Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІНДЗ ПИХ_ДІАГН.docx
Скачиваний:
42
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
85.42 Кб
Скачать

Опитувальник х. Шмішека «Діагностика типів акцентуацій рис характеру та темпераменту за к. Леонгардом»

За опитувальником Х.Шмішека «Діагностика типів акцентуацій рис характеру та темпераменту за К. Леонгардом» було виявлено, що у досліджуваної яскраво виражений Циклотимний тип (21 бал);

середня ступінь вираженості була у таких типів як демонстративний тип (15 балів), педантичний тип (15 балів), збудливий тип (18 балів), тривожний тип (15 балів), екзальтований тип (18 балів) ;

властивість не виражено у таких типах як застрягаючий тип (6 балів), гіпертимний тип (9 балів), дистемічний тип, (9 балів), емотивний тип (10 балів).

Конструктивний рисунок людини з геометричних фігур (е. Махоні)

За конструктивним рисуноком людини з геометричних фігур (Е. Махоні) було виявлено, що досліджувана відноситься до таких типів як III тип — «тривожно-боязкий» і V тип — «інтуїтивний». Перший малюнок є домінуючим типом (ІІІ тип), другим присутній як стан (V тип), третій — вказує на майбутні перспективи (V тип).

ІІІ тип характеризується різноманітністю здібностей — від тонких ручних навичок до літературної обдарованості. Але незважаючи на велику кількість талантів, часто сумнівається в своїх силах і потребує м’якого підбадьорювання. Приділяє велику увагу порядку і чистоті, конфліктує через бруд і безладдя з іншими людьми.

Відрізняється підвищеною вразливістю і часто необґрунтовано сумнівається в собі. Для людей цього типу характерні заняття мистецтвом, хобі мають істотне значення, мистецтву вони віддають велику частину свого часу, навіть можуть несподівано поміняти свою професію. Відрізняються спостережливістю, багатою фантазією, живою сприйнятливістю, розвиненою уявою.

V тип — «інтуїтивний». Такі люди володіють яскравою образною уявою, підвищеною чутливістю нервової системи і, внаслідок цього, її високим виснаженням. Часто турбуються про оточуючих, навіть на шкоду собі. Краще працюють, перемикаючись з одного виду діяльності на інший, нерівномірно, «ривками», під впливом захоплення. Володіють технічними навичками, багато що вміють робити своїми руками. Вони добрі і поблажливі, активні і товариські, але іноді втомлюються від спілкування і віддаляються. Швидко міркують, у них розвинена інтуїція.

Психогеометричний тест (с. Делінгер)

При проведенні психогеометричного тесту (С. Делінгер) досліджувані було запропоновано вибір різних геометричних фігур. Вона вибрала прямокутника.

З відси можна зробити висновок, що вона не постійна, завжди у пошуку чогось нового. Для неї характерні такі риси - непослідовність і непередбачуваність вчинків протягом перехідного періоду . ця особа може сильно змінюватися з дня на день і навіть у межах одного дня! Вона має низьку самооцінку, прагне стати краще в чомусь, шукає нові методи роботи , стилю життя.

Ця дівчина намагаються робити те , що ніколи раніше не робила ; задає питання , на що раніше у неї не вистачало духу. Досліджувана має такі риси характеру: довірливість , відкритість , чутливість , допитливість , готовність до змін, наївність, нерішучість.