Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom_SawaFartux.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
186.53 Кб
Скачать

Зміст

Вступ

  1. Загальна частина

      1. Виробничо – господарська характеристика об’єкту та стан його електромеханізацій і автоматизації

      2. Характеристика основних технологічних процесів

        1. Підготовка технічної документації для здачі наново змонтованої електроустановки в експлуатацію

      3. Вибір електричних двигунів приводу технологічних машин

      4. Вибір електрообладнання

      5. Складання розрахунково-монтажної схеми силової мережі об’єкту

      6. Вибір розподільчих пристроїв

      7. Вибір марки способу прокладки та перерізу проводів силової мережі

      1. Світлотехнічний і електричний розрахунок освітлення

      2. Вибір джерел світла і освітлювачів

      3. Монтаж. Розміщення освітлювачів

      4. Розрахунок загального рівномірного освітлення приміщень

      5. Вибір апаратури керування освітлювальним устаткуванням

      6. Вибір і розрахунок внутрішніх освітлювальних мереж

        1. Монтаж освітлювальних електромереж

      7. Розрахунок електричних навантажень

      8. Визначення навантажень на вводі в корівник та вибір силового кабелю

4.2. Спеціальна частина

4.2.1 Електротехнічне обслуговування електрообладнання

4.2.2 Робота схеми управління і захисту електродвигунів вентиляційної установки

4.2.3 Визначення можливих несправностей

4.2.4 Налагодження електрообладнання

4.2.5 Техобслуговування електрообладнання

4.3. Економіка і організація виробництва

4.3.1 Складання кошторису на налагодження електрообладнання господарським методом

4.4. Заходи по техніці безпеки та протипожежній безпеці

4.4.1 Аналіз потенційних небезпек і шкідливостей в корівнику

4.4.2 Виконання заземлюючого устаткування розподільчого щита

4.4.3 Виконання УВЕП

4.4.4 Опосвідчення стану безпеки силового електроустаткування корівника

4.4.5 Протипожежні заходи у виробничому приміщенні

4.4.6 Комплектування РЩ захисними засобами

4.4.7 Комплектування приміщення засобами гасіння пожежі

4.5. Охорона навколишнього середовища

4.5.1 Заходи по охороні навколишнього середовища

Список використаної літератури

Вступ

Енергетика як галузь займає одне з провідних місць щодо руху прогресу та соціально-економічного розвитку суспільства. Сьогодні без енергетики не може розвиватися жодне виробництво.

Агропромисловий комплекс України споживає близько 10%всієї електроенергії , яка використовується на забезпечення робoти електродвигунів , забезпечення передпосівної та післязбиральної обробки зерна , переробки технічних культур , вирощування рослин у закритому грунті. Застосування електропривода покладено в основу комплексної механізації тваринницьких ферм та комплексів.

Експлуатація електроустановок , ефективне використання електроенергії – основна задача енергетичних служб агропромислового комплексу.

Особливе місце у вирішенні задач інтенсифікації практично всіх галузей сільськогосподарського виробництва займає електричне обладнання та опромінення. На електричне освітлення витрачається більше 13% виробленої електроенергії.

Правильне використання освітлювальних та опроміню вальних установок може підвищити продуктивність праці на 5-10% , продуктивність тварин – на 8 – 15 % , отримати більш високі врожаї сільськогосподарських культур , покращити якість продукції

Для того, щоб забезпечити подальшу високу виробничу віддачу та знизити собівартість виробленої продукції на тваринницьких виробництвах потрібно багато уваги приділяти механізації і електрифікації тваринницьких ферм. В даний час науково – розроблено більше 300 об’єктів електрифікації процесів тваринництва і більше 100 з них мають науково обґрунтовані рекомендації на впровадження у виробництво. На сьогоднішній день в господарствах України експлуатується близько 600 тисяч електродвигунів загальною потужністю 3,9 млн. кВт. На тваринницьких фермах по вирощуванню та відгодівлі корів в багатьох господарствах електрифіковані та автоматизовані майже всі виробничі процеси. Використовуються прогресивна технологія і сучасні машини, робота яких організована на поточних лініях.

Все більше знаходить застосування нове електрообладнання в приводах, нагрівальних і випромінювальних установках, системах автоматичного дистанційного контролю та телемеханіки і управління технологічними процесами.

Всі сільськогосподарські виробництва необхідно автоматизовувати та механізовувати з метою покращення умов праці персоналу, поліпшення умов утримання тварин, та збільшення продуктивності самого господарства.

