Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з практики УЦІПІП.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
135.68 Кб
Скачать
  1. Висновки

Проходження мною організаційно-правової та переддипломної практики в “Українському центрі інноватики та патентно-інформаційних послуг” Філії ДП “Український інститут промислової власності” за перід з 03 лютого 2014 року по 15 березня 2014 року є важливим елементом процесу підготовки мене як спеціаліста юридичної спеціальності. Протягом практики я мала можливості застосувати отримані раніше теоретичні знання в процесі начання у практичній діяльності.

Мета практики полягала в отриманні досвіду роботи в якості юриста у Філії, підвищення професійної підготовки, закріплення отриманих раніше в ході навчання теоретичних знань із спеціальних і загальних правових дисциплін, умінні використання законодавства у конкретних випадках, набуття досвіду ділового спілкування, підготовка до самостійної роботи на посадах, що потребують кваліфікації магістра за фахом «Правознавство».

У ході практики мені довелося зіткнутися із взаємозв'язком різних галузей права, що дозволило мені зрозуміти, що законодавство, як дисципліни у ВНЗ на практиці в чистому вигляді не використовується, а тісно взаємодіють між собою.

Практика дозволила засвоїти раніше отриманий теоретичний матеріал, навчила орієнтуватися в законодавстві, застосовувати правильні норми законодавства і відрізняти одні від інших.

Тому, по закінченні практики, мети було досягнуто.

Для досягнення поставленої мети, на початку проходження практики ставилися такі завдання:

- Ознайомленням із структурою бази практики, її підпорядкуванням та штатним розписом;

- Вивчення нормативно-правових актів, що регулюють відносини в сфері інтелектуальної власності;

- Визначення місця юрисконсульта в “Українському центрі інноватики та патентно-інформаційних послуг”;

- Ознайомлення з основними локальними нормативними актами - правилами внутрішнього трудового розпорядку, розпорядчими документами, наказами;

- Вивчення листів, претензій, скарг, позовних заяв, що безпосередньо готуються юрисконсультом від імені Філії;

Отже, за результатами проходження практики можна зробити висновки, що мета і завдання практики були реалізовані.

В процесі практики я ознайомилася із діяльністю Філії «Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг» Державного підприємства «Український інститут промислової власності» (далі – Центр), що знаходиться за адресою м. Київ, 01133, б-р Л.Українки, 26.

Дана Філія держпідприємства надає послуги і консультації з питань, що стосуються охорони, захисту та використання прав на об'єкти промислової власності, вирішення спорів у досудовому порядку; також надається можливість роботи з фондом патентної документації громадського користування (ФГК) в читальному залі.

Список використаних джерел:

1. Інтернет ресурс. Режим доступу: http://www.logos.biz.ua/proj/vynahid/online/56.php

2. Офіційний веб-портал ДСІВ Інтернет ресурс. Режим доступу: (http://sips.gov.ua/ua/ucipip/iii_golovna.html)

3.Офіційний веб- портал “Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг Інтернет ресурс.Режим доступу: http://iii.ua/newcipip/control/uk/publish/article/nocalendar?art_id=219649&cat_id=102631

4. Административное право. Бахрах Д.Н., Россинский Б.В., Старилов Ю.Н. 3-е изд., пересмотр. и доп. - М.: Норма, 2008. - 816с.

5. Ромат Т.Є. Захист інтелектуальної власності як об'єкт державного управління [Текст] / Т. Є. Ромат // Держава та регіони. Сер.: Державне управління. - 2011. - № 1. - С. 106-109

.