Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
моя курсова.docx
Скачиваний:
40
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
363.08 Кб
Скачать

Висновки

В курсовій роботі проведено техніко-економічне обгрунтування введення інноваційного рішення. Розглянуто та проаналізовано переваги у порівнянні з існуючими аналогами.

Визначено основні параметри інноваційного рішення, проведено експертну оцінку вагомості параметрів та розраховано коефіцієнт конкордації який дорівнює 0,9, що свідчить про високий рівень узгодженості думок експертів. Також було визначено основні технічні параметри інноваційного рішення та товару аналога.

Розраховано витрати на розробку нового технічного рішення –20018,57 грн., та повну собівартість одиниці виробу – 248,39 грн.

Визначено ціну товару в розмірі 800 грн, нижню межу ціну в розмірі 357,68 грн. та верхню межу в розмірі 1412,83 грн. Також визначено критичний обсяг виробництва він складає 12 шт.

Індекс прибутковості склав 1,91, а окупність склала 1,57 років, що є причиною для визнання інноваційного рішення доцільним і привабливим для інвесторів.

Список літературних джерел

1. Конверторы радиантной энергии (Convertersofradiantenergy).Інтернет джерело:http://samlib.ru/e/etkin_w_a/vechnydvigatelpart4.shtml 

2. Фотосинтез. Інтернет джерело: http://ru.wikipedia.org/wiki/Фотосинтез

3. Биотехнологическое получение водорода. Інтернет джерело:  http://ru.wikipedia.org/wiki/Биотехнологическое_получение_водорода

4. Способ получения водорода и энергоустановка на его основе.(WO/2011/049542) PROCESS FOR PRODUCING HYDROGEN AND POWER SUPPLY APPARATUS ON THE BASIS THEREOF, Інтернет джерело: http://www.wipo.int/pctdb/en/wo.jsp?WO=2011049542 

  1. Методичні вказівки до виконання практичних завдань з дисципліни "Економіка підприємства" для студентів технічних спеціальностей денної форми навчання / Уклад. Л. О. Нікіфорова, В. О. Козловський, Вінниця : ВНТУ, 2011., 77 с. 

  2. Техніко-економічні обгрунтування та економічні розрахунки в дипломних проектах та роботах: навч. посібник для студентів техн. спец. машино-, радіо-, приладобуд. та інформ. напрямків / В.О. Козловський ; Вінницьк. держ. техн. ун-т. - Вінниця : ВДТУ, 2003. - 74 с.

  3. Методичні вказівки для підготовки та написання курсової роботи з дисципліни «Економічне обгрунтування інноваційних рішень» / Нікіфорова Л. О., Кавецький В. В., Адлер О. О., Вінниця : ВНТУ, 2013, 33с.