4.1 Загальна частина

4.1.1 Виробничо-господарська характеристика об’єкту та стан його електромеханізації і автоматизації

Виробничий сільськогосподарський кооператив “Нібас” організований

в 2009 році на місці старого радянського телятника місткістю на 368 голів. ТОВ “Нібас” розташований в селі Петропавлівка Петропавлівського району. До господарства існує капітальний централізований під’їзд з асфальтовим покриттям. Підприємство має м’ясний напрямок. Спеціалізується на вирощуванні м’ясних видів корів. Крім електрифікації господарство більш не має ніяких централізованих енергоносіїв. Електроенергію на підприємство постачає підстанція Петропавлівського РЕМу та отримує живлення від КТП №203 10/0,4 кВ загальною потужністю 500 кВА.

За рівнем механізації підприємство є досить розвиненим, так як механізовано: майстерню, гаражний бокс, та безпосередньо сам тваринницький комплекс. Основними споживачами електроенергії в господарстві являються електричні приводи технологічних машин а також електроопалювальних та електроосвітлювальних установок.

Річне споживання електроенергії підприємством становить 310020 кВт. Год.

4.1.2 Характеристика основних технологічних процесів

Основними технологічними процесами являються кормороздача, видалення гною, напування корів, освітлення, вентиляція та підігрів взимку .

1.Кормороздача здійснюється мобільним кормороздавачем на тракторній тязі КТУ – 10А. Призначений для транспортування та дозованої роздачі кормових сумішей масою до 3 500 т.. Кормороздавач представляє собою причіп до трактора, який при проходженні між годівницями вивантажує корм через направляючі жолобки. Його виробнича спроможність від 80 і до 480

2.Видалення гною здійснюється за допомогою гноєприбиральних транспортерів ТСН 160. Вони призначені для видалення гною з телятника на 368 голів і завантаження гною в транспортні засоби. ТСН 160 представляє собою два стаціонарних установлених і узгоджених діючих транспортера з окремими приводами. Основними вузлами являються ланцюги транспортера, два приводи, шафа керування, похиле і поворотне устаткування . Привід горизонтальної та похилої частини транспортера ТСН 160 складається з електродвигуна, клинопасової передачі і циліндричного редуктора.

3.Напування корів здійснюється за допомогою автоматичних поїлок АП-1А. . Їх використовують для напування корів при утриманні корів на прив’язі. Напувалки ставляться одна на два стійла. Напувалки складаються із корпуса, в середині якого розташований кнопковий пристрій: клапан, педаль.

4.Вентиляцію повітря в стійловому приміщенні здійснює витяжна вентиляційна установка“Клімат-47М”. Система управління вентиляторами передбачає ручне і автоматичне управління витяжними вентиляторами в стійлових приміщеннях. Для цієї установки використовують двигуни серії АИР з підвищеним ковзанням.

5.Електрокалорифери СФОЦ-60 працюють тільки в холодний період року.

4.1.2.1Підготовка технічної документації для здачі наново змонтованої електроустановки в експлуатацію

Кожне закінчене будівництвом підприємство, житлове чи суспільна будівля приймає в експлуатацію державна приймальна комісія, до складу якої входять представники замовника, експлуатаційної організації, генерально гопідрядника.  Освітлювальне і електричне силове обладнання, змонтоване у цехах та інших будівлях, пред'являють до приймання одночасно з прийманням будівельних робіт та робіт з монтажу санітарно - технічного та технологічного обладнання. Індивідуальні випробування проводяться згідно з порядком. Перед початком індивідуальних випробувань електрообладнання на даній електроустановці вводиться експлуатаційний режим, з введенням якого обслуговування електрообладнання повинно здійснюватися замовником. При цьому замовник забезпечує розстановку експлуатаційного персоналу, складання та розбирання електричних схем, а також здійснює технічний нагляд за станом електротехнічного і технологічного устаткування.  З моменту підписання зазначених актів електроустановки вважаються прийнятими замовником і він несе  відповідальність за їх збереження. Після успішного закінчення комплексного випробовування обладнання робоча комісія підписує акт про готовність закінченого будівництвом  будівлі, споруди для пред'явлення державній приймальній комісії. 

      1. Вибір електричних двигунів приводу технологічних машин

В даному розділі приведений розрахунок електродвигунів електрокалориферноївентиляційної установки “СФОЦ - 60”. Весь комплекс телятника розділений на ліву та праву секції вентилювання порівну. Щоб вибрати вентилятор і визначити потужність електродвигуна, необхідно знайти необхідну витрату повітря. Витрата повітря визначають по видаленню з приміщення зайвого вуглекислого газу і вологи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]