Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовые работы / Тарасенко О.В / Курсовой(вариант 42).doc
Скачиваний:
40
Добавлен:
08.08.2013
Размер:
4.56 Mб
Скачать

3.Структурна схема дискретного пристрою

Структурна схема дискретного пристрою

Рис. 3.1

ГСИ – генератор синхроімпульсів.

АП1, АП2 – синхронні автомати з пам’яттю.

DC- дешифратор.

КС1, КС2, КС3 – комбінаційні схеми.

ІНД1, ІНД2, ІНД3 – індикація повідомлень.

Генератор синхроімпульсів подає сигнал на АП1 та АП2. Після АП1 дешифратор розкодовує отриманий сигнал. В залежності від вихідного сигналу включається КС1,КС2,КС3. При роботі КС1 включається ИНД1, яка відображає повідомлення у вигляді слова «ОЧЕНЬ». Якщо спрацьовує КС2-

на ИНД2 відображається слово «ГРОЗА». КС3 спрацьовує при подачі сигналу від іншого дешифратора, який в свою чергу включається при подачі сигналу від першого. Внаслідок цього відбувається індикація чисел від 0 до 10. АП2 в свою чергу генерує сигнали X1,X2,X3,X4,X5 для роботи даних комбінаційних схем.

Висновок

Отже, в даному курсовому проекті я розробляв схему дискретного пристрою, який складається з автоматів з пам´яттю, комбінаційних схем та індикацій. Виконавши даний курсовий проект, я дізнався багато нового та цікавого в області цифрової електроніки. На мою думку, вона являється дуже важливою наукою,оскільки в сучасному світі всі промислові підприємства, транспорт та зв'язок обладнані сучасними приладами електроніки. Розвиток електроніки привів до значних змін в обчислювальній техніці, яка стала мати порівняно низьку вартість, малі габарити і високу надійність.

Цифрова електроніка знайшла широке застосування на залізничному транспорті, зокрема в області автоматики та автоматизації. За допомогою приладів цифрової електроніки , ми зможемо значною мірою збільшити пропускну здатність поїздів, а також безпеку перевезень,що являється головною задачею на залізничному транспорті.

Література

  1. Методические указания по курсу «Теория дискретных устройств железнодорожной автоматики, телемеханики и связи. Функций алгебры логики. Синтез комбинационных схем. Г.І.Загарій, Л.В.Бушевська, - Х.:1987.

  2. Методичні вказівки до лабораторних робіт по дисципліні «Теоретичні основи автоматики і телемеханіки», розділ «Теорія дискретних пристроїв» Г.І.Загарій, Л.В.Бушевська, - Х.:ХИИТ, 1992, 21 ст.

  3. Методичні вказівки з дисципліни «Електроніка та мікросхемотехніка»,

«Комп’ютерна електроніка», «Прикладна теорія цифрових автоматів», Г.І.Загарій, Л.В.Бушевська, - Х. :2006

  1. Конспект лекцій

  2. Інтернет (Fubix.ru)

Соседние файлы в папке Тарасенко О.В