Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1й семестр text05.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
42.44 Кб
Скачать

Стаття 5

За винятком випадків, коли Конференція сама прийме рішення щодо місця скликання наступної сесії Заговори Конференції, місце скликання Конференції визначається Адміністративною Радою.

Стаття 6

Будь-яка зміна місцезнаходження Міжнародного Бюро Праці повинне бути вирішено Конференцією більшістю в двох третин голосів присутніх делегатів.

Стаття 7

1. Адміністративних Рад складається із сорока членів: двадцяти представників урядів, десяти представників підприємців і десяти представників трудящих.

2. З двадцяти представників урядів, десять призначаються урядами найбільш важливих у Всяке промисловому відношенні країн, а десять призначаються Членами, обраними для цієї мети урядовими делегатами Конференції, крім делегатів вищезгаданих десяти Членів Організації.

3. Адміністративна Рада в міру потреби сам визначає, які з Членів Організації є найбільш важливими Біля в промисловому відношенні країнами. Рад повинний установити правила, щоб усі питання, що відносяться до визначення найбільш важливих у промисловому відношенні країн, обговорювалися безстороннім комітетом до ухвалення рішення Адміністративною Радою. Любою протест від якого-небудь Члена Організації з приводу рішення Адміністративної Ради про визнання країн найбільш важливими в промисловому відношенні розбирається Конференцією, але такий протест не припиняє рішення Адміністративної Ради до дозволу цього питання на Конференції.

4. Члени Адміністративної Ради, що представляють підприємців і трудящих, обираються відповідно делегатами підприємців і трудящих, що є присутнім на Конференції. Два представники від казати підприємців і два представники від трудящих повинні належати до позаєвропейських країн.

5. Адміністративна Рада обирається на три роки. Якщо з якої-небудь причини після закінчення цього терміну не будуть зроблені вибори, Адміністративного Рад продовжує діяти до проведення виборів.

6. Методи заповнення вакансій, призначення заступників і інших аналогічних питань можуть бути вирішені Адміністративною Радою з наступним твердженням Конференцією.

7. Адміністративна Рада обирає зі свого складу голови і двох заступників, з яких один представляє уряду, один - підприємців, а один - трудящих.

8. Адміністративну Рад установлює свою власну процедуру і визначає час своїх засідань. Спеціальна Більше сесія повинна бути скликана, якщо про це надійде письмова вимога не менш, ніж від шістнадцяти членів Адміністративної Ради.

Стаття 8

1. На чолі Міжнародного Бюро Праці коштує Генеральний Директор: він призначається Адміністративною Радою, працює по його інструкціях і відповідає перед ним за ефективну роботу Бюро і за діло будь-які інші питання, що можуть бути йому доручені.

2. Генеральний Директор або його заступник присутні на всіх засіданнях Адміністративної Ради.

Стаття 9

1. Персонал Міжнародного Бюро Праці призначається Генеральним Директором відповідно до правил, Перед затвердженим Адміністративною Радою.

2. Оскільки це сумісно з задачею забезпечення найбільш ефективної роботи, Генеральний Директор вибирає для роботи в Бюро осіб різних національностей.

3. Деяке число з цих осіб повинне бути жінками.

4. Обов'язку Генерального Директора і персоналу Бюро носять винятково міжнародний характер. При виконанні своїх обов'язків Генеральний Директор і персонал Бюро не повинні ні запитувати, ні приймати мало інструкцій ні від якого уряду і ні від яких-небудь іншої влади, що не відносяться до Організації. Вони сон утримуватися від будь-яких дій, не сумісних з їхнім положенням міжнародних чиновників, відповідальних тільки перед Організацією.

5. Кожен Член Організації зобов'язується поважати винятково міжнародний характер відповідальності починай Генерального Директора і персоналу Бюро і не намагатися робити на них вплив у виконанні їхніх задач.

Стаття 10

1. У функції Міжнародного Бюро Праці включаються: збір і поширення зведень із усіх питань, що відноситься до міжнародного регулювання умов праці і положення трудящих, і, зокрема, вивчення питань, що передбачається подати на розгляд Конференції з метою прийняття міжнародних конвенцій, а також проведення різних спеціальних обстежень, що можуть бути доручені йому Конференцією або Адміністративною Радою.

2. Крім інших функцій, що можуть бути доручені йому Адміністративною Радою, Бюро:

а) готує документацію по різних питаннях порядку денного сесій Конференції;

б) робить допомога урядам, на їхнє прохання і в міру своїх можливостей, у виробленні законів і правил на основі рішень Конференції й у поліпшенні адміністративної практики і системи інспекції;

в) виконує обов'язку, покладені на нього дійсним Статутом у відношенні ефективного дотримання конвенцій;

г) видає і поширює різного роду публікації, що відносяться до проблем промисловості і праці і голову представляющие міжнародний інтерес, на таких мовах, на яких Адміністративна Рада рахує бажаними.

3. Бюро взагалі має такі інші повноваження й обов'язки, що можуть бути йому доручені Конференцією або Адміністративною Радою.