Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom_Fartux_z12345 gotow.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
195.4 Кб
Скачать

4.1.7 Вибір марки способу прокладки та перерізу проводів силової мережі

У сучасних відповідальних об’єктах де цінують якість електропостачання до технологічних машин застосовують мідні проводи та кабелі в полівінілхлоридній ізоляції які прокладаються в стінах, по трубам, по конструкціям. Переріз проводів силової розподільчої сітки, визначаємо і вибираємо, виходячи з двох умов:

  1. По тривалому допустимому нагріву лінії робочим струмом:

де, – тривало допустимий струм проводу,

- розрахунковий струм на даній ділянці кола.

25 ˃ 18 А.

  1. По відповідно вибраним перерізом проводу захисту на даній ділянці кола:

де, - кратність допустимих струмів захисних апаратів,

- струм плавкої вставки, номінальний струм розщеплення автомата, номінальний струм теплового реле, яке захищає дану ділянку.

14,56

Вибираємо провід ВВГ-НГ LSз мідними жилами в двійній полівінілхлоридній ізоляції з перерізом кожної жили 10[12].

4.1.8 Світлотехнічний і електричний розрахунок освітлення

Зважаючи на виняткову важливість впливу світла, як фактору комфортних умов утримання тварин, в тваринницьких комплексах передбачається використання натурального і штучного освітлення.

Нормоване значення освітлення основних і допоміжних приміщень вказано в галузевих нормах, які враховують необхідність визначення освітлювання в менш освітленої точці технологічної зони утримання тварин. Розрахунок освітлювальної установки складається в визначенні числа і потужності джерела світла, які забезпечують нормоване освітлення робочих поверхонь.

В зв’язку з використанням електричних джерел електроосвітлювальних установок, ефективність застосованої апаратури керівництва і захисту, визнається електричним розрахунком освітлення. В дипломному проекті світлотехнічні розрахунки проводяться по рекомендованій методиці.

4.1.9 Вибір джерел світла і освітлювачів

Вибір джерела світла засновується на ефективності їх біологічний вплив на організм тварин, світлової віддачі, строку служби.

Для освітлення приміщень, де знаходяться телята вибирають освітлювачі з люмінісцентними лампами низького тиску. Їх вибирають по вимозі до живлення яке допускає зниження напруги до 90% від номінального і менше. Так як в телятнику вибрані приточні і витяжні системи вентиляції, температура повітря в приміщенні підтримується до 120 . В основне виробниче приміщення вибирають освітлювачі, стійкі до хімічної активності і вологості середовища, які характеризуються косинусною кривою сили світла, які мають статичну схему запалювання і задовольняють перебуванням економії електроенергії. Ці умови виконуються освітлювачами ЛСП 12-2х40-901. Допоміжні промислові приміщення телятника на 368 голів освітлюються освітлювачами з лампами розжарення. Умови вибору задовольняють освітлювачі НСП 41-200-Н-012.

4.1.10 Монтаж. Розміщення освітлювачів.

Розміщення і спосіб кріплення освітлювачів ЛСП 12-2х40-901 забезпечує нормований рівень освітлення при найменших приведених затратах. При цьому освітлювачі рівномірно розміщуються в плані приміщення. Кріплення виконується з використанням тросової проводки, яка протягнута на висоті 2,5м, закріпленої до бетонної конструкції телятника. Враховуючи використання типового проекту, освітлювачі розміщуються в 3 ряди. Освітлювачі допоміжних виробничих приміщень монтуються до стелі або на кронштейнах. Таке розміщення забезпечує найменшу відстань і зручність монтажу групових мереж. При розміщенні освітлювачів враховується допустимість їх обслуговування за допомогою переносних драбин або розбірних рештувань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]