Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab4.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
3.05 Mб
Скачать

Панель інструментів програми Explorer (Провідник)

Панель інструментів – характерний стандартний елемент вікна більшості програм Windows 98. На панелі інструментів програми Провідник розташовується комплект елементів управління, призначений для навігації по файловій системі та для виконання дій з об’єктами. Якщо у вікні програми панель інструментів відсутня, її відображення можна вмикати через пункт меню View (Вид) Toolbar (Панель інструментів). Усі кнопки та інші елементи панелі співпадають із командами рядка меню чи командами, доступ до яких відбувається через контекстне меню.

Хід роботи

  1. Запустити програму Explorer (Провідник). Наприклад, натисніть на праву клавішу миші, встановивши курсор миші на кнопці Start (Пуск), та виберіть з контекстного меню Explorer (Провідник).

  2. Розгорнути вікно на весь екран.

  3. Переглянути панель папок, знайти та відкрити папку My Documents (Мої Документи).

  4. Відкрити папку Texts. На лівій панелі знайдіть папку Texts та відкрийте її.

  5. Вибрати будь-який файл у папці Texts і скопіювати його у папку My Documents (Мої Документи) способом перетягнення піктограм. На правій панелі розшукайте піктограму файлу. Потім, натиснувши ліву кнопку миші, перетягніть піктограму файлу з правої панелі на піктограму папки‑приймальника на лівій панелі. Відпустити кнопку миші потрібно у той момент, коли папка‑приймальник на лівій панелі змінила колір. Переконайтесь, що файл знаходиться у папці‑приймальнику.

  6. Перемістити цей файл з папки My Documents (Мої Документи) у свою особисту папку на дискеті. На правій панелі розшукайте піктограму файлу. Далі на лівій панелі відкрийте диск А:. Потім, натиснувши праву кнопку миші, перетягніть піктограму файлу з правої панелі на піктограму своєї папки-приймальника на лівій панелі. З контекстного меню, що з’являється, виберіть команду Move Here(Пемістити сюди).

  7. За допомогою меню File (Файл) надати файлу інше ім’я. З пункту меню File (Файл) виберіть команду Rename (Перейменувати).

  8. За допомогою контекстного меню вилучити з вашої особистої папки цей файл. Натисніть на праву кнопку миші, встановивши курсор на піктограмі файлу, та з контекстного меню виберіть команду Delete (Вилучити). Підтвердіть вилучення.

  9. Переглянути вміст Корзини. Відкрийте вікно Recycle Bin (Корзина) та знайдіть вилучений файл. Закрийте вікно Recycle Bin.

  10. Закрити панель інструментів у програмі Провідник командою View (Вид) Toolbar (Панель інструментів) Standard Buttons (Стандартні кнопки).

  11. Встановити знову панель інструментів у вікні програми.

  12. Скопіювати папку Stories, яка знаходиться у папці Texts, на свою дискету, використовуючи буфер обміну даних. На лівій панелі розшукайте папку Texts та відкрийте її. На правій панелі відшукайте папку Stories та виділіть її (піктограма папки змінить колір). На панелі інструментів встановіть курсор на кнопку Copy (Копіювати), та натисніть ліву клавішу миші, для того, щоб скопіювати папку у буфер обміну. Далі потрібно на правій панелі розгорнути зміст магнітного диску А та натиснути на кнопку Paste (Вставити) на панелі інструментів.

  13. Відшукати виконуваний файл програми Windows Commander (Wincmd.exe) та запустити її на виконання. На диску С: відшукайте папку, де знаходиться файл Wincmd.exe. На правій панелі двічі натисніть на ліву клавішу миші, встановивши курсор на його піктограмі, тобто запустіть його на виконання.

  14. Відкрити будь-який текстовий файл, який знаходиться у папці Texts.

  15. Дослідити кнопки панелі інструментів. Переписати у звіт деякі з них.

  16. Закрити вікно програми Провідник. Здати звіт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]