Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
новое.doc
Скачиваний:
82
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
1.29 Mб
Скачать

9. Методика оцінювання поточної навчальної діяльності студентів, підсумкового модульного контролю та оцінка знань з дисципліни

Оцінювання - це один із завершальних етапів навчальної діяльності студентів та визначення успішності навчання. Процедура та методика оцінювання суттєво впливають на остаточні результати, на можливість аналізу та статичну достовірність. Тому при оцінюванні необхідно надавати перевагу стандартизованим методам: тестуванню, письмовим роботам, структурованому контролю, володінню практичними навичками, які відображені у навчальній програмі.

9.1. Оцінювання поточної навчальної діяльності

При оцінюванні засвоєння кожної теми модуля студенту виставляються оцінки за чотирибальною (традиційною) шкалою, з використанням прийнятих у БДМУ та затверджених методичною комісією критеріїв оцінювання. При цьому враховуються всі види робіт, передбачених методичною розробкою для вивчення теми. Виставлені оцінки за традиційною шкалою конвертуються у бали в залежності від кількості тем у модулі. Вага кожної теми в одному модулі має бути однаковою, але може бути різною у різних модулях.

Традиційна оцінка

Конвертація у бали

Модуль 1

Модуль 2

Модуль 3

Модуль 4

Модуль 5

“5”

3,5

6

6

11

5

“4”

2,7

5

5

9

4

“3”

2,2

4

4,5

7

3,5

“2”

0

0

0

0

0

9.2. Оцінювання самостійної роботи студентів (срс)

СРС, яка передбачена в темі модуля поряд з аудиторною роботою, оцінюється під час проточного контролю теми на відповідному занятті. Засвоєння тем, які виносяться лише у самостійну роботу, контролюються на підсумковому модульному контролі.

9.3. Оцінювання індивідуальних завдань студента

Бали за індивідуальні завдання нараховуються студентові лише при успішному їх виконанні, залежно від їх об’єму та значимості, але не більше 10-12. Вони додаються до суми балів, набраних студентом за поточну навчальну діяльність.

9.4. Підсумковий модульний контроль

Підсумковий модульний контроль здійснюється по завершенню вивчення всіх тем модуля на останньому контрольному занятті з модуля.

До підсумкового модульного контролю допускаються студенти, які відвідали усі передбачені навчальною програмою з дисципліни аудиторні навчальні заняття, та при вивченні модуля набрали кількість балів не меншу за мінімальну. Студенту, який з поважної причини мав пропуски навчальних занять, вносяться корективи до індивідуального навчального плану і дозволяється відпрацювати академічну заборгованість до певного визначеного терміну. Для студентів, які пропустили навчальні заняття без поважних причин, рішення про їх відпрацювання приймається індивідуально деканом факультету.

Форми проведення підсумкового контролю стандартизовані і включають контроль теоретичної і практичної підготовки.

Максимальна кількість балів, яку може набрати студент при складанні підсумкового модульного контролю становить 80.

Підсумковий модульний контроль вважається зарахованим, якщо студент набрав не менше 50 балів.

Регламент проведення підсумкового модульного контролю

Підсумковий модульний контроль складається із таких етапів.

I - етап – письмова відповідь на тестові завдання формату А (проводиться у комп’ютерному класі).

Студент відповідає на пакет тестів формату А. Кожний пакет містить тести формату А з тем кожного змістового модуля, які входять до складу підсумкового модуля.

II - етап – – перевірка знань практичних навичок. Студент на препараті демонструє анатомічні утворення, які пропонує йому показати викладач, який приймає підсумковий модуль.

III - етап – усна відповідь на питання з матеріалу підсумкового модуля.

Студент усно відповідає на препараті матеріал за темами змістових модулів. Відповідає на додаткові питання за темами змістових модулів.