Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichka_Ofis_ukr.doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
27.05.2015
Размер:
1.11 Mб
Скачать

3.8 Показ презентацій

При показі презентації використовується спеціальний вид, при цьому слайди змінюють один одного в порядку, визначеному користувачем і займають весь екран монітора або проектора.

При показі слайдів навігація може здійснюватися як від слайда до слайда, з можливістю повернення на попередній, так і шляхом переходу на будь-який слайд презентації.

У процесі показу слайдів користувач може робити замітки прямо на аркушах презентації з використанням фломастера або маркера виділення різних колборів з можливістю наступного збереження заміток.

Зміна слайдів з використанням різних переходів дозволяє удержати інтерес слухачів і виділити ключові моменти доповіді. За допомогою спеціальної панелі користувач може задати вид зміни слайдів, швидкість графічного ефекту і час показу кожного слайду в секундах.

Всі об'єкти слайдів Microsoft PowerPoint можуть з'являтися в процесі доповіді користувача з застосуванням різних анімаційних ефектів. Анімаційна схема задає порядок і тип появи кожного об'єкта слайда. Всі існуючі типи анімаційних схем розбиті на тематичні групи та знаходяться на спеціальній панелі оформлення слайда з застосуванням ефектів анімації. Крім того, для будь-якого об'єкту або частини тексту можуть бути задані власні анімаційні схеми появи на екрані у виді входу, виділення, виходу або намальованого користувачем шляху переміщення.

Для різних аудиторій слухачів доповіді можуть бути створені різні покази слайдів презентації шляхом створення довільного показу, у якому визначається, які саме слайди будуть показані й у якому порядку. Крім того, видозмінювати презентацію для різних слухачів можна шляхом приховування деяких слайдів, що при цьому не будуть вилучені з презентації, а просто виключені з показу.

Для додавання мультимедийности презентації користувач може додати до слайдів звук або відео з існуючих файлів або з галереї, що входить у поставку Microsoft PowerPoint. Програвання звуку і відео здійснюється або при показі визначеного слайда, або по щиглику користувача.

4 Мова макрокоманд vba Вступ

Visual Basic for Application (VBA) - це об’єктно-орієнтована мова, призначена для візуального проектування програм, додатків і складних документів. VBA доступний з будь-якого додатку фірми Microsoft, наприклад, MS Word, MS Excel, і складає платформу для створення складних інтерактивних документів. Наприклад, можна створити документ — курсовий проект, що містить не тільки текст проекту, але і програми, що обчислюють дані для цього проекту, автоматично обчислюють і будують графіки і таблиці по введеним даним.

Крім традиційної технології програмування, що полягає у використанні перемінних, масивів, розгалужень і циклів, для реалізації складних алгоритмічних задач VBA підтримує технології структурованого, модульного, подійового, об’єктно-орієнтованого і візуального програмування.

4.1 Основи програмування в Microsoft Office

Visual Basic — це універсальна об’єктно-орієнтована мова програмування основних додатків Windows. Це означає, що всі елементи в середовищі Office розглядаються як об'єкти, а не абстрактна безліч структур даних або пикселей на екрані. Кожен об'єкт є контейнером для всіх об'єктів усередині нього (якщо вони є). Найбільший об'єкт (або головний об'єкт) – сам додаток MS Office, що містить всі інші об'єкти.

Завдяки Visual Basic з'являється можливість значно розширити набір функцій у Office, а також створювати функції, значення яких залежать від деяких умов і подій.

Для організації діалогових програм у VBA (VB, C++ тощо) використовуються Форми (це складна програма інтерфейс, який організований у виді вікна Windows). Є програми, що не мають вікон, наприклад, програми – віруси.

Форма (або вікно Windows) — основний будівельний блок, що використовується для створення діалогової програми. Форма – це місце, де розміщюються всі елементи, з якими взаємодіють користувачі програми. Ці елементи називаються активними елементами керування (ActiveХ) або просто елементами керування.

Ці елементи керування дозволяють вводити дані, відображати текстову або графічну інформацію, подавати команди за допомогою кнопок, здійснювати вибір заздалегідь визначених параметрів за допомогою різних кнопок або перемикачів.

Елементи керування розділяються на внутрішні (вбудовані, які поставляються з VBA) і зовнішні (додатковими, розробленими сторонніми розроблювачами для рішення спеціальних задач).

Будь-який предмет середовища Windows — вікно, активний елемент керування, робочий стіл, панель активних задач, папка, файл, додаток тощо є об'єктами. Отже, відповідно до основної концепції об’єктно-орієнтованого програмування будь-який об'єкт має деякі властивості і з ним можна виконувати дії (об'єкт має методи).

Властивість — це характеристика об'єкту. Властивість іноді називають параметром, а значення властивості (параметра) - величиною.

Метод — це дія або програма, які можна виконати з об'єктом або яке призведе до зміни стану об'єкта.

Подійове програмування припускає наявність можливостей по керуванню виконанням задач з боку користувача за допомогою можливостей операційної системи (у нашому випадку Windows) через події об'єктів.

Подія (переривання) — це здатність об'єкта реагувати на події, що можуть виходити від користувача програми, і являють собою програми. Програми обслуговування подій програмуються на відміну від методів об'єктів тими, хто безпосередньо використовує ці об'єкти у своїх програмах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]