Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Информатика практика.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
164.06 Кб
Скачать

Image Map.

<MAP name="mymap">   <AREA shape="circle" coords="70,84,51" href="http://www.december.com">   <AREA shape="rect" coords="25,180,125,280" href="http://www.december.com/html/">   <AREA shape="poly" coords="153,106,186,225,340,193,315,81,304,167" href="http://www.december.com/works/tour.html">   <AREA shape="rect" coords="420,19,478,278" nohref>   <AREA shape="circle" coords="499,299,100" href="http://www.cnn.com/">   <AREA shape="default" coords="0,0,500,300" href="http://www.december.com/john/"> </MAP> <IMG src="imagemap.gif" width="500" height="300" alt="Image Map" usemap="#mymap" ismap>

 

Приклад

Завдання для самостiйної роботи Лабораторна робота №10

Тема: Адмiнiстрування Web - серверу.

Мета:

  • Опанувати основнi принципи адміністрування Web - серверу.

 

Завдання

  1. Скопіювати до свого робочого каталогу, що розташований на мереженому диску N, файл tinyweb.zip та розархівувати файли, що у ньому знаходяться.

  2. У окремому каталозі (його ви можете створити також на диску N) розробити інформаційну структуру вашого web - серверу. Тобто створити декілька HTML - файлів, пов'язаних між собою гіерпосиланнями. Це повинна бути ієрархічна файлова структура, кореневим файлм якої повинен бути файл з назвою index.html.

  3. Створити ярлик (Windows Shortcut) для запуску файлу tinyweb.exe.

  4. У властивостях цього ярлика вказати такі параметри запуску файлу: Закладинка Shortcut:   Target: N:\tinyweb.exe N:\MyWebDir 8000   Start in: N:\MyLogDir де   N:\MyWebDir - Каталог у якому знаходиться HTML - файли вашого web - серверу.   8000 - номер порту, який буде використовувати ваш web - сервер. Цей параметр необов'язковий. якщо його не вказати, то буде використаний 80 - й порт, який є портом, що використовується протоколом HTTP по замовчанню.   Стартовий каталог (N:\MyLogDir) прогарами tinyweb використовується для збереження log - файлів. Тому він теж повинен бути розташований на диску N, чи в одному з його підкаталогів.

  5. За допомогою створеного вами ярлика запустити програму web - сервера. Якщо ви все зробили вірно, програма почне працювати як системний процес MS Windows. Якщо ви щось зробили не вірно, то видається діагностичне повідомлення. У такому разі треба перевірити всі умови та параметри запуску програми web - серверу. Ще раз перелічимо їх:

  • Стартовий каталог програми tinyweb використовується нею для збереження Log - файлів.

  • Iнформацiйна структура web - серверу повинна мати ієрархічну структуру, кінцевим файлом якої повинен бути файл з назвою index.html.

  • Усі HTML - фали, що складають інформаційну структуру вашого web - серверу повинні знаходитися у окремому каталозі, шлях до якого повинен бути вказаний у рядку запуску програми web - серверу.

  • По замовчанню для своєї роботи web - сервери використовують 80 порт, але, якщо на одному і тому - ж комп'ютері працює декілька web - серверів, за для запобігання мережених конфліктів їм призначають різні порти.

  • Після запуску програми web - серверу треба перевірити його роботу. А саме:

    • Потрібно впевнитися, що web - сервер дійсно запустився. Для цього запустити Task Manager. Перейти до його закладки Processes і знайти у списку активних процесів процес, що має назву tiny. Якщо такого процесу у системі нема, то це означає, що сервер не працює.

    • Потрібно запустити програму Internet Explorer та вказати у адресному рядку такий запит: http://localhost/ Після цього у головному вікні програми Internet Explorer повинен відобразитися зміст файлу index.html вашого web - серверу. (Тобто перевiрити працездатнiсть сервiсу http на локальному комп'ютерi.)

  • Перевірити роботу вашого web - серверу з іншого комп'ютера мережі, вказавши у адресному рядку програми Internet Explorer IP - адресу чи мережну назву вашого комп'ютера (того комп'ютера, на якому працює ваш web - сервер). Наприклад:   http://192.168.101.85/ або   http://l6-03/

  • Для того, щоб зупинити web - сервер на вашому комп'ютерi необхідно знищити процес tiny за допомогою програми Task Manager.

    • Натиснути комбінацію клавіш Ctrl - Alt - Del.

    • У вікні, що з'явилося, обрати та натиснути мишкою кнопку з написом Task Manager.

    • Після запуску Task Manager, перейти до його закладки Processes.

    • Знайти у списку процесів процес з назвою tiny.

    • Позначити його мишкою та натиснути кнопку End Process.

    • Після цього процес tiny повинен зникнути з цього вікна, а web - сервер припинити свою роботу.