Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
/ стандартніе и служебніе.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
436.22 Кб
Скачать

Завдання

1. Намалювати різними інструментами (Кистю й Олівцем) наступні геометричні фігури:

  • окружність, еліпс, прямокутник, квадрат;

  • прямі куб, паралелепіпед, циліндр, конус, піраміду;

  • похилі куб, паралелепіпед, циліндр, конус, піраміду;

  • розфарбувати грані фігур різними квітами за допомогою інструментів Заливання і Розпилювач;

  • збільшити одну з фігур у 2 рази.,

  • нахилити одну з фігур на 30°.

2. Зобразити на екрані довільний пейзаж (гори зі сніжними шапками, сонце, хмари, море, кораблі, ліс, дерева, дорогу, пшеничне поле, автомобіль, автобус, потяг, танк, літак і ін. Обов'язково над пейзажем зобразити семибарвну веселку.

3. Намалювати на екрані електронний годинник, що показують поточне час. Зменшити малюнок на 20% (щоб він складав 80% від вихідного)

4. Зобразити на екрані ескіз вітальної листівки для якого-небудь свята (8 березня, Новий рік, 1 чи 9 травня, День народження, весілля...). У нижній частині ескізу написати своє прізвище.

Програма калькулятор (додаток Windows)

Калькулятор – це програма, що імітує електронний калькулятор. Особливість комп'ютерного калькулятора є те, що на екран можна вивести необмежену кількість калькуляторів (для збереження проміжних результатів, рівнобіжного виконання різних розрахунків і ін.), що забезпечує цілком безпаперову технологію виконання розрахунків.

Запуск програми виконується щигликом мишею кнопки Пуск, вибору послідовно пунктів Программы\Стандартный\Калькулятор. Запуск програми вручну виконується подвійним щигликом лівої клавіші миші по файлі Calc.exe з папки Windows.

Вікно програми є типовим вікном Windows: у рядку заголовка - назва програми, ліворуч - кнопка системного меню, праворуч – кнопки Свернуть, Развернуть, Закрыть, потім йде рядок меню і т.д.

Калькулятор може бути представлений у двох режимах: звичайному – для проведення арифметичних розрахунків з використанням пам'яті й інженерному (науковому), що дозволяє виконувати тригонометричні, логічні і статистичні операції.

Для переключення з одного режиму в іншій використовуються команди Инженерний (Scientific) чи Обычный (Standart) з меню Вид (View). Инженерний калькулятор виконує значно більше операцій, але більш складний. Результати розрахунків відображаються на індикаторі, зберігаються при переключенні режимів і переносяться в інші програми за допомогою буфера обміну. При переключенні зберігаються дані, що зберігаються в регістрі пам'яті.

Уведення чисел і знаків виробляється з клавіатури чи мишею щигликом відповідного символу. Цифрові клавіші можна використовувати як у верхній частині клавіатури, так і на цифровому блоці, що включається клавішею NumLock. Калькулятор оперує числами від –10308 до +10308 . Результат обчислень відображаються на індикаторі після натискання клавіші «=» чи Enter.

Обычный режим

У звичайному режимі на калькуляторі можна виконувати наступні операції: чотири арифметичних дії (додавання, вирахування, розподіл, множення), визначення зворотної величини будь-якого числа (результат від розподілу 1 на дане число), зміна знака числа на протилежний, перебування відсотка від числа і квадратного кореня, використання в розрахунках комірок пам'яті. У випадку необхідності повторити останню дію, наприклад, помножити на якесь число, можна повторно клацнувши кнопку =.

При обміні даними з іншими програмами використовується буфер обміну. Число, що знаходиться на індикаторі, заноситься в буфер обміну по команді КОПІЮВАТИ (Copy) з меню ВИПРАВЛЕННЯ (Edit).

Команда ВСТАВИТИ (Paste) переносить число з буфера обміну на індикатор.

Якщо виникає питання про призначення клавіші, то по неї можна клацнути правою кнопкою миші, з'являється напис: «Что это такое?” Після щиглика мишею цього напису з'являється заставка про призначення клавіші.

Призначення різних кнопок калькулятора і дублюючі їхні клавіші приведені в табл.1.

Таблиця 1.

Призначення різних кнопок калькулятора і дублюючі їхні клавіші

Кнопка

Клавіша

Виконувана дія

1

2

3

+

+

Додавання

  • -

Вирахування

/

/

Ділення

*

*

Множення

1/х

R

Одержання зворотної величини

+/-

F9

Зміна знака числа

sqrt

@

Корінь квадратний

. чи ,

Відділення десяткової частини від цілої

Соседние файлы в папке