Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІНДЗ ПИХ_ДІАГН.docx
Скачиваний:
42
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
85.42 Кб
Скачать

Позакультурний тест інтелектуального розвитку (р. Кеттелл)

За методикою CFIT (Р. Кеттелла) було виявлено, що у досліджуваної IQ=101. Це означає, що інтелектуальний розвиток має середню норму розвитку інтелекту.

Методика складається з двох частин. Досліджувана набрала 33 правильних відповіді у першій частині, у другій – 32. Після додавання цих часник і перетворення правильних відповідей у IQ, отримали IQ=101.

Тест структури інтелекту (TSI) Р. Амтхауера

За тестом структури інтелекту (TSI) Р. Амтхауера було виявлено, що у досліджуваної:

ОС = 14 – 108 балів: це свідчить про відносно добрий запал простих свідчень та знань;

ИЛ = 8 – 89 балів: це означає, що досліджувана здатна виділити загальні ознаки і властивості предметів або понять, уміє їх порівнювати;

ПА = 8 – 91 балів: свідчить про більш-менш високий рівень розвитку операції узагальнення;

ОО =18 – 97 балів: це означає, що рівень розвитку абстрактного мислення є вище середнього володіє достатнім багатим багажем слів;

З = 10 – 82 балів: дані свідчать про те, що досліджувана має високий рівень розвитку короткочасної пам’яті;

АР = 15 – 111 балів: опитувальна має широкий спектр розумових операцій, а також має здібності до математичного аналізу (синтезу, логічному мисленню);

ОЗ = 14 – 105 балів: це означає, що досліджувана має гарні здібності до аналітико-синтитичної діяльності ;

ГС = 8 – 92 балів: вона має здібності до точного сприйняття форми та величини тонких фігур;

ПВ = 8 – 91 балів: опитувальна має високий рівень розвитку наочно-дієвого мислення.

Діагностика емоційного інтелекту (н. Холл)

За методикою Діагностика емоційного інтелекту (Н. Холл) було виявлено, що у досліджуваної шкала «Эмоциональная осведомленность» дорівнює 5 балів. Це означає, що рівень парціального емоційного інтелекту низький.

По шкалі «Управление своими эмоциями» досліджувана набрала -3 бала. Це означає, що рівень парціального емоційного інтелекту низький.

Шкала «Самомотивация» дорівнює -5 балів. Це означає, що рівень парціального емоційного інтелекту низький.

По шкалі «Эмпатия» досліджувана набрала найбільше балів – 10. Це означає, що рівень парціального емоційного інтелекту середній.

Шкала «Распознавание эмоций других людей» - 9 балів. Це означає, що рівень парціального емоційного інтелекту середній.

Інтегрований рівень емоційного інтелекту дорівнює 16 балів. В свою чергу це означає низький рівень.

Ері (г. Айзенк)

За методикою ЕРІ (Г. Айзенк) було виявлено, що досліджувана за шкалою правдивості набрала 3 бала. Це означає, що на всі питання вона давала правдиві відповіді.

За шкалою інтроверсія-екстраверсія – 12 балів. Це свідчить про те, що досліджувана має середній показник. Це щось посередині між екстравертованим і інтровертованим типом.

За шкалою нейротизму набрала 20 балів. Це свідчить про те, що досліджувана має високий рівень нестабільності (невротизм).

Характеризуючи досліджувану можна сказати, що вона товариська,має широке коло знайомих. Вона діє під впливом моменту , імпульсивна , запальна, безтурботна, оптимістична , добродушна , весела. Віддає перевагу рух і дію , має тенденцію до агресивності . Почуття і емоції не мають суворого контролю , схильна до ризикованих вчинків .

Але водночас вона спокійна , сором'язлива, схильна до самоаналізу . Стримана і віддалена від усіх , крім близьких друзів. Планує і обмірковує свої дії заздалегідь , не довіряє раптовим спонуканням серйозно ставиться до прийняття рішень , любить у всьому порядок. Контролює свої почуття. Володіє песимістичністю , високо цінує моральні норми. Це все залежить від ситуацій в якій вона знаходиться, від настрою і ще багато різних чинників.

Нейротизм у досліждуваної характеризується зрілістю , відмінною адаптацією , відсутністю великої напруженості , занепокоєння , а також схильністю до лідерства , комунікабельності. Він виражається в надзвичайній нервування, нестійкості , поганий адаптації , схильності до швидкої зміни настроїв ( лабільності ) , почутті винності і занепокоєння , заклопотаності , депресивних реакціях , неуважності уваги , нестійкості в стресових ситуаціях. Нейротизму відповідає емоційність , імпульсивність ; нерівність в контактах з людьми , мінливість інтересів , невпевненість у собі , виражена чутливість , вразливість, схильність до дратівливості.