо уточнення окремих пожень роботи. На підставі узагальненя виконная всіх складових етапів курсової роботи (оформлення та виконання роботи, зміст викладеного матеріалу, захист) викладачем виставляється загальна оцінка.