Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОД.ДИПЛОМ-Е 2015 оконч.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
402.94 Кб
Скачать

5. Список використаної літератури

Оформляється згідно з вимогами ДСТУ ГОСТ 7.1:2006 “Система стандартів з інформації, бібліотечної та видавничої справи. Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання”.

При написанні та оформленні дипломної роботи список використаної літератури повинен бути складений за певними правилами:

  • на перше місце вносять Закони, Постанови і рішення Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, а також Державної ветеринарної та фітосанітарної служби;

  • як правило, спочатку вказують прізвище автора або авторів опрацьованого джерела, повну назву статті, книги чи збірника, місце видання і видавництво, рік видання, та кількість сторінок;

  • всі опрацьовані джерела розташовують в алфавітному порядку;

  • якщо видання надруковане під чиєюсь редакцією або великою групою авторів, то при його написанні на перше місце виносять назву видання, а далі через косу лінію вказують прізвище з ініціалами його авторів чи редактора;

  • якщо видання включає велику групу авторів, то достатньо вказати прізвища і ініціали перших трьох, а далі позначити “та ін.”;

  • у випадку використання цілого видання вказується загальна кількість сторінок (  249с.), і якщо опрацьовані певні сторінки, ( С. 27  32).

При написанні джерела використовуються такі розділові знаки: коса риска, дві косі риски, двокрапка, кома, тире, крапка.

Приклади оформлення бібліографічного списку використаних джерел літератури подано у додатку 9.

6. Додатки

В цей розділ вносять додаткові таблиці і схеми, акти спостережень за станом тварин, дані ТПД, протоколи патологоанатомічного розтину трупів, експертизи лабораторних досліджень кормів, вмісту рубця, крові, сечі, калу, молозива, молока та інших біосубстратів. В додатки включають настанови до застосування нових фармакологічних препаратів, специфічних сироваток і вакцин, подають інструкції до апаратури і приладів, опис алгоритмів і програм, завдань, що вирішувались на ЕОМ, та інші матеріали, які дозволяють глибше розкрити тему дипломної роботи і документально підтвердити проведення досліджень у господарстві, лабораторіях та інших установах.

Всі документи нумерують (Додаток 1, 2, 3 …) і на них обов’язково роблять відповідні посилання в тексті дипломної роботи.

Додатки повинні мати загальну з дипломною роботою наскрізну нумерацію сторінок.

Підготовка до захисту

Дипломна робота за змістом та оформленням повинна відповідати вище викладеним вимогам і представлятися в деканат за 10 днів до захисту.

Перед друкуванням рукопис дипломної роботи необхідно добре відредагувати з виправленням виявлених помилок.

Підготовлена до здачі в ДЕК дипломна робота має бути акуратно оформлена, переплетена, підписана автором, науковим керівником, консультантами та завідувачем кафедри.

Попередній захист (розгляд) магістерської роботи

Завершену дипломну або магістерську роботу студент подає у термін, передбачений завданням на виконання роботи, науковому керівнику (науковим керівникам) для перевірки і підготовки відгуку на неї, який оформляється згідно з встановленою формою.

Магістерська або дипломна робота з відгуком керівника та рецензією подається на попередній захист, що здійснює спеціальна комісія випускаючої кафедри. При значній чисельності студентів може бути створено кілька комісій.

Метою попереднього розгляду (захисту) дипломної або магістерської роботи є експертна оцінка фахівцями кафедри рівня готовності роботи відповідно до затверджених ка­федрою критеріїв. Така оцінка є дієвою формою допомоги студенту у доведенні роботи до встановлених вимог. Вона супроводжується конкретними рекомендаціями щодо доопрацювання роботи. Негативна експертна оцінка магістерської роботи не тягне за собою адміністративних рішень стосовно студента та наукового керівника.

Комісію створює завідувач кафедри у складі 2-3-х викладачів, які мають науковий ступінь та/або вчене звання і досвід керівництва дипломними роботами. Очолює комісію завідувач кафедри або його заступник. Порядок роботи комісії та фор­му матеріалів, що подають студенти для розгляду комісією, визначає ка­федра. На попередній захист диломна або магістерська робота виноситься в повному обсязі.

Звіт комісії заслуховується на засіданні кафедри і передбачає оцінку ступеня готовності студентів до захисту магістерських робіт у ДЕК; виявлення осіб, успішне завершення робіт якими знаходиться під загрозою, виявлення типових проблем у ході підготовки роботи та аналіз причин, що призвели до їх появи; прийняття заходів щодо успішного завершення роботи та їх захисту в ДЕК. На підставі рішення кафедри завідувач кафедри підписує роботу про її допуск до захисту.

Згідно з положенням про Державні екзамени у вищих навчальних закладах, разом з дипломною роботою студент подає в ДЕК такі документи:

  1. Відгук наукового керівника дипломної роботи.

  2. Висновок завідувача кафедри про відповідність виконаної дипломної роботи навчальним вимогам і допуск студента до захисту дипломної роботи перед ДЕК, після попереднього розгляду і обговорення роботи на засіданні кафедри.

3. Рецензію викладача з іншої кафедри факультету.

Рецензенти обов’язково вказують на позитивні і негативні сторони роботи, а також можливість впровадження у виробництво найбільш цінних розробок.

Одночасно з оформленням дипломної роботи студенти, готуючись до захисту, складають тези доповідей, в яких викладають основний зміст роботи, готують 2 – 3 таблиці з результатами основних досліджень, графіки, діаграми, фотографії, схеми та інші пояснювальні матеріали, використовуючи кодопроектор, мультимедійну установку.