Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ekzamenu.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
352.26 Кб
Скачать

[Править]Звукоизоляция элементов конструкций здания

Звукоизоляция может проводится для отдельных элементов здания:звукоизоляция потолков;звукоизоляция стен;звукоизоляция полов;звукоизоляция кровли;создание звукоизоляционной перегородки.

Иногда проводят комплексную звукоизоляцию помещения по принципу "комната в комнате", в этом случае звукоизолируются потолки, стены и полы таким образом, чтобы не было жестких связей между элементами зданий и внутренним пространством помещения.

36. Підвісні стелі швидко і міцно завойовують симпатії людей не тільки у Львові чи Україні, але й у всьому світі. Такі стелі стають невід'ємною частиною в сучасних житлових будинках, кватирах та офісах, оскільки вони відрізняються максимальною функціональністю і яскравою естетичною привабливістю. Причиною подібної симпатії є кілька причин, які забезпечують підвісним стелям топове місце в рейтингу оздоблення приміщень. Спробуємо розібратися, з чим пов'язана така популярність і наскільки вона виправдана. Головні причини, по яких застосовуються підвісні конструкції, це є наявність інженерних систем, до яких необхідно забезпечити простий і легкий доступ і одночасно приховати. Такі стелі дозволяють ефективно приховати технічні комунікації, труби, електропроводку, забезпечуючи одночасно доступ до вентиляції, кондиціонерів, системи опалення. Важливим фактом є і те, що такі стелі дозволяють приховати дефекти покриття: нерівності, тріщини, плями і інші проблемні місця, а крім того, підвісні стелі володіють можливістю для встановлення різних світильників та декоративного освітлення , а догляд за ними, так само як і монтаж та демонтаж, відносно простий. А також системи підвісних стель прості та легкі в ремонті: один модуль легко замінити іншим без демонтажу каркаса. Поліпшують акустичні властивості приміщень. Нарешті, це найнадійніший засіб вирівняти базову стелю або навпаки, коли потрібно, зробити її багаторівневою. Підвісна стеля складається з металевого (однорівневого або багаторівневого) каркаса, до якого кріпляться плити. Виготовляють плити для стель переважно екологічно чистих матеріалів : мінеральних волокон (сумішей піску, скляного бою та вапняку) гіпсу, гіпсокартону (гіпсові листи, покриті тонким, але міцним картоном), дерева (цілого, так і волокнистого наповнювача із синтетичними й цементними сполуками) та пластику (полістирол і полікарбонат). Плити бувають самої різної товщини - від 6 до 19 мм.Фахівці стверджують, що чим більша товщина плити, тим краще її тепло-звукоізоляційні це дозволяє скоротити втрати тепла, а також зменшити опалювальну площу приміщення.За формами та видами підвісні стелі бувають на 6 груп: 1. Плиткові, 2. Панельні, 3. Рейкові, 4. Касетні,5. Гратчасті, 6. Ніздрюваті. Короткий опис та властивості деяких найпоширеніших видів стель

Підвісні стелі ArmstrongПанелі Armstrong з мінеральних волокон характеризуються високими акустичними властивостями, такі стелі забезпечують додаткову теплоізоляцію в приміщеннях. Вони складаються з мінеральних волокон: глини та сполучних добавок (макулатури, гіпсу, крохмалю, латексу). Технічні характеристики мінерально -волокнистих плит залежать від складу в'яжучої речовини та складу.  Великий різноманітний дизайн фактур поверхонь дозволяє створювати практично будь-які композиції із стельових плит. Касетні підвісні стеліКасетні стелі. Збираються переважно з стандартних касет прямокутних або квадратних форм,які монтуються на прихований каркас. Більшість касет виготовляється з оцинкованої сталі, покритої шаром поліефірним порошком. Стельові касети випускаються в гладкому, перфорованому або мікроперфорованому варіантах.

Підвісні стелі з гіпсокартонуНайпопулярнішим матеріалом для облаштування підвісних стель на даний час є гіпсокартон. Стелі з гіпсокартону мають масу переваг. По-перше, вони дозволяють виправити всі існуючі нерівності, які можуть бути дуже великими. В більшості старих приміщень, кімнат – перепади стель часом сягають до 10 сантиметрів. В таких випадках вирівнювати стелі шпаклівкою чи штукатуркою дуже складно та затратно . За допомогою гіпсокартону можна створити ідеально рівну поверхню, яка при цьому буде стійка. По властивостях гіпсокартон ідеально підходить для житлових та будь яких інших приміщень. Він екологічно чистий, не містить токсичних компонентів і не робить негативного впливу на здоров'я та життєдіяльність людини, що підтверджують різні досліди та сертифікати.Стелі з гіпсокартону легко піддаються декоруванню, за допомогою перфорації можна зробити ексклюзивний малюнок. Це прекрасна можливість для втілення ваших ідей – гіпсокартон дозволяє відтворювати практично будь-які архітектурні рішення: форми, фігури, складні переходи від однієї площини стелі до іншої, криволінійні поверхні, хвилі та багато іншого.Якщо підвісна стеля в квартирі облаштована з гіпсокартону. Це є відмінна звукоізоляція приміщення. Акустичні властивості гіпсокартонних стель нічим не поступаються стелям з мінеральним плит. Особливо, якщо додатково зробити прокладку з звукоізолюючого матеріалу, наприклад, з мінеральної вати.У стелі з гіпсокартону можна вбудовувати сучасні світильники. За допомогою яких приміщення легко розділити на окремі зони. Для цього можнавикористовувати різні типи світильників, які відрізняються рівнем яскравості та кольором підсвічування.Професійно облаштована стеля з гіпсокартону прослужить вам довгі роки, зберігаючи комфорт і затишок у вашій квартирі або офісі. Гіпсокартонні стелі – це хороше та економне, якісне рішення для кімнат, офісів, дитячих садочків, а також нежитлових приміщень.Якщо Ви маєте намір облаштувати у своїй оселі або офісі будь яку підвісну стелю, тоді звертайтесь до нас. Будемо раді допомогти Вам втілити Вашу ідею.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]