Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx.........docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
10.81 Mб
Скачать

5.Особливості туризму

5.1. Види туризму та їх характеристика

Активний туризм. Херсонщина завжди відкрита для туристів, активного проведення часу, адже тут безліч неповторних історичних та духовних пам'яток. Ця місцевість славиться казково красивими лісами, мальовничими річками, унікальними заповідниками і природними ландшафтами. Щороку в цю область приїжджає близько десяти мільйонів туристів для того, щоб насолодитися цим чудовим і загадковим краєм.

Водний туризм. Миколаївщина - древня земля, благодатний південь України. Тут спекотний степ зустрічається з морем, терпкий запах чебрецю й полину змішуються з солоним рибним вітром морських просторів. Причорноморський степ пам'ятає бородатих скіфів, кіммерійських вершників "Українською Швейцарією" називають Мігею верхів'я річки Південний Буг, де пороги та скелі овіяні козацькими легендами про затонулу "Золотий кареті". Українськи рафтери давно облюбували цей регіон для організуйте сплавів по Південному Бугу. З кожним роком зростає популярність активного відпочинку: рафтинг на Бузьких порогах, фотополювання в заповідних урочищах і плавнях, сплав на плотах, піші та кінні маршрути.

Пішохідний туризм. Пішоходний туризм дуже розвинений у Миколаєві та області. У пішохідній екскурсії можна побачити Миколаївський некрополь, зоопарк, штаб флоту різні собори й інше. Це місто не поступається іншим гідним містам у цьому питанні.

Промисловий туризм. Активно розвивається промисловий туризм. Для туристів організовуються екскурсії на Южно-Українську АЕС, ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара» – найстарішу верф країни, тури по винних підвалах відомих виноробних господарств. Широку популярність здобули Міжнародні туристичні фестивалі «Ольвія» та «Відпочивай активно!».

Релігійний туризм. До 1917 року в місті було 45 церков. Серед них – православні церкви, католицький костьол, лютеранська кирха, єврейські синагоги. У храмах Миколаєва можна побачити чудотворні ікони і старовинні іконостаси, постояти у могил  засновників церков (вони похоронені в підвалах храмів), помилуватися розписами стін у відроджуваних соборах.  

Зелений туризм. Природа тут дивує гостей своїми унікальними творіннями, а саме - прекрасними каньйонами і річковими порогами. У Грушівку приїжджають не просто відпочити, а зайнятися активним туризмом і спортом. На високих скелястих схилах каньйону проводять свої тренування альпіністи. Порожиста і бурхлива річка вабить до себе любителів водного екстриму. Водний слалом по порогам Південного Бугу нічим не поступається по емоціям і враженням спуску по бурхливих високогірним річках. Тут сплавляються на байдарках і на рафтах. Цю природну водну трасу облюбували професійні спортсмени для проведення різних змагань.

Курортно – лікувальний та екотуризм. Миколаївська область нараховує близько 300 санаторно-курортних, оздоровчих, готельних закладів різних типів, які мають можливість за один сезон приймати понад півмільйона туристів і відпочивальників. Природно-кліматичні умови, потужні рекреаційні ресурси регіону сприяють розвитку санаторно-курортної сфери. На Чорноморському узбережжі Миколаївщини – розташовано зони відпочинку: Очаків, Рибаківка, Коблево та інші.

Основними природними рекреаційними ресурсами області є морські піщані пляжі завдовжки більш як 70км, джерела мінеральної води з експлуатаційними запасами, запаси мулових лікувальних грязей, особливо Тилигульського і Бейкушського лиманів, озера Солоного.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]