Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
103
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.13 Mб
Скачать
    1. Вивчення можливості підключення проектованого готеля до інженерних мереж

Заклад готельного господарства повинен мати у своєму складі різноманітне складне інженерно-технічне обладнання, що дозволить підприємству справно функціонувати та надасть змогу використовувати усі необхідні для цього ресурси. До такого обладнання входить: сміттєпровід, система вентиляції та кондиціювання, каналізація, система опалення та постачання гарячої та холодної води. Також, конгрес-готель має систему електропостачання, протипожежну систему, телефонне обладнання, телевізійні установки. Також, з огляду на кількість номерів у закладі, буде встановлено 3 ліфти.

Оскільки готель знаходиться у центрі міста Києва процес, то підключення до систем постачання газу, електроенергії та води значно спрощується. Так, газопостачання здійснюється на базі природного газу. Підключення проводить до магістрального газопроводу.

Однією з основних проблем є постачання готелю води для питних і господарських потреб. Вода буде постачатися шляхом підключення до місцевого міського водопроводу. Для цього готельний будинок повинний бути оснащений відповідним водогінно-каналізаційним устаткуванням. Готельні споруди, що будуються на освоєних територіях, забезпечуються водою від міської водогінної мережі.

Водогінна мережа забезпечує будівлю готельного комплексу водою для питних і господарсько-виробничих потреб. Разом із забезпеченням готелю холодною водою діють системи гарячого і пожежного водопостачання.

Постачання електроенергії відбуватиметься також за рахунок підключення до кабелю, який пролягає під дорогою по вулиці Якіра

У системі електропостачання готельних комплексів передбачені дві ізольовані схеми - від основного джерела і резервна (аварійна). Національним стандартом України ДСТУ 4269:2003 "Послуги туристичні. Класифікація готелів" для готелів категорії 4* за відсутності централізованого аварійного електропостачання, передбачається наявність стаціонарного генератора, який забезпечує роботу всього енергоспоживаючого обладнання.

Територія належно освітлюватиметься із застосування енергозберігаючих світильників та нових технологій економії електроенергії. До таких технологій входять: системи автоматичного включення та відключення джерел освітлювання; сенсорне реагування на появу гостя у діапазоні хвиль, що провокує включення освітлення на то час, поки гість знаходиться у межах досягання світла; енергозберігаючі лампи; системи рівномірного розподілу електроенергії по всій території закладу готельно-ресторанного господарства.

При виборі ділянки варто також враховувати наявність міських інженерних комунікацій (водогін, каналізація, електрокабель), можливість телефонізації і під'єднання до існуючих інженерних міських мереж із врахуванням їхньої потужності та розміщення, що значно знижує обсягу вартості будівництва готельних комплексів.

Однією з обов'язкових умов, якими повинен характеризуватися майданчик для будівництва готельного комплексу, є його екологічна комфортність. Він не повинен розміщуватися в екологічно кризових районах міст. Його санітарно-гігієнічні параметри (чистота повітряного басейну, рівень шуму, аерація, інсоляція) повинні відповідати нормативним вимогам. Сприятливий вплив на екологічну обстановку міста надає велика кількість зелених насаджень та водних просторів.

Навколишній ландшафт необхідно декоративно озеленити (це не стосується готелів у суцільній міській забудові).

Озеленена територія не тільки благотворно впливає на людину, а й надає позитивну дію на екологію міста. Насадження на вулицях служать для короткочасного відпочинку і захищають від неприємних явищ: шуму, пилу, зайвого сонячного опромінення, а також організують пішохідний рух.

Зелені насадження істотно впливають на температуру повітря в місті. Це особливо помітно в жарку погоду, коли температура повітря значно нижча серед зелених насаджень, ніж на відкритих місцях. Крім того, рослини випаровують велику кількість вологи, підвищуючи вологість повітря. Зелені насадження, розташовувані між джерелами шуму (транспортні магістралі, залізниці і т. д.) і житловими будинками, знижують рівень шуму на 5-10%. Забрудненість повітря в центрі міста частково компенсується великою кількістю зелених насаджень і квітників.

Соседние файлы в папке Проектування готелю