Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
інформація / практика / PRAKTIKA - / охорона праці.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
83.46 Кб
Скачать

До позитивних рис слід віднести відсутність паління на території

приміщення - для цього існує спеціально відведене місце на подвір’ї; всі виходи, коридори, сходи не захаращені та інше. В грудні місяці 2000 року працівниками відділу державної служби охорони при Бершадському РВ УМВС у Вінницькій області адмінприміщення МДПІ було обладнано системою протипожежної сигналізації, яка знаходиться в робочому режимі.

Встановлено суворий пожежний режим (порядок огляду і закриття приміщень після закінчення роботи, вимкнення електроприладів, освітлення). Заборонено перебування у приміщеннях працівників після 20-ої години та у вихідні дні, крім випадків, коли видаються спеціальні розпорядження керівництвом.

Організаційними заходами, які сприяють запобіганню виникнення пожежної безпеки є своєчасне проведення протипожежних інструктажів, навчання та атестація обслуговуючого персоналу;наявність попереджувальних плакатів та написів.

Відповідно до наказу МДПІ від 14.02.2001р. на виконання вимог Закону України ”Про пожежну безпеку”та з метою запобігання пожежі і додержанням Правил пожежної безпеки і забезпечення належних умов по охороні праці, в Бершадській МДПІ створено добровільну пожежну дружину в складі 7 осіб.В грудні місяці 2004р. відповідальним працівником Державного пожежного нагляду з працівниками інспекції було проведено зайняття з пожежної безпеки.

Останні заходи з метою посилення пожежного захисту проводилися приблизно два роки назад і передбачали вжиття таких заходів:

  • відремонтувати автоматичну пожежну сигналізацію (теплову та димову) в службових приміщеннях МДПІ (було виконано);

  • провести випробування електромережі на опір ізоляції (перевірено);

  • забезпечити МДПІ додатковою кількістю вуглекислотних вогнегасників типу ОУ-5 (1 штука) та ОУ-3 (8 штук);

  • оббити двері в серверній залізом з теплоізоляцією (виконано, але без теплоізоляції);

  • встановити знаки безпеки на шляхах евакуації (встановлено);

  • затвердити план евакуації людей та майна на випадок пожежі;

  • забезпечити наявність інструкції з правил пожежної безпеки в усіх службових приміщеннях МДПІ.

Проте, за словами відповідального за пожежну безпеку, і досі у щитовій нема ізоляційного килимка та гумових рукавиць; замок та щитки необхідно замінити; понижена напруга.

За порушення вимог та правил пожежної безпеки, працівники відділення та посадові особи притягаються до дисциплінарної, адміністративної чи кримінальної відповідальності.

Працівникам забороняється користування у приміщеннях електрочайниками та іншими нагрівальними приладами.

Відповідно до Типового положення про службу пожежної безпеки,затвердженого Міністерством внутрішніх справ України,приміщення податкової інспекції обладнано вогнегасниками в кількості 7 штук, із яких 2 в відділі адміністрування податків, 4 в вестибюлях на першому та другому поверхах, 1 в підсобному приміщенні. Крім цього біля адмінбудівлі встановлено пожежний щит та ящик з піском.

В вересні місяці 2005 року комісією в складі представника районного міжгосподарського виробничо-експлуатаційного підприємства по енергетиці і електрифікації “Райагропроменерго” та відповідального за забезпечення пожежної безпеки працівника МДПІ проведено замір опору ізоляції силової та освітлювальної електромережі.Крім цього проведена перевірка кола між заземленими установками і елементами заземленої установки та вимірювання опору заземленого пристрою.

Соседние файлы в папке PRAKTIKA -