Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZRAZOK-2012.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
102.91 Кб
Скачать

5.Слюсар квПіА

Слюсар КВПіА повинен знати:

  • побудову, призначення, принцип роботи приладів і апаратів, що ремонтуються і юстуються;

  • технічні умови і інструкцію на випробування і здачу окремих приладів, механізмів і апаратів;

  • основні властивості сплавів, металів та інших матеріалів, що застосовуються при ремонті;

  • електричні властивості струмопровідних та ізоляційних матеріалів;

  • засоби термообробки деталі з наступною доводкою;

  • вплив температури на точність виміру;

  • умовні позначення запірної, регулюючої, запобіжної апаратури в теплових схемах, види прокладок імпульсних трубопроводів;

  • встановлення зрівнювальних та розділених посудин; допуски та посадки, квалітети та параметри шорсткості.

Слюсар КВПіА повинен виконувати:

  • ремонт, складання, перевірку, регулювання, випробування, юстування, монтаж і здачу тепловимірювальних, оптикомеханічних, рахувальних, пірометричних, автоматичних, самописних та ін. приладів середньої складності з розбором схем;

  • проводити слюсарну обробку деталей по 4-5 класам точності з підгонкою та доводкою деталі;

  • складати та виконувати монтаж схем сполучення сер. складності;

  • проводити паяння різноманітними припоями;

  • виконувати термообробку маловідповідальних деталей з наступною доводкою, виконувати фарбування приладів;

  • визначати твердість металів таврованим терпугом;

  • виконувати ремонт, регулювання і юстування особливо складних приладів і апаратів під керівництвом слюсаря більш високої кваліфікації.

Національний орган із стандартизації — це Державний комітет України по стандартизації, метрології та сертифікації.

Він складається з :

- Технічні комітети зі стандартизації

- Органи з сертифікації

- Центри стандартизації, метрології та сертифікації

- Магазин Стандарт

-Учбово-науковий центр зі стандартизації, метрології та якості продукції

-Науково-дослідні інститути

-Одеський коледж стандартизації, метрології та сертифікації

-Приладобудівні заводи

-Малі державні підприємства.

Згідно з Положенням про Державний комітет по стандартизації, метрології та сертифікації, затвердженим Указом Президента України від 24.05.96 № 375,

Держстандарт як єдиний національний орган з стандартизації, метрології та сертифікації забезпечує реалізацію державної політики в сфері стандартизації, метрології, сертифікації та державного нагляду, спрямованої на сприяння економічному розвитку країни, представляє її інтереси в міжнародних організаціях.

Основні напрямки діяльності

1. Організація і державне керування системою стандартизації

2. Організація і державне керування діяльністю щодо

метрологічного забезпечення

3. Формування і реалізація державної політики в сфері сертифікації продукції і послуг

4. Державний контроль та нагляд за впровадженням і дотриманням вимог державних стандартів, за дотриманням правил обов'язкової сертифікації, державний метрологічний контроль і нагляд.

5. Участь і захист інтересів України в діяльності міжнародних (регіональних) організацій з стандартизаї, метрології та сертифікації.

6. Запровадження вивчення основ стандартизації, метрології та сертифікації в системі загальної освіти, фахова підготовка та підвищення кваліфікації кадрів в зазначених сферах діяльності.

Держстандарт визначає пріоритетні напрямки розвитку Державної системи стандартизації (ДСС), організує на підставі пропозицій міністерств, об'єднань (підприємств), технічних комітетів розроблення та впровадження державних стандартів (за винятком стандартів в галузі будівництва та промисловості будівельних матеріалів).

ДСС спрямована на забезпечення реалізації єдиної технічної політики у сфері стандартизації, метрології та сертифікації, захисту інтересів споживачів продукції та послуг, взаємозамінності та сумісності продукції, її уніфікації, економії всіх видів ресурсів, обороноздатності країни.

Об 'єкти державного нагляду:

  1. Продукція виробничо-технічного призначення, товари народного споживання, продукти тваринництва, рослинництва, продукти харчування.

  2. Продукція імпортна на відповідність чинним в Україні нормативним документам.

  3. Продукція експортна на відповідність нормативним документам або окремим вимогам, обумовленим у договорі.

  4. Атестовані виробництва на відповідність установленим вимогам,

щодо сертифікації продукції.

Технічною основою державної системи єдності вимірювань є система державних еталонів, одиниці фізичних величин.

