Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
111.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
70.91 Кб
Скачать

3.2 Шляхи оптимізації структури джерел фінансування

В умовах економічної нестабільності дедалі вагомішого значення набуває саме управління фінансовим забезпеченням діяльності підприємства, оскільки джерела фінансування є базисом, без якого неможливе функціонування й подальший розвиток підприємства. Від повноти та структури джерел фінансування безпосередньо залежить діяльність підприємства в умовах ринкової економіки.

Отже, на сьогоднішній день, проблема визначення оптимального співвідношення власних та позикових джерел постає перед багатьма українськими підприємствами.

Проблемі оптимізації джерел фінансування присвячено роботи багатьох вчених-економістів, таких як: Білика М. Д., Бланка І. А., Терещенко О. О., Семенова Г. А. та ін. Більшість з них акцентує увагу на оптимальному співвідношенні власного і позикового капіталу, за якого забезпечується найефективніша пропорційність між дохідністю та фінансовою стійкістю підприємства. Але на сьогодні не визначено універсального методу до оптимізації структури джерел фінансування, застосовуючи який підприємство визначило б оптимальне співвідношення між власним і позиковим капіталом [2, c. 208] . (2. Семенов Г. А. Оптимізація структури капіталу підприємства / Г. А. Семенов, А. В. Пелешко [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www. nbuv.gov.ua. )))

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]