Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Завдання навчальної практики.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
329.73 Кб
Скачать

1. За допомогою Excel знайдіть значення функції

оцінка 2, якщо х12

оцінка 3, якщо x (12;20]

оцінка 4, якщо x (20;28]

оцінка 5, якщо x >28

{


F(x)=

на інтервалі [0;36] з кроком 2, використовуючи логічні функції. Значення аргументу x розмістити у вигляді колонки в одній робочій книзі:

x


а результат – значення функції F(x) іншій:

F(x)


Вся інформація повинна бути одночасно видима на екрані.

2. За допомогою Access створити файл бази даних з назвою Exam19.mdb. В цьому файлі створити таблицю за допомогою конструктора. Структуру таблиці та типи даних визначити самостійно для того, щоб таблиця в режимі перегляду Представление таблицы мала такий вигляд, як подано нижче. Зберегти таблицю під іменем Студенти. При збереженні таблиці ключове поле не створювати.

Прізвище

Оцінка

1

Петров

4

2

Іванов

2

3

Сидоров

2

За допомогою Конструктора створити запит, який відбирає всіх студентів, які мають оцінку “2” і прізвища яких складаються не із шести літер. Зберегти запит під іменем Відрахування.

3. Адміністрування мереж.

ЗАВДАННЯ № 20

з навчальної практики дисципліни «Інформаційні системи та технології»

1. За допомогою Excel розв’язати наступну задачу:

Очікується, що доходи по проекту протягом наступних 4 років складуть відповідно 50000 грн., 100000 грн., 300000 грн., 200000 грн. Визначити, якими повинні бути початкові витрати, щоб забезпечити швидкість обороту 10 %.

Примітка. Для розв'язання такої задачі необхідно також використовувати механізм «Подбор параметра» та фінансову функцію ВСД (ВНДОХ), яка обчислює ітераційним методом внутрішню швидкість обороту інвестиції (внутрішню норму прибутковості) R для ряду періодичних виплат і надходжень змінної величини, при якій чиста поточна вартість дорівнює 0. Значення функції обчислюється за формулою:

д е п – кількість виплат і надходжень;

valueізначення виплат і надходжень;

R – внутрішня швидкість обороту.

2. За допомогою Access створити файл бази даних з назвою Exam20.mdb. В цьому файлі створити таблицю за допомогою конструктора.

Структуру таблиці та типи даних визначити самостійно для того, щоб таблиця в режимі перегляду Представление таблицы мала такий вигляд, як подано нижче. Зберегти таблицю під іменем Студенти. При збереженні таблиці ключове поле не створювати.

Прізвище

Оцінка

1

Петров

4

2

Іванов

2

3

Сидоров

2

Скопіювати останній запис таблиці 10 разів в кінець цієї ж таблиці, створивши таким чином таблицю з 13 записів:

Прізвище

Оцінка

1

Петров

4

2

Іванов

2

3

Сидоров

2

13

Сидоров

2

Створити запит під іменем Студенти1, який би виводив дані про студентів, у прізвищі яких п’ята літера будь-яка, крім «О».

3. Моніторинг мереж.

ЗАВДАННЯ № 21

з навчальної практики дисципліни «Інформаційні системи та технології»

1. За допомогою Excel розв’яжіть графічним способом наступну систему нелінійних рівнянь:

в діапазоні х[0; 3] з кроком  = 0,2.

2. За допомогою Access створити файл бази даних з назвою Exam21.mdb. В цьому файлі створити таблицю за допомогою конструктора. Структуру таблиці та типи даних визначити самостійно для того, щоб таблиця в режимі перегляду Представление таблицы мала такий вигляд, як подано нижче. Зберегти таблицю під іменем Студенти. При збереженні таблиці ключове поле не створювати.

Прізвище

Оцінка

1

Петров

4

2

Іванов

2

3

Сидоров

2

Встановити червоний колір шрифту даних таблиці і ширину колонок (полів) по найширшому елементу даних. Створити запит під іменем Студенти1, який би виводив дані про студентів, у прізвищах яких п’ята літера «О».

3. Захист даних у мережі.

ЗАВДАННЯ № 22

з навчальної практики дисципліни «Інформаційні системи та технології»