Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 1 інформатика.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
328.28 Кб
Скачать

Google Chrome

Про нього можна писати довго і цікаво, бо він постійно оновлюється. Тому зупинимося на найяскравіших особливостях цього браузера.

Швидкість роботи. Окремі вкладки Google Chrome запрограмовані як окремий незалежний процес, але при цьому вони не сповільнюють роботу всього браузера. Крім того, завдяки цьому ізолюються шкідливі програми, а небажані вікна залишаються всередині однієї вкладки. Chrome володіє ефективною системою управління пам’яттю, яка сприяє прискоренню роботи браузера.

Пошукова стрічка для введення. Особливістю браузера є поле для введення адреси. Сюди влаштована пошукова система, як правило, Google. Це робить Chrome більш інтуїтивним: досить одного ключового слова, щоби обрати визначену сторінку. Крім того, Google Chrome зберігає історію попередніх пошуків користувача: з часом браузеру легше визначати, що буде шукати користувач за конкретним ключовим словом.

Синхронізація закладок і функцій. Цією своєю особливістю Chrome завоював більшість шанувальників. Завдяки функції «Ввійти в Chrome», нам більше не слід турбуватися, що наші закладки або програми будуть доступними тільки на одному комп’ютері. Процес синхронізації відбувається наступним чином:

  • коли ми заходимо в Chrome, налаштування браузера на даному комп’ютері зберігаються в акаунті Google. Якщо ви завантажимо той же ж обліковий запис, але вже на іншому комп’ютері, наші збережені налаштування будуть доступними на ньому завдяки Chrome. Навіть якщо ми щось загубимо, або зламається комп’ютер, достатньо тільки зайти в Chrome, щоби все відновити.

  • будь-які зміни в налаштуванні браузера синхронізуються з акаунтом, дані якого використовуються для входу в Chrome. Зміни, внесені на одному комп’ютері, автоматично відображаються на інших комп’ютерах, достатньо тільки ввійти в Chrome, щоби все відновити.

  • при передачі інформації між комп’ютерами і серверами Google вона повністю шифрується. Додатковий рівень захисту, який приймається за замовчуванням, – це шифрування і збереження паролів на комп’ютері і серверах Google за допомогою криптографічного ключа.

Автоматичне оновлення. Google Chrome оновлюється автоматично і фоновому режимі. Нам при цьому нічого не потрібно робити. Не потрібно турбуватися про номери версій, списки можливостей останніх версій і розширеннях. Це дуже зручно для розробників, яким постійно потрібно мати нові версії браузерів, а для звичайних користувачів є не настільки важливим.

Google+

Значення цієї соціальної мережі важко оцінити. Недавно появившись, вона набуває все більшої популярності. Тільки за перші місяці повноцінної роботи учасниками цієї мережі стали 25 млн. користувачів. Для порівняння візьмемо ті ж Facebook і Twitter, яким, щоб досягнути подібного показника, знадобилося три роки. За даними сервісу globalwebindexв грудні 2012 року активна аудиторія facebook налічувала 693 млн. користувачів, тоді як Google+ – 343 мільйони, що робить її другою за популярністю у світі соціальною мережею, обійшовши Twitter і Youtube. Непогано як для молодої соціальної мережі. До речі, Google+ має ряд особливостей, які відрізняють її від конкурентів.

Кола Google+. Основна ідею «кіл» полягає в обміні інформацією між їх учасниками. Одне коло, наприклад, включає друзів, інше – колег, третє – членів сім’ї і т.д. Учасники цих кіл мають різний доступ до інформації, що дозволяє диференціювати контент для різних людей. А ще кола можна використовувати для збереження посилань, нотаток і фотографій. Якщо ми не можемо в даний момент прочитати інформацію, яка нас цікавить, то можемо створити окреме коло, яке буде своєрідним сховищем цієї інформації.

Груповий відео-чат. Це ще одна фішка, яку придумали хлопці з Google і яку пізніше скопіює Facebook. Груповий відео-чат дає можливість спілкуватися з друзями, колегами чи партнерами, не залишаючи комфортних умов соціальної мережі. Плюс ще одна перевага – можливість завантажувати відео і фото у соціальну мережу з мобільного телефону за допомогою спеціальної програми – «Instant Upload».

Соціальна мережа для SEO. В Google+ відкриті всі зовнішні посилання для індексації, що можна використовувати при просуванні сайтів в інтернеті (пошуковик враховує всі посилання в повідомленням, опублікованих у профілях). Якщо правильно використовувати цю особливість, можна ефектно просувати сайти і бренди. Але чим саме Google+ відрізняється в SEO-просуванні від інших соцмереж?

Google+ і SEO:

  • Google не просто дозволяє працювати з посилальною масою  для просування сайтів. Посилання можна також розміщати в своєму профілі Google+ з потрібними нам ключовими словами, надаючи при цьому сайту, який просуваємо непогану вагу.

  • Перше речення на нашому пості є частиною заголовку, а заголовки, як відомо, тісно пов’язані з рангуванням. Широко розповсюджене повідомлення з підлаштованим під ключові слова заголовком маж всі шанси рангуватися за заданими ключовиками.

  • Особистий блог/сайт можна прив’язати до профілю Google+, тим самим підтверджуючи своє авторство і права на оригінальний контент. Детальніше про це на сайті seomoz.

Google+ ідеально підходить для просування блогу чи особистості (персональний брендінг), але і тут є маленький, але мінус – соцмережа Google+ поки не настільки популярна в нас, щоб сильно впливати на фактори просування. Але це все лише справа часу.

Інтеграція. Можливість підключення до всіх існуючих сервісів Google. Що це дає? А це дає нам широкі можливості при використанні всього функціоналу сервісів і програм Google.