6. СТРУКТУРА ТА ВИДИ ДІЯЛЬНОСТІ МЕТРОЛОГІЧНОГО ЦЕНТРУ

Діяльність ДП ”Вінницястандартметрологія” в галузі метрології, як територіального органу Держ-споживстандарту України, з метою забезпечення єдності вимірювань в державі у відповідності до Закону України “Про метрологію та метрологічну діяльність” спрямована на:

- реалізацію єдиної державної політики в галузі метрології;

- захист громадян і національної економіки від наслідків недостовірних результатів вимірювань;

- економію всіх видів матеріальних ресурсів;

- забезпечення якості та конкурентоспроможності вітчизняної продукції.

Метрологічним центром ДП ”Вінницястандартметрологія” створені умови для зберігання та застосування еталонів та система передачі розмірів одиниць вимірювань у закріплених за центром видах вимірювань для забезпечення виконання метрологічних робіт для підприємств усіх форм власності, установ, організацій, приватних осіб.

Метрологічні відділи забезпечені 730 вихідними та 1819 робочими еталонами, нормативною документацією, кваліфікованими спеціалістами для

проведення повірки ЗВТ, вимірювальних інформаційних систем по десяти з дванадцяти видів вимірювань.

Саме для того щоб виконувати послуги на законних засадах, проведена чергова акредитація метрологічної служби (метрологічного центру) ДП “Вінницястандартметрологія” на право виконання метрологічних робіт.

За результатами перевірки метрологічного центру на відповідність критеріям акредитації отримано атестати акредитації № ДК 020-2004, № ПК 025-2004 на право проведення державних контрольних випробувань та повірки, калібрування засобів вимірювальної техніки.

Ця акредитація підтвердила технічну компетенцію, незалежність, достовірність результатів вимірювань, що є основою довіри замовника при наданні йому метрологічних послуг.

Співпраця приладобудівних підприємств області із спеціалістами ДП “Вінницястандартметрологія” забезпечила не тільки виготовлення сучасних ЗВТ, а й можливість на міжнародно визназнаній правовій основі експортувати цю продукцію за межі України. В регіоні 23 підприємств виготовляють 38 типи ЗВТ, які занесені до Державного реєстру України. Для забезпечення можливості повірки паливороздавальних колонок на місцях їх експлуатації було придбано три пересувних повірочних лабораторії (ППЛ). Для більш оперативного обслуговування замовників перед жнивами була придбана ППЛ для повірки автомобільних ваг. Освоєння високовольтного поділювача напруги типу ВСВН забезпечило можливість проведення атестації високовольтних установок до 100кВ постійної та змінної напруги. Єдині в Україні маємо вихідні еталони ІІ-го розряду по повірці високочастотних мір індуктивності. Наказом Держспоживстандарту України від 04.09.2006 р. № 267 комплект мір індуктивності та добротності занесений до переліку вихідних еталонів України.

Високому рівню повірочних робіт, консультаційної та методичної допомоги підприємствам з питань державних випробувань ЗВТ, атестації вимірювальних лабораторій сприяє впроваджена в метрологічному центрі ДП “Вінницястандартметрологія” система управління якістю, яка у травні 2002 р. була сертифікована в Системі УкрСЕПРО на відповідність вимогам ДСТУ ISO 9001–2001

На теперішній час в метрологічному центрі розроблена і функціонує система якості згідно вимог ДСТУ ISO/IEC 17025-2001 “Загальні вимоги до компетентності вимірювальних та калібрувальних лабораторій”, в якому встановлені вимоги до лабораторій, які мають намір показати, що у них функціонує система якості, що вони технічно компетентні і здатні отримувати технічно обґрунтовані результати. Саме результати випробувань таких лабораторій можуть бути визнаними органами інших країн. Впроваджуючи нові вимоги, метрологічний центр забезпечує підприємства регіону якісними метрологічними послугами, які відповідають міжнародним.

Сьогодні метрологічний центр гарантує якість, точність, своєчасність виконання впровадженню у виробництво програми АСУ “Метрологія”, яка складається з кількох АРМів, що працюють в комп’ютерній мережі ДП “Вінницястандартметрологія”.

7. СФЕРА діяльності Відділу де ст.. проходив практику

8. Прилад персональне завдання студента

8.1.Технічні дані

8.2 Комплектність

8.3 Короткий опис і правила користування

8.4 Опис конструкції

8.5 Проведення повірки

9. Оформлення результатів повірки

10. ВИСНОВОК

Начальник відділу ____________________________

13

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]