Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 5.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
04.06.2015
Размер:
181.76 Кб
Скачать

Коректування документів.

Для коректування документа варто спочатку відкрити журнал документів, у якому зберігаються документи потрібного виду. Документ можна відкрити для коректування або перегляду, працюючи в журналі документа. Натисніть клавішу Enter або двічі клацніть клавішею миші в будь-якому місці рядка. У результаті на екран буде виведена екранна форма документа.

Копіювання документа. Новий документ може бути введений шляхом копіювання вже існуючого документа. Для цього треба в журналі з документами потрібного виду помістити курсор на рядок з документом, що передбачається копіювати й нажати клавішу F9. У результаті на екран буде видана форма документа, у якій всі реквізити за винятком номера й дати документа будуть скопійовані з реквізитів документа-зразка. Натиснули ОК і повернулися в журнал документів.

Видалення документа. Для позначки на видалення або видалення документа поставте курсор на рядок з документом, і натисніть клавішу Delete. Після відповіді ТАК на запит про видалення запису документ буде вилучений або позначений на видалення. Для скасування позначки на видалення відкрийте журнал, помістите курсор з раніше позначеним документом, і натисніть клавішу Delete. Після відповіді ТАК на запит документ буде відновлений.

Введення документа на підставі. Система має можливість копіювати інформацію з документа одного виду в документ іншого виду. У цьому випадку для уведення нового документа можна використати механізм "уведення на підставі". Цей механізм дозволяє створити, наприклад, видаткову накладну, переносячи на неї інформацію з раніше виписаного рахунку. Для введення документа на підставі іншого документа варто встановити курсор на документ-підставу й нажати клавішу Alt+F9. На екран буде виведений список видів документів. У ньому необхідно клавішею або мишею вибрати найменування потрібного виду документа й натиснути клавішу ОК. Після цього на екран буде виведений діалог для введення нового документа, у якому реквізити будуть скопійовані з документа підстави.

Збереження документа

Після заповнення всіх необхідних реквізитів документа його необхідно зберегти. Залежно від налаштування конкретного документа можливі кілька варіантів цієї дії. Якщо діалог для введення документа містить відповідні кнопки ОК, "Зберегти", "Записати" збереження документа здійснюється шляхом натискання на цю кнопку або шляхом закриття вікна діалогу. У кожному разі на екран буде виданий запит про збереження документа.

Проведення документа

Проведенням документа називається дія, що викликає зміну інші дані системи на підставі інформації документа. Насамперед, в "1С: Підприємство" проведення документів використовується для відбиття в бухгалтерському обліку господарської операції, інформація якої уведена в документ. Для деяких видів документів проведення може не використатися. Це документи, які не впливають на бухгалтерський облік і не виконують зміни інших даних системи.

Проведення документа. Запит на необхідність проведення документа видається на екран при натисканні кнопки форми документа, для якої визначене проведення документа. Звичайно це кнопка ОК або "Провести". Якщо на запит відповісти ТАК, документ буде проведений. У журналі документів документ буде позначений у крайньому лівому стовпчику знаком " ". Відповівши НЕМАЄ на запит, ви можете відмовитися від проведення документа й виконати проведення іншим часом. Щоб зробити документ непроведеним треба в меню "Дія" головного меню програми вибрати функцію зробити документ непроведеним. Після цього ознака проведення документа "" зникне.