Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод. вказ_вки по БО.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
892.42 Кб
Скачать

М

ІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІНСТИТУТ МЕНЕДЖМЕНТУ

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ПРОМИСЛОВОСТІ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА

Методичні вказівки

до виконання курсової роботи

з дисципліни «Бухгалтерський облік»

для студентів напрямку підготовки «Менеджмент»

Вінниця ВНТУ 2011

ЗМІСТ

1. Вступ

5

2. Порядок виконання курсової роботи

7

3. Структура курсової роботи

7

3. 1 Теоретична частина

8

3.2 Практична частина

15

4. Вимоги до оформлення курсової роботи

18

6. Додатки

30

7. Література

38

ВСТУП

Бухгалтерський облік важлива складова інформаційної системи підприємства забезпечує менеджерів різних рівнів близько 70% необхідної їм економічної інформації. Роль і значення бух обліку, необхідність розвитку його форм і методів, призвели до виникнення нового наукового напрямку в економічній діяльності. Облік дає повну і достовірну інформацію про витрачання матеріальних, грошових і трудових ресурсів, про собівартість продукції, фінансові результати, фінансовий стан підприємства. Облік був і залишається важливою функцією господарського управління незалежно від суспільної формації та безпосередньо впливає на якість управлінських рішень.

Курсова робота є самостійною письмовою роботою.

Метою виконання курсової роботи з дисципліни „Бухгалтерський облік” є поглиблення і закріплення теоретичних і практичних знань студентів з даної дисципліни, розвиток навичок самостійної творчої роботи, досягнення вміння аргументувати власну точку зору, проводити розрахунки, узагальнювати, систематизувати й аналізувати фінансові та економічні показники тощо.

У результаті підготовки до написання курсової роботи студенти повинні:

- ЗНАТИ основи теорії та організації бухгалтерського обліку на підприємствах; законодавчі та нормативні акти, що регулюють ведення бухгалтерського обліку, системи та форми бухгалтерського обліку, методологію та методику ведення обліку власного капіталу, необоротних активів підприємства, запасів і зобов’язань;доходів, витрат та фінансових результатів; документи фінансової звітності підприємств різної організаційної форми та форми власності.

- ВМІТИ використовувати Міжнародні та Національні стандарти бухгалтерського обліку, відображати господарські операції на рахунках бухгалтерського обліку, правильно і грамотно оформляти документацію бухгалтерської звітності підприємств, складати фінансову, податкову та статистичну звітність, орієнтуватися в процесі організації ведення бухгалтерського обліку на підприємствах різної організаційної форми та форми власності.

Курсова робота характеризується єдністю цілей і задач. У процесі виконання курсової роботи студент повинен показати високий рівень знань, виявити уміння і навички у виконанні планово-економічних розрахунків, уміння грамотно і системно розв’язувати задачі. Курсова робота складається з теоретичної та практичної частин. У теоретичній частині необхідно висвітлити теоретичний аспект запропонованої теми, відмітити все нове, що є в науковій літературі, провести аналіз податкового і бухгалтерського законодавств, визначити існуючі проблеми і позначити шляхи їх вирішення. Практична частина курсової роботи полягає у розв’язанні наскрізної задачі за всім курсом бухгалтерського обліку.