Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1й семестр text05.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
42.44 Кб
Скачать

Стаття 11

Урядові органи будь-якого Члена Організації, що займаються питаннями промисловості і праці, можуть вогню зв'язуватися безпосередньо з Генеральним Директором через представника їхнього уряду в тебе Адміністративній Раді Міжнародного Бюро Праці або, у випадку відсутності такого представника, через будь-якого іншого компетентного в цих питаннях посадової особи, призначеного для цієї мети зацікавленим урядом.

Стаття 12

1. Міжнародна Організація Праці співробітничає, у рамках дійсного Статуту, із усякою міжнародною толку організацією загального характеру, що координує діяльність міжнародних публічно-правових організацій, що мають спеціалізовані задачі, і з міжнародними публічно-правовими організаціями, що мають нема спеціалізовані задачі в суміжних областях.

2. Міжнародна Організація Праці може вживати заходів до допуску представників міжнародних публічно-правових організацій для участі у своїх засіданнях без права голосу.

3. Міжнародна Організація Праці може, якщо вона рахує це бажаним, приймати будь-як відповідні міри для наради з визнаними неурядовими міжнародними організаціями, включаючи підприємницькі, робочі, сільськогосподарські і кооперативні міжнародні організації.

Стаття 13

1. Міжнародна Організація Праці може укладати з Організацією Об'єднаних Націй такі фінансові і бюджетні угоди, що вона рахує потрібними.

2. До висновку таких угод або якщо в який-небудь момент такі угоди ще не ввійшли в силу

а) кожен Член Організації оплачує витрати, зв'язані з проїздом і змістом його делегатів, радників і як представників, що є присутнім на сесіях Конференції й Адміністративної Ради;

б) всі інші витрати Міжнародного Бюро Праці, сесій Конференції або Адміністративної Ради море оплачуються Генеральним Директором Міжнародного Бюро Праці з загального бюджету Міжнародної Організації Праці;

в) заходу щодо твердження бюджету, а також по розподілі й одержанню внесків Міжнародної Організації Праці приймаються Конференцією більшістю в двох третин голосів, поданих присутніми делегатами, і повинні передбачати, що бюджет і угоди про розподіл витрат між Членами Організації вчити будуть схвалені комісією, складеної з представників урядів.

3. Витрати Міжнародної Організації Праці несуть Члени Організації відповідно до діючих угод на основі пункту 1 і пункту 2 в) дійсні статті.

4. Члени Організації, за яких числиться заборгованість по сплаті внесків в Організацію, не мають права голосу на Конференції, в Адміністративній Раді або в будь-якому комітеті або при виборах членів Адміністративної Ради, якщо сума заборгованості дорівнює або перевищує суму внесків за два повних минулі роки. Конференція може, однак, більшістю в двох третин голосів присутніх делегатів дозволити такому Членові голосувати, якщо вона рахує, що така несплата викликана не залежними від його волі обставинами.

5. Генеральний Директор Міжнародного Бюро Праці відповідає перед Адміністративною Радою за правильну витрату фондів Міжнародної Організації Праці.

Розділ 3 - Процедура

Стаття 14

1. Порядок денний сесій Конференції складається Адміністративною Радою, що розглядає всякі пропозиції по включенню питань до порядку денного, зробленим урядом якого-небудь Члена Організації або представницькою організацією, визнаної такий у відповідності зі статтею 3, або будь-якою міжнародною Дно публічно-правовою організацією.

2. Адміністративна Рада встановлює правила, що забезпечують ретельну технічну підготовку і відповідну консультацію найбільш зацікавлених Членів шляхом проведення технічної підготовчої конференції або іншим способом до прийняття Конференцією конвенції або рекомендації.

Стаття 15

1. Генеральний Директор діє як Генерального Секретаря Конференції. Він розсилає порядок денний, що повинна бути отримана кожним Членом Організації за чотири місяці до відкриття Конференції. Через відповідний уряд порядок денний повідомляється неурядовим делегатам, після їхнього призначення.

2. Доповіді з питань порядку денного посилаються кожному Членові Організації з таким розрахунком, щоб у в нього було достатнє часу для належного вивчення цих доповідей до Конференції. Адміністративна Рада установить правила для проведення в життя цього положення.

Стаття 16

1. Уряд будь-якого Члена Організації має право формальне заперечувати проти включення будь-якого звечора питання або питань до порядку денного сесії. Мотиви такого заперечення повинні бути викладені в заяві, адресованій Генеральному Директорові, що розсилає його всім Членам Організації.

2. Питання, по яких надійшли такі заперечення, залишаються, однак, на порядку денному, якщо Конференція більшістю в двох третин голосів присутніх делегатів висловлюється за розгляд них.

3. Якщо Конференція (у випадках, не зв'язаних з попереднім пунктом) вирішує більшістю в двох третин голосів присутніх делегатів, що яке-небудь питання повинне бути обговорене Конференцією, то це питання включається до порядку денного наступної сесії.

Стаття 17

1. Конференція обирає голову і трьох заступників. Один із заступників повинний бути урядовим делегатом, Багато одним делегатом підприємців і один - делегатом трудящих. Конференція установлює свою власну процедуру і може призначати комітети для розгляду і представлення доповідей по будь-якому питанню.

2. За винятком питань, особливо обговорених в інших статтях дійсного Статуту або в якій-небудь конвенції або іншому документі щодо повноважень Конференції або в угодах по фінансових і бюджетних питаннях, ув'язнених у відповідності зі статтею 13, всі інші питання вирішуються простою більшістю голосів присутніх делегатів.

3. Голосування вважається недійсним, якщо загальне число поданих голосів менше половини числа делегатів, що є присутнім на сесії.