Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІНДЗ ПИХ_ДІАГН.docx
Скачиваний:
42
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
85.42 Кб
Скачать

Методика дослідження психологічної структури темпераменту (б. Смирнов)

За методикою дослідження психологічної структури темпераменту (Б. Смирнов) було виявлено, що досліджувана має середній рівень інтроверсії-екстраверсії.

Це означає,що вона товариська,має широке коло знайомих. Вона діє під впливом моменту , імпульсивна , запальна, безтурботна, оптимістична , добродушна , весела. Віддає перевагу рух і дію , має тенденцію до агресивності . Почуття і емоції не мають суворого контролю , схильна до ризикованих вчинків . Але водночас вона спокійна , сором'язлива, схильна до самоаналізу . Стримана і віддалена від усіх , крім близьких друзів. Планує і обмірковує свої дії заздалегідь , не довіряє раптовим спонуканням серйозно ставиться до прийняття рішень , любить у всьому порядок. Контролює свої почуття. Володіє песимістичністю , високо цінує моральні норми. Це все залежить від ситуацій в якій вона знаходиться, від настрою і ще багато різних чинників.

Ригідність-пластичність дорівнює 12 балів. Це означає, що досліджувана має середню ригідність. В свою чергу ригідність - утрудненість у зміні наміченої суб'єктом програми діяльності в умовах, об'єктивно вимагають її перебудови. Виражається: 1) у відсталості афективних (емоційних) відгуків на змінюються об'єкти емоцій; 2) у важкорухливості перебудови системи мотивів в обставинах, що вимагають від суб'єкта гнучкості і зміни характеру поведінки; 3) в труднощах перебудови сприйняття і уявлень в ситуації, що змінилася.

Емоційна збудливість – врівноваженість дорівнює 19 балів, а це дорівнює високій емоційній збудливості. Досліджувана емоційно нестійка. Чутлива , уразлива, мучиться від неприємностей в житті. Емоційно тонко відчуває, делікатна, сприйнятлива до негативних сигналів ззовні, сором'язлива , бентежна. Приймає все близько до серця , невпевнена у собі і боязка. У досліджуваної можуть виявлятися закомплексованість, лякливість, невпевненість у собі , напруженість емоцій.

Темп реакції – 3 бала. Це дорівнює дуже повільному темпі реакцій.

Активність – 3 бала. У досліджуваної було виявлено низький рівень активності.

Щирість – 18 балів. Це означає, що досліджувана мала високий рівень щирості при відповідях ... Про таку особистість кажуть , що вона чесна по своїй натурі , безкорислива у своїх вчинках і допомоги. Добросердість цієї особистості не можна змішувати зі всепрощенням , особистість з розумінням ставиться до чужих проблем і намагається в силу своїх можливостей допомогти оточуючим. Добра , чуйна до оточуючих. У ході психологічного аналізу не намагалася прикрасити свою особистість.

Опитувальник я. Стреляу

За опитувальником Я. Стреляу було виявлено, що у досліджуваної рівень процесів збудження вказує на слабкість процесу збудження. У неї слабка і запізніла реакція на подразнення; невисока продуктивність праці; висока стомлюваність; низька працездатність і витривалість.

Особистість мала високий бал з рівня процесів гальмування, який відображає силу процесу гальмування. Ця людина має сильні нервові процеси з боку гальмування; збудження, стимули легко гасяться; швидке реагування відповідних діям на прості сенсорні сигнали, хороша реакція; високий самоконтроль, зібраність, пильність, холоднокровність в поведінкових реакціях.

Досліджувана мала високий бал з рівня рухливості нервових процесів,який відображає рухливість нервових процесів. Це означає: легкість перемикання нервових процесів від збудження до гальмування і навпаки; швидкий перехід від одних видів діяльності до інших; швидка переключення, рішучість, сміливість у поведінкових реакціях.