Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kondrushenko_perevod.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
35.41 Кб
Скачать

A typical web-page p 84

У верхній частині сторінки адресу URL. URL означає уніфікований покажчик ресурсу - адреса файлу в Інтернеті. Типовий URL виглядає наступним чином: http://www.bbc.co.uk/radio/.

У цьому URL, хап: // означає протокол передачі гіпертексту і повідомляє програмі, щоб подивитися на веб-сторінці. WWW означає World Wide Web. bbc.co.uk є доменне ім'я сервера, на якому розміщений сайт - компанія, що базується у Великобританії; інші домени верхнього рівня .com (комерційний сайт), .edu (освіта), .org (організації) або .net (мережа); радіо шлях до каталогу, де знаходиться веб-сторінка. Частини URL розділені. (Точка), / (коса риса), а також: (двокрапка). Деякі сайти починають FTP: //, протокол передачі файлів, використовуваний для копіювання файлів з одного комп'ютера на інший.

Панель інструментів показує всі навігаційні іконки, які дозволяють повернутися на попередню сторінку або перейти на наступну сторінку. Ви можете

також перейти на головну сторінку або зупинити поточну передачу, коли схеми зайняті.

Кнопки Tab дозволяє переглядати різні сайти, в той же час, і вбудований у вікно пошуку допоможе вам шукати інформацію. Якщо кнопка подачі спалахує, це означає, що сайт пропонує RSS-канали, так що ви можете автоматично отримувати оновлення. Коли веб-сторінка не завантажується, ви можете оновити поточну сторінку, (знову ж скачували), що означає, що перезавантаження сторінки. Якщо ви хочете, щоб відзначити адреса веб-сайту, так що ви можете легко повернутися до сторінки на більш пізній час, ви можете додати його в обране (вибране в американському варіанті англійської мови), або вибране. Якщо ви хочете, щоб відвідати його знову ви просто натискаєте Показати обране

На самій веб-сторінки, більшість сайтів мають інтерактивні графічні посилання та інтерактивних гіпертекстових посилань. logether, вони відомі як гіперпосилання і візьму вас до інших веб-сторінкам при натисканні.

Multimedia magic p.111

Мультимедійні додатки використовуються у всіх видах полів. Наприклад, музеї, банки і агенти з нерухомості часто мають інформаційні кіоски, які використовують мультимедіа; компанії виробляють навчальні програми з оптичних дисків; ділові люди використовують Microsoft PowerPoint для створення слайд-шоу; і викладачі використовують мультимедійні зробити відео-проекти або викладати предмети, як мистецтво і музику. Вони всі виявили, що рухомі зображення і звук можуть включати глядачів емоційно, а також інформувати їх, допомагаючи зробити їх повідомлення більш запам'ятовується

Потужність мультимедійного програмного забезпечення знаходиться в гіпертекст, гіпермедіа та інтерактивності (тобто користувач бере участь у програмі). Якщо ви натиснете на гіпертекстового посилання, ви можете перейти до іншого екрану з більш детальною інформацією про конкретний предмет. Гіпермедіа схожий, але також використовує графіку, аудіо і відео як гіпертекстових елементів.

б

Поки ваш комп'ютер має звукову карту, ви можете використовувати його для захоплення звуку в цифровому форматі і відтворювати їх. Звукові карти пропонують два важливих можливості: вбудований стерео синтезатора і системи під назвою MIDI, або Musical Instrument Digital Interface, який дозволяє електронні музичні інструменти для взаємодії з комп'ютерами. Digital Audio Workstation (Дейн) дозволяє змішувати і записати кілька треків цифрового аудіо.

Ви також можете слухати музику на комп'ютері, або передати його на портативний MP3-плеєр. MP3 є скороченням від MPEG Audio Layer 3, стандартний формат, який стискає аудіо-файли. Якщо ви хочете створити свої власні файли MP3 з компакт-дисків, ви повинні мати CD Ripper, програма, яка витягує музичні треки і зберігає їх на диск у вигляді MP3-файлів.

Аудіо стає ключовим елементом в Інтернеті. Багато радіостанції в прямому ефірі через Інтернет з використанням потокового аудіо технології, яка дозволяє слухати аудіо в безперервному потоці під час його

передаються. Трансляція події через Інтернет, наприклад концерт, називається трансляція. Пам'ятайте, що ви не зможете відтворювати аудіо та відео в Інтернеті, якщо у вас є плагін, як RealPlayer або QuickTime.

Відео є ще одним важливим елементом мультимедійних комп'ютерів Відео відноситься до запису, обробки та зберігання відео в цифровому форматі. Якщо ви хочете, щоб зробити фільм на комп'ютері, fiist вам потрібно буде захоплювати зображення з цифрової відеокамери, а потім передати їх на комп'ютер. Далі, вам потрібна програма відео про вибір місця, як IMOVIE, щоб скоротити ваші улюблені сегментів, повторно послідовності кліпів і додавати переходи і інші ефекти. Нарешті, ви можете зберегти фільм на DVD або розмістити його на веб-сайтах, як YouTube і Google Video.

Мультимедіа використовується для виробництва словники та енциклопедії. Вони часто приходять на DVD, але деякі з них також доступні в Інтернеті. Хорошим прикладом є Grolier Інтернет енциклопедія, яка містить тисячі статей, анімації, звуки, динамічні карти і гіперпосилання. Крім того, Енциклопедія Britannica тепер доступні в Інтернеті, і коротким версія доступна для плеєрах, КПК і мобільних телефонів. Навчальні курси з історії, науки та іноземні мови також доступні на DVD. Нарешті, якщо вам подобається розваг, ви будете любити новітні мультимедійні відеоігри з об'ємним звуком. Музика саундтреки, і навіть фільм екстракти.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]