Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом розділ 2.docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
122.45 Кб
Скачать

2.2. Асортиментна характеристика туристичного оператора «Гамалія» в сегменті іноземного туризму

2.3. Дослідження процесу формування нового туристичного продукту туроператором «Гамалія» в сегменті іноземного туризму

Розробкою нового продукту в індустрії туризму успішно займаються ті туристські компанії, які встановили формальні процедури для розробки, точніше - це великі корпорації, що мають системні програми розробки туристського продукту.

В іноземному туризмі туристичним продуктом є пакет послуг, що задовольняє споживчі запити іноземних туристів під час їхніх закордонних подорожей і які підлягають ними до оплати. Це - комплекс готельних, транспортних, екскурсійних, перекладацьких, різних побутових і комунальних, медичних, посередницьких та інших послуг.

При створенні туристичного продукту необхідно чітко розуміти, що в дійсності будуть купувати іноземні туристи, адже він оплачує не готельне розміщення, а нові відчуття і ознайомлення з невідомим, затишок та увагу. Тому створення туристичного продукту починається з вивчення його споживчих якостей і властивостей, виявлення найбільш привабливих його сторін для іноземних туристів.

В загальному розробка нового продукту відбувається наступним чином:

1. Спочатку компанія формулюює стратегію розробки туристського продукту, яка, у свою чергу, включає інновацію продукту, тобто встановлення виду необхідного продукту, модифікацію вже існуючих продуктів, а також розподіл ресурсів для створення продукту.

2. Далі йде генерування ідей відносно турпродукту, його властивостей (рис. 3.1) на основі постійного вивчення дійсного і потенційного попиту.

Рис. 3.1. Основні властивості туристичного продукту

Моніторинг попиту на ринку повинен проводитися постійно, тому що в туризмі мода, прихильності, переваги часто змінюються.

З урахуванням визначених динамічних змін доцільно застосовувати 3-х модульну систему маркетингового управління інноваціями (рис.3.2).

Рис. 3.2. Структура модульної системи управління

Продуктовими інноваціями на туристичному підприємстві [1]

Функція 1-го модуля полягає у перманентному аналізі тенденцій розвитку туристичного ринку, структури попиту на ньому, дослідженню ринкового стану власних туристичних продуктів з позицій життєвого циклу, моніторингу туристичної пропозиції конкурентів та оцінці їх інноваційної активності.

У рамках 2 модулю вирішуються такі питання, як планування нового туристичного продукту (це може бути або принципово новий туристичний напрямок, або послуга в межах уже існуючого туристичного напрямку), визначення цільового сегменту споживачів, на яких орієнтований продукт-новинка, конкурентних переваг нового туристичного продукту у порівнянні з існуючими аналогами, встановлення конкурентної ціни на новий продукт і планування каналів його продажу та оцінка засобів стимулювання збуту (складається план по обсягах продажу нового туристичного продукту та очікуваних доходах від його впровадження на туристичний ринок).

У 3 модулі вирішуються організаційні питання формування нового туристичного продукту та його реалізації, проводиться підготовча рекламна кампанія з активного просування на ринок нового туристичного продукту, здійснюються відповідні коригування основних характеристик продукту та комплексу маркетингу в процесі просування нового продукту на ринок, а у випадках його неконкурентоспроможності – приймається рішення щодо можливого зняття його з ринку [1].

3. Наступним кроком є розробка концепції нового турпродукту. Полягає в наданні йому конкретних споживчих властивостей, що відповідають попиту цільового ринку і матеріально-технічним та фінансовим можливостям туристичної фірми. Мається на увазі вибір маршруту, програми, виду туризму, набору і класності послуг;

4. Пробний маркетинг, що означає продаж на ринку першої партії нового турпродукту з метою визначення відносин до нього потенційних покупців, а також виявлення й усунення можливих недоліків.

5. Комерціалізація нового турпродукту, що полягає в організації його масового продажу.

Основним туристичним продуктом у практичній діяльності туристичної фірми «Гамалія» є тур, тобто поїздка (подорож) маршруту (турне) на основі комплексного обслуговування. Визначення туру можна представити у вигляді схеми (рис. 3.3).

