Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
інформація / практика / PRAKTIKA - / охорона праці.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
83.46 Кб
Скачать

7. Відповідальність робочих місць нормативним актам .

Загальний об’єм кабінету оподаткування юридичних осіб Бершадської МДПІ становить 62,3 м3 (4,1м-довжина, 3,1м- ширина, 4,7м- висота), площа- 16,8 м2. В ньому розміщений один ПК (Samsung syng Master 763 МВ), а кількість працюючих-двоє. Тому, якщо порівняти ці показники із нормативами на одне робоче місце, обладнане відео терміналом, то обсяг відповідає стандартам, а площа є меншою.

Конструкція робочого місця не відповідає вимогам для підтримання оптимальної робочої пози користувача (ПК розташований справа, відсутня підставка для ніг тощо). Сидіння не має підлокітників, воно не регулюється за висотою, кутом нахилу сидіння та спинки. [25]

В кабінеті відділу оподаткування юридичних осіб також розміщений принтер Epson LX-300. Проте він незручний у користуванні: він має великі вібраційні(килимок для їх гасіння відсутній) та шумові властивості, та дуже повільно виводить інформацію на папір. Це призводить до головного болю та роздратування, та в цілому негативно впливає на функціональний стан працівників, особливо при тривалій дії.

Робоче місце з відео терміналом розміщене так, що природне світло падає не збоку, а навпроти користувача ПК, що викликає певні труднощі при користуванні. Від стіни зі світловим прорізом воно знаходиться на відстані не менше одного метр. Вікно кабінету оснащене сонцезахисним пристроєм - жалюзями.

Природне освітлення доповнюється штучним, проте тут відсутня система вимикачів, що дозволяють регулювати його інтенсивність залежно від інтенсивності першого. Не дивлячись на те, що освітлення є нерівномірним, на робочих місцях не встановлені світильники місцевого освітлення.

Як позитивну рису необхідно зазначити, що ксерокс знаходиться в окремому кабінеті, спеціально виділеному для таких потреб.

Хоча всі кабінети МДПІ обладнані ПЕОМ, проте вологе прибирання проводиться не систематично.

Згідно з чинними нормативними документами площа ж інших відділів, в яких розташовані відеотермінали, визначена з розрахунку на одне робоче місце – не менше 6,0 м2, обсяг – не менше 20,0 м3, з урахуванням максимальної кількості осіб, які одночасно працюють у зміні.

В Бершадській МДПІ є 34 комп’ютери, дата випуску яких 2001-2003 роки.

Стіни, стеля, підлога кожного відділу з розміщенням ЕОМ, виготовлені з матеріалів, дозволених для оздоблення приміщень органами державного санітарно-епідеміологічного нагляду.

У центрі будинку розташоване фоє з виходами в робітничі приміщення праворуч і ліворуч.Приміщення в Бершадській МДПІ мають природне та штучне освітлення, обладнані шафами та сейфом для зберігання документів і мають аптечку першої допомоги.

Робочі місця з відеотерміналами від­носно світлових прорізів розміщенні таким чином, що природне світло падає збоку, переважно зліва. Робочі місця з відеотерміналами розміщені на відстані не менше 1м від стін зі світловими прорізами, відстань між бічними поверхнями відеотерміналів становить не менше ніж 1,2 м, відстань між тильною поверхнею одного відеотермінала та екраном іншого становить 2,5 м, прохід між рядами робочих місць 1 м.

Соседние файлы в папке PRAKTIKA -