Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
samostiyni_deontologiya.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
60.81 Кб
Скачать

6. Анотація на книгу Амонашвили ш.А. Рука водящая.

Повість геніального педагога, вченого, письменника, академіка Ш.О.Амонашвілі «Рука водящая» присвячена темі набуття людиною свого Шляху, свого призначення і осягнення того, що кожна дитина є рука водяща для якогось дорослого. І рука ця ненав'язлива, невидима, мудра, яка допомагає зрозуміти життя. Адже кожна дитина зберігає у середині свого серця великий дар - перлину, випромінюючу Світло і Світло цей дістається і дорослим, і дітям.

«... Олексій Олександрович встав. У поспіху прийняв ванну. Зварив собі чашку кави і теж в поспіху випив, засунув зошити та конспекти уроків в портфель, вийшов з квартири, втік по сходах, перетнув подвір'я. Треба було встигнути на автобус, який ось-ось під'їде. На ньому він добирався до роботи, тобто, до школи, де мимоволі став учителем ... »

7. Педагогічні ситуації, які стосуються проблем педагогічної етики у навчально-виховному процесі початкової школи.

Ситуація 1. Учень говорить учителеві, демонструючи самовпевненість: « Не існує нічого такого, що я не зумів би зробити, якби захотів. У тому числі мені нічого не варто засвоїти і предмет, який ви викладаєте.

Ситуація 2. Учитель приступив до уроку . Всі учні заспокоїлись, настала тиша, і раптом у класі голосно засміявся хлопець. Коли вчитель не встигши нічого сказати, здивовано глянув на учня, що засміявся, він, дивлячись прямо у вічі педагогу, заявив: «Мені завжди смішно дивитися на вас, коли ви починаєте вести заняття».

Ситуація 3. Після того як учитель вже провів декілька занять у класі, учень йому говорить: «Я не думаю, що ви як педагог зможете нас чогось навчити»

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]