Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОД.ДИПЛОМ-Е 2015 оконч.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
402.94 Кб
Скачать
  1. Огляд літератури

В огляді літератури необхідно подавати інформацію в хронологічному порядку: спочатку раніше, а потім пізніше опубліковані праці.

Важливо подавати публікації з теми роботи за останні 10–15 років.

Джерелами літератури можуть бути книги, брошури, статті із журналів, збірників, наукових праць вітчизняних і зарубіжних авторів, автореферати дисертацій, інструкції, настанови, рекомендації та нормативи.

Текст літературного огляду повинен мати посилання на опрацьовані джерела, які позначають порядковими номерами, що відповідають списку використаної літератури, вміщеного в кінці дипломної роботи. Номер джерела беруть у квадратні дужки. Якщо дану думку висловлюють кілька авторів, то джерела позначають через кому і беруть у квадратні дужки. Наприклад: 3, 7, 15.

Кожна нова самостійна думка в одному реченні чи кількох має починатися з абзацного відступу. Під час написання не допускається повторень, а перехід до нової думки має бути логічним.

Писати потрібно короткими та зрозумілими реченнями, без перекручення фактичного матеріалу і поглядів авторів, повідомляючи лише те типове і показове, що має відношення до теми дипломної роботи. Викладення тексту має бути неупередженим і містити критичну оцінку існуючих точок зору з даного питання.

Якщо абзац починається з посилання на автора роботи, то вказують ініціали і прізвище, а в дужках пишуть номер, під яким ця робота приведена в списку літератури. Далі в стислій формі викладають зміст роботи.

В огляді літератури використовуються тільки ті першоджерела, які вивчались студентом і мають пряме відношення до теми дипломної роботи. Обмежено використовується навчальна література або посилання інших авторів на використані ними роботи.

Огляд літератури пишеться за попередньо складеним планом і повинен бути системним, цільним та послідовним. Критичні зауваження слід аргументувати посиланнями на джерела літератури. При наявності суперечливих думок авторів з того чи іншого питання потрібно спробувати знайти причину розходжень. Інколи це є результатом похибок методичного характеру, застарілого обладнання, використаного при проведенні експериментів та багатьох інших причин. Огляд літератури закінчують висновками, в яких автор в короткій формі викладає стан і рівень вирішення поставленої перед ним мети за даними літератури. Загальний обсяг розділу – 15-20 сторінок машинописного тексту.

Назви органів, тканин, лікарських засобів, хвороб і патологічних процесів необхідно подавати сучасною клінічною термінологією, дотримуючись правил українського правопису.

В дипломній роботі необхідно користуватись загальноприйнятими скороченнями: грам – г, кілограм – кг, центнер – ц, тонна – т, гривня – грн., міліметр – мм, сантиметр – см, метр – м, рисунок – рис. тощо.

Знаки №, % та інші застосовуються лише при цифрах. В інших випадках потрібно їх писати словами.

  1. Власні дослідження

Цей розділ складає основу дипломної роботи, тому є найбільш важливим і об’ємним (більше 50% загального обсягу). Він включає ряд самостійних підрозділів, де послідовно подають природно-економічну характеристику господарства, визначають мету і завдання роботи, детально описують матеріали і методику досліджень, значну увагу приділяють одержаним результатам та їх обговоренню.