Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OFK_WIN.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
1.38 Mб
Скачать

Програма Провідник

Програма Провідник - службова програма, яка відноситься до диспетчерів файлів і призначена для прискорення роботи з файлами та папками.

Запуск Провідника: ПускПрограммы Стандартные Проводник або натисканням кнопки Папки у будь-якому вікні.

р

ис. 2. Зовнішній вигляд вікна Проводника

Вікно програми Провідник

Робоча область вікна Провідника розділена на дві частини, розмір яких можна змінювати так само, як і розмір звичайного вікна.

Ліва панель називається панеллю папок, у ній відображається тільки структура (дерево) папок. У правій частині відображається зміст розкритої папки, включаючи файли, тому вона називається панеллю змісту.

Навігацію по файловій структурі виконують на лівій панелі Проводника. Папки можуть бути розгорнуті і згорнуті. Якщо папка містить вкладені папки, то на лівій панелі поруч із папкою відображається вузол, відзначений значком « + ». Клацнувши по значку «+» можна розгорнути папку, при цьому значок вузла змінюється на « - ». Таким же чином папки і згортаються.

Для того, щоб розкрити папку, потрібно зробити щиголь лівою кнопкою миші по її значку. Зміст розкритої папки відображається на правій панелі. Одна з папок на лівій панелі розкрита завжди. Розгортання папок без перегляду їхнього вмісту дозволяє детально переглянути окремі ділянки структури папок.

Панель інструментів Провідника не відрізняється від панелі інструментів звичайної папки.

Робота з файлами і папками в Провіднику

В Провіднику можна виконати всі операції з файлами і папками.

Створення папки

Створення папки виконується звичайними методами з використанням команд меню Файл або контекстного меню як у Робочій області правій панелі, так і на дереві папок на лівій панелі.

Копіювання і переміщення папок і файлів

Копіювання і переміщення папок і файлів можна виконувати будь-яким способом. Проте простіше це виконувати перетягуванням позначки об’єкту, що копіюється із правої панелі на ліву.

  1. Знайти і розкрити папку з об’єктом, який потрібно скопіювати чи перемістити. Позначити цей об’єкт на правій панелі.

  2. Потягти позначку об'єкта з правої панелі на ліву, не відпускаючи лівої кнопки миші (при копіюванні натиснути клавішу CTRL, а при переміщенні просто потягти), до папки в яку потрібно скопіювати чи перемістити об’єкт.

  3. Відпустити кнопку миші у той час, коли змінить свій колір позначка папки, куди копіюється або переміщається об'єкт.

Головне меню та панель задач

Складові Головного меню та їх призначення

Главное меню є одним з основних елементів керування WINDOWS, який відкривається за допомогою кнопки Пуск.

У структуру Главного меню входять два розділи - обов'язковий і довільний. Довільний розділ відображається вище розділювальної риси. Пункти цього розділу користувач установлює за власним бажанням. Звичайно там розміщують ярлики Создать документ Office та Открыть документ Office, а також ярлики програм за бажанням користувача.

Обов'язкові підменю Главного меню:

  1. Программы– відкриває доступ до ярликів програм, що встановлені на комп’ютері, використовується для швидкого запуску цих програм незалежно від місця їх розміщення.

  2. Документы- відкриває доступ до ярликів останніх документів, з якими працював користувач.

  3. Настройка - відкриває доступ до основних команд налагоджування WINDOWS. Наприклад, до папки Панель управления.

  4. Найти - відкриває доступ до вікна пошуку об`єктів, основним є Файлы и папки.

  5. Справка - відкриває доступ до довідкової системи WINDOWS.

  6. Выполнить - відкриває доступ до вікна з командним рядком. Його зручно використовувати для запуску додатків DOS, або у випадках, коли необхідно вказати параметри запуску.

  7. Завершение работы - відкриває доступ до способів коректного завершення роботи з системою. Вікно Завершение работы дозволяє закінчити сеанс роботи користувача, перевантажити або вимкнути комп’ютер.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]