Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Новая методичка ЗП.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
423.42 Кб
Скачать

6. Методи контролю знать студентів

Контроль знань є невід’ємною складовою навчального процесу і являє собою організацію зворотного зв’язку як засобу управління навчально-виховним процесом. Перевірка і оцінка знань студентів повинні відображати рівень засвоєння знань та стимулювати студентів до досягнення нових успіхів.

Контроль знань студентів здійснюється на основі результатів вхідного, поточного та модульного, підсумкового контролю знань.

Вхідний контроль проводиться на першому практичному занятті з метою визначення рівня підготовки студентів із інших навчальних дисциплін, знання яких є необхідним для вивчення дисципліни «Земельне право». За результатами вхідного контролю розробляються заходи з надання індивідуальної допомоги студентам, коригування навчального процесу. Вхідний контроль проводить у формі письмового опитування.

Кожний студент отримує п’ять теоретичних запитань, відповіді на які надаються у письмовій формі.

За одне правильно виконане завдання студент отримує максимально 2 бали.

Максимальна кількість балів, які студент може отримати за правильне виконання завдань вхідного контролю – 10 балів.

Поточний контроль знань здійснюється на практичних заняттях. Робота на практичних заняттях проводиться у вигляді перевірки повноти засвоєння студентами лекційного матеріалу і правильності виконання практичних завдань, які студенти зобов’язані вирішити при підготовці к практичному заняттю.

При оцінці роботи студента в аудиторії враховується:

систематичність роботи на практичних заняттях;

рівень знань, продемонстрований у відповідях на питання з тем, винесених для розгляду на заняття;

активність при обговореннях та дискусіях на практичних заняттях (включаючи доповнення до виступів, уточнення та виправлення озвучених відповідей інших студентів);

ініціативність та наполегливість при доведенні власної позиції.

Для кожного завдання залежно від рівня складності встановлюється максимальна кількість балів, які можуть отримати студенти у разі правильного його виконання.

Модульний контроль знань студентів проводиться два рази за час вивчення дисципліни, після вивчення змістовного модулю. Модульний контроль проводиться у письмовій формі. За рішенням кафедри може визначатись змістовні вимоги до модульних контрольних завдань, які можуть бути представлені: тестами, питаннями для опитування, практичними завданнями, фабулами учбових справ.

Зміст модульних завдань визначається кафедрою і доводиться до студентів на початку вивчення учбової дисципліни (на 1-4 тижні з початку семестру).

Підсумковий контроль знань студентів проводиться у другому модулі в формі заліку.

Семестровий залік не передбачає обов'язкову присутність студентів.

Студент вважається допущеним до заліку якщо він виконав всі види робіт, передбачені навчальним планом на семестр з цієї навчальної дисципліни

Підсумкова оцінка (сума балів), яка виставляється студентам у індивідуальні начальні плани (залікові книжки) відбиває рівень засвоєння студентом навчального матеріалу та рахується виключно на підставі результатів виконання ним певних видів робіт на практичних заняттях.

Максимальна кількість балів, які студент може одержати під час вивчення дисципліни «Земельне право», складає за кожний модуль 100.

Повторне складання заліку не допускається.