Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
інформація / практика / PRAKTIKA - / охорона праці.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
83.46 Кб
Скачать

3. Планування робіт щодо охорони праці

Робота з охорони праці здійснюється відповідно до перспективних і поточних планів створення безпечних і нешкідливих умов праці, в яких визначаються завдання іншим окремим керівникам і спеціалістам.

Планування робіт з охорони праці в Бершадській міжрайонній державній податковій інспекції здійснює працівник, якого призначає начальник Бершадськоі МДПІ.

Планування робіт з охорони праці здійснюється на основі:

- заходів для усунення недоліків і виконання приписів органів державного нагляду;

- заходів щодо поліпшення умов і безпеки праці, запропонованих органами державного нагляду;

- заходів з охорони праці, намічених після перевірок стану охорони праці і робочих місць, я також за критичними зауваженнями і пропозиціями працівників.

4. План заходів по покращенню умов і безпеки праці.

В Бершадській міжрайонній держававній податковій інспекції розроблено план заходів на 2005 рік щодо покращення пожежної безпеки, а саме:

- банкосховище обладнати газовою установкою пожежегасіння;

- під електричні розетки, що встановлені на горючій основі підкласти негорючий матеріал, що виступає за габарити апарату не менше, ніж 0,01м;

- всі приміщення, де знаходяться оргтехніка (комп’ютери), забезпечити сертифікованими вогнегасниками з величиною заряду 3 кг і більше;

- електричну з’єднувальну коробку на 1-му поверсі закрити негорючою кришкою;

- виконати з’єднання та окінцювання жил проводів за допомогою опресування, зварювання, палення або затискачів;

- замінити пошкоджений вимикач та табло по курсу валют;

- розробити план по усуненню виявлених порушень з призначенням відповідальних осіб за виконання.

5. Фінансування охорони праці

Згідно Закону України Про внесення змін до Закону України “Про охорону праці” від 21.10.2002 року № 229- ІV фінансування охорони праці здійснюється на заходи з охорони праці та поліпшення стану безпеки, гігієни праці.Основний парадокс полягає в тому, що Бершадська МДПІ, яка призначена для наповнення державної казни грошовими коштами, потерпає від нестачі останніх на фінансування в галузі охорони праці. Умови охорони праці в МДПІ потребують значного покращення, про що не одноразово зазначалося, проте і на даний час це питання ще не вирішене. Хоча й передбачено, що для підприємств, установ, організацій, які фінансуються з Державного чи місцевого бюджетів, цільові заходи з охорони праці виконуватимуться за рахунок коштів, виділених на їх утримання, а також за рахунок державних вкладень, фактично їх ніхто не виділяє. Лише сама Бершадська МДПІ згідно статті 23 Закону України № 229 здійснює витрати на охорону праці і становлять не менше 0,2 відсотка від фонду оплати праці.

В Бершадській МДПІ з питань охорони праці здійснюється фінансування витрат на охорону праці: здійснена покупка нових сучасних комп’ютерів, які замінили старі комп’ютери в касі,

відремонтовано ксерокопіювальну техніку на робочому місці у відділі контрольно перевіруючої роботи.

6. Відображення питань охорони праці в колективному договорі

В Бершадській МДПІ у текстовій частині колективного договору обумовлено, що забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці являється обов’язком начальника Бершадської МДПІ.

В цілях забезпечення здоров’я і безпечних умов праці, адміністрація зобов’язується: забезпечити фінансування всіх робіт по охороні праці і техніці безпеки; проводити систематичну роботу по покращенню умов праці, забезпечуючи охорону умов праці і техніку безпеки; забезпечити жорстке дотримання посадовими особами вимог охорони праці.

Працівники визнають свої зобов’язання щодо зберігання і підвищення безпеки праці і зобов’язуються дотримуватися дисципліни, виконувати вимоги інструкцій, правил і норм охорони праці.

Соседние файлы в папке PRAKTIKA -