Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
_Biznes-plan_minipekarnya_56.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
219.65 Кб
Скачать

ЗМІСТ

РЕЗЮМЕ 3

1. ОПИС ФІРМИ 4

2. ОПИС ПРОДУКЦІЇ 6

3. АНАЛІЗ РИНКУ 8

4. ВИРОБНИЧИЙ ПЛАН 10

5. ФІНАНСОВИЙ ПЛАН 15

6. МАРКЕТИНГОВИЙ ПЛАН 18

ЛІТЕРАТУРА 19

РЕЗЮМЕ

ТзОВ "Нива" пропонує проект організації міні-пекарні з випуску батона "Особливий", який має чудові смакові властивості і оптимальне співвідно­шення якості та ціпи.

Ціль роботи фірми полягає в задоволенні потреб жителів міста в якісному та смачному хлібі.

Запропонований проект здійснюється засновниками ТзОВ "Союз-Хліб" (50 %) і двома фізичними особами (по 25 %). Підприємство створюється в Північному районі на базі виробничих приміщень хлібокомбінату "Союз-Хліб", що дозволяє швидко організувати роботу міні-пекарні без додаткових витрат на капітальне будівництво при безпосередній підтримці самого зас­новника. До вартості проекту (266 000 гри.) входять комплект міні-пекарні фірми «Сіндіка-Курал», що характеризується високою якістю при порівняно невисокій ціпі, і комплект документації з випуску батона (1000 гри.). Органі­зація роботи міні-пекарні потребує незначної виробничої площі і невеликого колективу (до 8 осіб).

Випуск хліба на міні-пекарнях дозволяє мобільніше працювати на ринку, оперативно реагуючи на його зміни.

Цей проект високорентабельний і передбачає окупність витрат протягом 1 року і 5 місяців.

Батон "Особливий" змогли вже оцінити жителі Східного району, тепер є шанс і в жителів Північного району спробувати справжній хліб. Але це мож­ливо здійснити в тому разі, якщо Ви виявите довіру до нашої фірми і надасте кредит у розмірі 266 000 грн.

1. Опис фірми

Як звісно, хліб - усьому голова, необхідний і корисний продукт, який споживає кожна людина. Хліб користується постійним попитом, тому його виробництво є дуже вигідною справою.

Дуже важливо, щоб він був не тільки смачним, але і корисним. Хтось, може, думає, що хліб він і є хліб, і важко придумати щось оригінальне. Але як пояснити той факт, що один вид хліба користується підвищеним попитом, а інший ні?

Батони "Особливі", які виробляються в магазині-пекарні фірми ТзОВ "Ко­лосся" вже давно прийшлися до смаку жителям Східного району нашого міста. Але жителі інших районів позбавлені такої можливості. Для того, щоб задо­вольнити їхні потреби, і створюється ТзОВ "Нива". Стадія розвитку фірми -початкова. ТзОВ збирається закупити міпі-пекарпю для виготовлення батонів, яка має повну технологічну лінію виробництва. Застосування тільки високо­якісної сировини і сучасної технології забезпечить виготовлення якісного й конкурентоспроможного хлібного виробу. Невисока ціна при незаперечних відмінних смакових якостях, безумовно, сприятиме високому попиту серед людей із середніми доходами. Передбачається розмістити виробництво на хлібокомбінаті ТзОВ "Союз-Хліб" (колишній Хлібокомбінат № 1), який роз­ташовано в Північному районі. Виробничі площі будуть орендуватися. Ви­робничий колектив складатиметься з 4 осіб.

Для організації випуску батонів необхідно одержати гігієнічний сертифі­кат і сертифікат відповідності.

Готову продукцію передбачається реалізовувати через роздрібний мага­зин, який розташовано при хлібокомбінаті.

ТзОВ "Нива" збирається зайняти гідне місце на ринку хлібопродуктів Північного району. Планується окупити усі витрати за півтора року та заво­ювати частку районного ринку не меншу ніж 3-4%. У віддаленій перспективі передбачається зайняти міцні позиції у Центральному районі нашого міста.

2. Опис продукції

Продуктом фірми «Нива» є батон "Особливий". Це хлібний виріб масою 450 гр, довжиною 50 см і шириною 10 см.

Варто відзначити безсумнівні смакові якості батона, які забезпечують су­часна технологія виробництва, якісна сировина та додавання харчової до­бавки - поліпшувача "Екстра".

Для виробництва батона "Особливий" використовуються такі компонен­ти: борошно пшеничне вищого ґатунку, дріжджі пресовані, сіль, цукор, мар­гарин і вже згаданий поліпшувач "Екстра".

Наведемо порівняльну характеристику різних сортів хліба, що продають­ся у Північному районі.

Таблиця І

Порівняльна характеристика різних сортів хліба

Хліб

Борошно

Маса, г

Ціна, грн.

Ціна за 1кг,

грн.

"Столичний"

Житнє, вищ. ґатунку

800

1,80

2,25

"Дарницький"

Житнє, 1 ґатунку

800

1.68

2,10

"Фермовий"

Пшеничне, 1 ґатунку

700

1,50

2,14

"Подовий"

Пшеничне, вищ.ґатунку

500

1,38

2,76

"Французький"

Пшеничне,

вищ.ґатунку

400

1,80

4,50

"Селянський"

Пшеничне, вищ.ґатунку

700

1,80

2,57

"Особливий"

Пшеничне, вищ.ґатунку

450

1,45

3.22

Якість хліба може характеризуватися такими показниками: смакові якості, термін зберігання, енергетична цінність, корисність.

Таблиця 2

Показники якості хліба (за видами)

Хліб

Смакові якості,

в балах (1-5)

Термін зберігання, днів

Енергетична

цінність хліба,

ккал/100 г

Корисність

(вітаміни в

100 г)

"Столичний"

4

1-2

170

0.96

"Дарницький"

3

2

160

0.85

"Формовий"

3

1-2

240

1.74

"Подовий"

4

2

255

2.01

"Селянський"

5

2-3

265

2.17

"Французький"

5

3

278

2.14

"Особливий"

5

3

285

2.21

Дані таблиці свідчать, що батон "Особливий" має чудові смакові якості, великий термін зберігання, високу калорійність, у ньому міститься більше вітамінів.

Звичайно ж, ті чи інші сорти: хліба мають свої переваги і недоліки (наприк­лад, житній хліб містить більше корисних для організму мінералів і продаєть­ся за невисокою ціною, пшеничний - багатий білками і має кращі смакові якості), але все ж батон "Особливий " має ряд переваг, у яких жителі Північно­го району зможуть переконатися найближчим часом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]