Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
22-33.docx
Скачиваний:
245
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
94.61 Кб
Скачать

28. Зміст, сутність, завдання організації служби військ

Для виконання завдань, які забезпечують належний статутний порядок, надійну охорону військових об’єктів, зміцнення військової дисципліни у військах (силах) організується службою військ.

Основи організації служби військ в ЗСУ визначаються Положенням про службу військ в ЗСУ, яке затверджено наказом начальника Генерального штабу ЗСУ від 01.07.2006 р. № 180.

СЛУЖБА ВІЙСЬК – це складова частина повсякденної діяльності військ (сил) яка спрямована на забезпечення необхідних умов життя, бойового навчання, побуту військ (сил), підтримання статутного порядку, військової дисципліни у гарнізонах і в/ч, а також на підтримання належної бойової, мобілізаційної готовності з’єднань, в/ч, окремих підрозділів.

Завдання що стоять перед службою військ:

• організація і підтримання внутрішнього порядку у в/ч (підрозділі);

• правильний розподіл часу і контроль за виконанням розпорядку дня;

• визначення, підготовка і несення служби особовим складом добового наряду;

• організація надійної охорони і оборони місць розміщення підрозділів, складів зі зброєю, боєприпасами, пальним, парків та інших об’єктів;

• організація і проведення у гарнізоні будь-яких заходів щодо підтримання високої військової дисципліни і порядку;

• турбота про здоров’я і побут військовослужбовців і контроль за регулярністю проведення санітарно-гігієнічних заходів.

Також до завдань служби військ належить організація гарнізонної, вартової та внутрішньої служб.

Завдання ГАРНІЗОННОЇ СЛУЖБИ:

• підтримання високого рівня військової дисципліни і правопорядку, організація чергування, патрульно-постової служби, безпеки дорожнього руху тощо.

Завдання ВАРТОВОЇ СЛУЖБИ:

• розробка документації з питань організації вартової служби тощо.

Завдання ВНУТРІШНЬОЇ СЛУЖБИ:

• визначення старших у військових містечках; закріплення за в/ч і підрозділами адміністративного та казарменого фонду тощо.

29. Вимоги керівних документів по підвищенню рівня внутрішньої служби

1. Наказ МОУ № 303, 27.12.93. Про введення в дію Положення про сторожову охорону об"єктів ЗСУ та інструкції щодо організації та несення служби сторожовою охороною .

2. Наказ МОУ №235, 1995р. Про затвердження інструкції про проведення дізнання у ЗСУ.

3. Наказ МОУ № 011, 19.04.97 Про зміцнення військової дисципліни у ЗСУ

4. Наказ МОУ № 359, 29.06.05 Про затвердження інструкції по організації обліку, зберігання і видачі стрілецької зброї та боєприпасів у ЗСУ.

5. Наказ МОУ №105 04.04.00 Про затвердження інструкції з організації вартової служби в ЗСУ.

6. Наказ МОУ, МВС,МЧС,СБУ №022/023/4т/0162/096 3.09.00р Про затвердження інструкції про організацію взаємодії ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів з питань розшуку в/сл.,які СЗЧ або місце служби-чи дизертирство.

7. Наказ МОУ №36, 22.01.02. Про внесення змін до наказу МОУ № 40 від 6.02.01р. "Про введення в дію інструкції про порядок надання доповідей і донесень про злочини, події, порушення військової дисципліни в ЗСУ".

8. Наказ МОУ №748, 15.12.05 Про введення в дію інструкції про порядок надання доповідей і донесень про злочини, порушення кримінальної справи, події, грубі порушення військової дисципліни у МОУ та ЗСУ та інші.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]