Рис. 3.3. Структура туру

Маршрут туру відіграє велику роль у створенні необхідної привабливості, задоволенні побажань та інтересів туристів. Багаторічна практика прийому іноземних туристів до нашої країни показала, що абсолютна більшість приїжджаючих до нас туристів виявляє цікавість до відвідування Києва, Львова, Івано-Франківська, Одеси.

Вибір і розробка того чи іншого маршруту пов'язані насамперед з цілями поїздок іноземних туристів в Україну. Так, для ексурсійно-пізнавальних турів вибирають міста з найбільш цікавими туристичними визначними пам'ятками, наприклад, історичними і культурними пам'ятниками, музеями, картинними галереями й ін. При організації турів на відпочинок до маршруту включаються курортні, морські, гірські чи сільські центри з відповідними природно-кліматичними ресурсами.

Привабливість туристичного маршруту залежить також і від способу перевезення туристів між включеними в нього містами (пунктами). Далеко не всі міста, відвідувані в нашій країні іноземними туристами, мають рівнозначні транспортні зв'язки. Туроператор дуже ретельно підходить до вибору тих чи інших засобів перевезення туристів. Зокрема, враховуються такі вимоги:

- при складанні маршруту не допускається повторне транзитне відвідування туристами міста (пункту), у якому вони вже були. Необхідно шукати такі варіанти транспортних перевезень туристів по маршруту, які забезпечували б однократне відвідування ними запланованих міст;

- при виборі засобів перевезення віддається перевага тим перевізникам, які можуть забезпечити швидшу і максимально комфортабельну доставку туристів з міста до міста;

- при плануванні пасажирських перевезень по маршруту намагаються залишити якнайбільше світлового часу для організації екскурсій або вільної активності туристів, використовуючи з цією метоюнічні години для перевезення потягом, а ранкові чи вечірні - для перевезення літаком або автобусом.

Велике значення для привабливості турів має їхня тривалість. Рекламуються, наприклад, короткострокові тури кінця тижня - "уїк-енд". Найбільш масовими є тур тривалістю 7-10 днів; поїздки тривалістю 14 днів і більш займають уже значно меншу частку в загальному асортименті пропонованих поїздок.

Необхідно вказати на тісний зв'язок між змістом маршруту (перелік відвідуваних міст і пунктів) і тривалістю туру. Так, для ознайомлення туристів зі Львовом, Києвом і Одесою потрібно, як мінімум, по 3-4 дні на кожне місто, а для огляду інших - 1-1,5 дня.

Тури, які розробляються і пропоновані туристичним рператором «Гамалія» користуються популярністю у споживачів. Одним з таких турів є шестиденна поїздка на Поділля з екскурсійним обслуговуванням, ночівлею та дворазовим харчуванням. 

При розробці турпродукту «Замки Поділля» турфірма «Гамалія» виконувала функції організатора і творця комплексного продукту.

Етапи роботи: розробка задуму (ідеї) туру:

  • пошук і відбір партнерів і постачальників;

  • формування основного і додаткового комплексу послуг;

  • експериментальна перевірка туру.

На першому етапі розроблявся задум (ідея) туру, визначалася його цільова спрямованість з орієнтацією на певного споживача, вибирався сезон і зразкове наповнення основного комплексу послуг. Був обраний період з Квітня по Вересень, так як це найбільш сприятлива пора для екскурсійних турів. Для реалізації найбільш привабливих ідей був необхідний пошук і відбір постачальників і партнерів. При цьому вони повинні були відповідати інтересам і вимогам туроператора щодо обслуговування туристів. 

Потім відбувалося формування основного і додаткового комплексів послуг, що включаються в тур. Цей етап передбачав дії по комплектації туру з послуг партнерів або постачальників на основі їх реальної пропозиції.

Експериментальна перевірка туру - заключний етап його формування, на якому практично готовий туристичний продукт підлягає своєму випробуванню. Споживача інформують про ціни, умови проживання, особливості регіону, дають інформацію про готелі, рекомендації та поради, надають буклети та рекламні проспекти. 

Таблиця 3.1