Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
бидет - 10.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
864.77 Кб
Скачать

19. Створення діаграм стандартного типу в excel

У програмі Microsoft Excel підтримується багато типів діаграм, які дають змогу відображати дані у зрозумілому для користувачів поданні. Під час роботи з майстром діаграм, який використовується для їх створення, або під час виконання команди Тип діаграми, що використовується для змінення наявної діаграми, у списку стандартних або користувацьких типів можна вказати потрібний тип діаграми.

Кожен стандартний тип діаграми має кілька підтипів. Щоб побачити, який вигляд матиме та чи інша діаграма, виберіть потрібний підтип і натисніть кнопку Перегляд результату. Докладні відомості про стандартні типи діаграм і їх використання можна знайти в наведених нижче розділах.

Стовпчасті діаграми

Стовпчаста діаграма використовується для відображення зміни даних із плином часу або наочного порівняння елементів. Вона має такі підтипи:

  • Звичайна стовпчаста діаграма.     Цей тип використовується для порівняння значень із різних категорій. Він також може мати об’ємний вигляд. Як показано на діаграмі нижче, категорії розміщуються горизонтально, а значення – вертикально. Таке подання наочно демонструє зміни із плином часу.

  • Стовпчаста діаграма з накопиченням.     Цей тип діаграм показує відношення окремих елементів до цілого, порівнюючи вплив кожного значення на загальний підсумок по різних категоріях. Така діаграма може бути в об’ємному варіанті.

  • Нормована стовпчаста діаграма.     На діаграмах цього типу порівнюються відсоткові частки кожного значення в загальному підсумку для різних категорій. Існує також об’ємний варіант цього типу діаграм.

  • Об’ємна стовпчаста діаграма.     Діаграми цього типу використовуються для зіставлення точок даних уздовж двох осей. Наприклад, на наведеній нижче діаграмі порівнюються фінансові результати європейського відділення за чотири квартали з результатами двох інших відділень.

Гістограми

Гістограми використовуються для порівняння окремих елементів і мають такі підтипи:

  • Звичайна гістограма.     Цей тип використовується для порівняння значень із різних категорій. Він може мати також об’ємний вигляд. Як показано на діаграмі нижче, категорії розміщуються вертикально, а значення – горизонтально. Це суттєво спрощує процес порівняння значень.

  • Гістограма з накопиченням.      Цей тип діаграми показує співвідношення між окремими елементами та цілим. Також існує об’ємний варіант.

  • Нормована гістограма з накопиченням.     На діаграмах цього типу порівнюються відсоткові частки кожного значення в загальному підсумку для різних категорій. Існує також об’ємний варіант.

Лінійчаті діаграми

За допомогою лінійчатих діаграм відображають зміни даних через рівні проміжки часу. Існують такі різновиди цього типу діаграм:

  • Звичайна лінійчата діаграма.     Діаграми цього типу використовуються для порівняння даних за часом або категоріями. До кожного значення даних також можна додавати маркери.

  • Лінійчата діаграма з накопиченням.      Цей тип діаграм використовується для порівняння змінення внеску кожного значення за часом або категоріями. До кожного значення даних також можна додавати маркери.

  • Нормована лінійчата діаграма з накопиченням.     Цей тип діаграм використовується для порівняння відносного змінення внеску кожного значення за часом або категоріями. До кожного значення даних також можна додавати маркери.

  • Об’ємна лінійчата діаграма.     Це об’ємний варіант звичайної лінійчатої діаграми.

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ

Докладну інформацію про використання лінійчатих діаграм можна знайти у статті Створення точкових і лінійчатих діаграм.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]