Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бондаренко ИНДЗ).docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
2.99 Mб
Скачать

1. Організаційно-педагогічна функція передбачає:

– сприяння пошуку та використанню в навчально-виховному процесі сучасних організаційних форм, методів і прийомів навчання й виховання, нових освітніх технологій;

– створення колективу однодумців, які б працювали над постійним професійним самовдосконаленням, підвищенням продуктивності педагогічної праці;

– здійснення загального керівництва науково-методичною роботою;

– розгляд планів, програм, проектів усіх підрозділів методичної роботи, їх затвердження;

– координація діяльності з питань методичної роботи з іншими структурами професійної освіти – кущовими, районним методичним кабінетом;

– проведення первинної експертизи стратегічних освітніх документів (програм, навчальних планів тощо).

2. Інструктивно-методична функція передбачає:

– інструктування та консультування педагогів з питань виконання нормативно-правових документів, організації навчально-виховного процесу;

– оперативне інформування педагогів про досягнення психолого-педагогічної науки, кращий педагогічний досвід педагогічних працівників школи, району, області, країни.

3. Пошуково-дослідницька функція передбачає:

– вироблення й погодження підходів до організації, здійснення та оцінки інноваційної діяльності в школі;

– організація та стимулювання ініціативи педагогічного колективу до науково-дослідної, експериментальної та іншої творчої діяльності, спрямованої на вдосконалення, оновлення й розвиток навчально-виховного процесу в закладі освіти та роботі педагога;

– контроль за процесом результатів комплексних досліджень, проектів, експериментів, здійснюваних в закладі освіти;

– організація консультування педагогів з проблем інноваційної діяльності, дослідницької роботи, професійного вдосконалення;

– вивчення професійних досягнень педагогів, узагальнення прогресивного досвіду кожного та впровадження його у практику роботи педколективу;

– створення умов для використання в роботі педагогів діагностичних методик і моніторингових програм з прогнозування, узагальнення та оцінки результатів педагогічної діяльності.

Члени методичної ради – це консультанти з питань методичного спрямування, забезпечення організації навчально-виховного процесу, роботи з батьками та громадськістю.

Внаслідок чого в школі багато вчителів, які можуть і прагнуть знайти нестандартне рішення педагогічної проблеми, мають творчі здібності.

Робота методичної ради дає змогу підвищити ефективність всіх форм і методів методичної роботи і в кінцевому результаті впливати на якість навчально-виховного процесу.

  1. СЛАВУТИЦЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ № 1, Керівний склад.

Рябченко Анатолій Олександрович

Директор школи

Вчитель математики,

спеціаліст «вищої» кваліфікаційної категорії,

Відмінник освіти України,

депутат Славутицької міської ради Київської області

Віткалова Наталія Михайлівна

Заступник директора

з навчально-виховної роботи

Вчитель російської мови та літератури,

спеціаліст «вищої» кваліфікаційної категорії,

Відмінник освіти України

Бардакова Наталія Олександрівна

Заступник директора

з навчально-виховної роботи

Вчитель української мови та літератури,

спеціаліст «вищої» кваліфікаційної категорії,

"Старший учитель"

Кирпикова Надія Миколаївна

Заступник директора

з навчально-виховної роботи

Вчитель географії,

спеціаліст «вищої» кваліфікаційної категорії,

Відмінник освіти України

Гонтар Марина Генадіївна

Заступник директора

з виховної роботи

Вчитель початкових класів,

спеціаліст "вищої" кваліфікаційної категорії

Яковенко Тетяна Анатоліїівна

Соціальний педагог

Вчитель історії,

спеціаліст «вищої» кваліфікаційної категорії,

«Старший учитель»

4.Система методичної роботи навчального закладу.

Підвищенню фахового рівня та кваліфікації педагогів школи сприяє система методичної роботи навчального закладу, яка затверджена наказом по школі за № 212 від 14.09.2011 р. "Про організацію методичної роботи в 2011-2012 навчальному році" та спрямована на реалізацію науково-методичної проблеми «Створення психолого-педагогічних умов для підвищення рівня навчальних досягнень і формування активності та загальної культури учнів».

Робота Славутицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, спрямована на реалізацію

науково-методичної проблеми школи на 2011-2012 навчальний рік

З метою зростання фахової майстерності вчителів, підвищення професійного рівня молодих спеціалістів, творчого вирішення педагогічних завдань і проблем школи, скоординованості дій вчителів-предметників у навчальному закладі організована робота 8-ми шкільних методичних об’єднань та 4-х творчих груп учителів, а також затверджені науково-методичні теми об’єднань та груп, які є складовою частиною загальношкільної науково-методичної теми. Роботу ШМО координує методична рада школи.

В зв’язку з тим, що у школі працюють молоді спеціалісти, спланована робота Школи молодого спеціаліста. Наказом оформлено наставництво. Стажування закінчується підбиттям підсумків роботи спеціалістів наприкінці третього року роботи у рамках Місячника молодого вчителя. Досвідчені вчителі беруть активну участь у конкурсах педагогічної майстерності. За двадцять років існування школи 17 педагогів були переможцями та лауреатами міських, обласних та Всеукраїнських конкурсів педагогічної майстерності «Учитель року», «Класний керівник року», «Бібліотекар року».

Методичні надбання педагогів представляються на міській педагогічній виставці «Освіта Славутича» та обласній виставці «Освіта Київщини». За час роботи школи переможцями та лауреатами педагогічних виставок стали – 80 учителів:

диплом І ступеня – 40;

диплом ІІ ступеня – 21;

диплом ІІІ ступеня – 19.

В школі разом із традиційною системою навчання працюють вчителі вже понад 15 років за системою розвивального навчання з математики та російської мови у класах школи І ступеня. Відповідно до договору співпраці між Славутицькою загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів № 1 Славутицької міської ради Київської області та центром РН у м.Харкові вчителі початкових класів проходять чергову курсову перепідготовку на базі центру, а батьки за власні кошти купують літературу для учнів.

У навчальному закладі проводиться відповідна профорієнтаційна робота, спрямована на вибір учнями педагогічних професій. 43 випускники закінчили педагогічні навчальні заклади, а 10 випускників навчається.

  1. Про підсумки методичної роботи за 2010-2011 н.р.

СЛАВУТИЦЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ № 1

СЛАВУТИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Н А К А З