Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
103
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.13 Mб
Скачать

2.2 Проектування житлової групи приміщень

Група приміщень житлових приміщень є головною як за значенням, так і за розмірами в проекті. До складу приміщень житлового поверху належать номери, коридори, холи, вітальні, приміщення побутового обслуговування на поверсі.

Призначення житлової зони – забезпечення умов для перебування споживача готельних послуг: надання ліжко-місця, обслуговування номера, чищення і прасування одягу, прийом білизни для, виконання послуг і доручень, надання можливості харчування, транспортування багажу в номер тощо.

В проектованому санаторії всі номери поділяються на наступні категорії: апартаменти одномісні, апартаменти двомісні, одномісний стандарт, двомісний стандарт, люкс.

В таблиці 2.2 розроблено структуру номерного фонду санаторія, виходячи з місткості, зірковості та концепції закладу готельного господарства.

Таблиця 2.2

Структура номерного фонду санаторію ****

Тип

номеру

Кількість

кімнат

Кількість місць в номері

Загальна площа номеру, кв.м

Кількість номерів даного типу

Загальна площа номерів даного типу

Стандарт одномісний

1

1

15

32

480

Стандарт двомісний

1

2

17

30

510

Напівлюкс

1

1

22

5

110

Люкс

2

2

40

3

120

Корисна площа номерного фонду, кв.м

1220

Загальна площа номерного фонду, кв.м

1380

При розміщенні меблів було враховано норми розривів і проходів між меблями та устаткування в номері. Так, мінімальний прохід для однієї людини складає 60 см., для двох – 120 см.

Всі номери санаторія буде оснащено шумоізолюючими вікнами та сучасним обладнанням та технікою. Номери відповідають основним вимогам: температура повітря у приміщеннях в межах від 18 до 20 градусів, вологість – 60-70%; в наявності природна і штучна вентиляція, денне природне освітлення і загальне штучне освітлення у вечірні години тощо.

Двері номерів відкриваються всередину номера.

Стиль номерів – хай-тек. Номер виконаний з використанням високоякісниз дорогих матеріалів. В кожному номері – централізована система управління кондиціюванням, вентиляцією та освітленням. Також, в номерах використовується центральна система пиловидалення, що полегшує роботу покоївкам.

Проектування приміщень житлової групи, що включають коридори на поверхах, холи та вітальні, виконано відповідно до встановлених стандартів. Ширина коридору розраховувалась так, щоб у ньому легко могли розминутися двоє людей з валізами у руках ( не менше як 1,3 метра і не більше як 2.4 метра). Таким чином, оптимальна ширина коридорів для санаторія складає 2 метри.

Підлогу коридорів покрито матеріалами, що поглинають шум, не є слизькими, а стіни і стеля із вогнестійких матеріалів. Через кожні 2,5 метри на стінах розміщені світильники з білого матового скла, що вписуються в загальну картину та дотримуються стилістичної єдності.

По всій площині стелі над коридорами розміщені неонові лампи, які мають функцію регулювання напруги та світла таможуть змінювати свій колір в діапазоні від білого до світло-жовтого та коричневого.

Холи становлять важливий комунікаційний вузол, який з'єднує сходи і пасажирські ліфти. Холи – це приміщення для від­починку гостей, мешканців санаторія, відвідувачів; для зібрання при­булих гостей, мешканців санаторія, відвідувачів; для службових та ділових зустрічей.

Вітальні – це приміщення, які, як правило, відокремлені від коридору перегородкою або глухою стіною і повністю звільнені від людського потоку. Розміщують вітальні на кожному поверсі з розрахунку одне приміщення площею 30 кв.м. на 50 місць у номерах.

Приміщення для побутового обслуговування знаходяться окремо на поверсі. До приміщень побутового обслуговування відносяться: блок приміщень, що надають побутові послуги; приміщення для обслуговуючого персоналу; приміщення для чистої білизни; приміщення для брудної білизни; приміщення для зберігання інвентарю, який використову­ють для прибирання;

43

Соседние файлы в папке Проектування готелю