Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вступ курсова конструювання (Автосохраненный).docx
Скачиваний:
37
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
35.79 Кб
Скачать

1.Науково-дослідницький , реферативний розділ

На створення ідеї курсового проекту та створення моделі сприяло багато факторів які дозволили втілити задум у виріб. Ідея використати переплетення у взутті, яке буде нести не тільки функціональне ай декоративне значення, прийшла після побаченої сукні темно синього кольору на вітрині магазину. Її фактура, насичений колір, та декоративне переплетення стало основою для створення моєї колекції. В зв’язку з тим що класичний діловий стиль являється одним з провідних напрямків моди, було визначено саме такі конструкції та декоративне оформлення. Були підібрані матеріали які вдало змогли передати композиційний задум.

Переплетення являється важливим елементом у оформленні як одягу так і взуття. На початку своєї історії шнурівка використовувалась в корсеті, яка призначалася для підтримування бюста , такий корсет можна побачити вже у античних народів. У той час це були шкіряні пояси , носилися вони під тунікою на грудях або під грудьми. У римлян корсети виготовлялися з ткані. В період Готики корсет шнурувати ззаду , збоку і спереду . Жінкам цей елемент одягу допомагав виглядати спокусливо і привабливо.

Століттями пізніше переплетення почало з’являтись у взутті.

При створенні колекції взуття я використовувала набуті знання з предмету конструювання, яке тісно пов’язане з іншими предметами, такими як: фізика, хімія, матеріалознавство, екологія, філософія, іноземні мови, психологія, креслення, математика, економіка. Кожний з цих предметів являється важливою складовою знань професійного фахівця. Фізика – являється потрібним предметом, адже модельєру важливо знати фізичні властивості матеріалів. Хімія – потрібна для визначення хімічних властивостей матеріалу. Матеріалознавство – дає можливість обрати матеріали необхідні для виготовлення якісного взуття. А також дає можливість визначити технологічні особливості матеріалів для верху та низу взуття. Екологія – вплив використовуваних ресурсів для виготовлення взуття на екологічний стан природи, використання за можливістю екологічно чистих матеріалів. Філософія – допомагає визначити внутрішній потреби замовника, щоб краще втілити його задум в реальність. Іноземні мови – допомагають знайти порозуміння з замовниками та постачальниками товару з різних куточків світу. Психологія – вплив чогось нового на людську свідомість. Креслення – виконання якісних ліній в побудові взуття. Математика – виконання розрахунків. Економіка -

2. Проектно композиційний розділ

В даному розділі було визначено основні етапи пошуку задуму дизайнера. Пошук ведеться в двох аспектах – функціональному (відповідність призначення виробу його функції) і з точки зору форми (аналіз об’ємно просторової структури, пропорції, масштабу виробу).

2.1 Розробка ескізів взуття відповідно темі курсового проекту з урахуванням сучасних напрямків моди.

Працюючи над курсовою роботою, було розроблено серію моделей взуття відповідно поставленій темі з урахуванням тенденцій моди та девізу колекції.

Головним в розробці взуття являється ескізування – процес розробки нових моделей на певну тематику. В свою чергу ескіз - це попередній начерк, що фіксує задум художнього твору, споруди, механізму або окремої його частини. Ескіз - швидко виконаний вільний малюнок, не передбачуваний як готова робота, часто складається з безлічі перекриваючих ліній. Може бути виконаний в різній техніці.

Професійні дизайнери повинні вміти малювати такі види ескізів : образні - ці ескізи малюють для того , щоб визначити концепцію колекції , поексперементувати на папері. З їх допомогою можна шукати нові образні рішення та багато іншого . Художні ескізи - це дуже виразний ілюстративний матеріал. Як виконувати даний вид ескізів дизайнер вирішує сам. Підхід до даних ескізів дуже творчий вільний ( такі ескізи часом дуже художні і по них складно розробити дуже конкретну конструкцію). Технічні - ці ескізи найчастіше малюються за допомогою графічних редакторів ( Corel , PhotoShop та ін. ) а так само від руки і до них докладають технічний опис моделі (такі ескізи зрозумілі конструкторам і технологам , за допомогою даної " форми спілкування " легше налагоджувати виробничий процес, тим більше на великих промислових виробництвах).

Представлена модель має оригінальну конструкцію – його можна вдягати під класичний, діловий одяг. Використовувати для ділових зустрічей та офіціальних подій. Назва колекції «»

Дану колекцію об’єднує декоративна шнурівка, стильове рішення моделей, вибір матеріалу, спосіб декорації , наявність не функціонального декоративного переплетення, використання незвичайної шкіри.. Кожна модель несе в собі ряд певної інформації, тобто окреслює стиль, лінії, призначення. Також продумана рівновага пропорції в конфігурації деталей.