Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курс Тема 3 Митне оформлення.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
152.58 Кб
Скачать

Тема 3 Митне оформлення План

Вступ

1. Мета, місце і термін здійснення митного оформлення.

2. Декларування товарів і транспортних засобів.

3. Декларанти

Висновок

Список використаної літератури

Вступ.

На сучасному етапі розвитку багатополярного світу жодна країна не здатна розвиватися ізольовано. Посилення інтеграційних процесів на макро- та мікрорівні пояснюється зростаючою взаємозалежністю економік окремих країн і має прояв в укладанні дво- та багатосторонніх угод щодо регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Однак пріоритетним принципом формування та розвитку зовнішньої політики України є суверенітет та дотримання національних інтересів. Митна справа - це відносини, що складаються в системі зовнішньоекономічних відносин, важлива ланка в міжнародному співробітництві на регіональному та національному рівнях. Вона складається з митної політики, міжнародних правил, зовнішньоторговельних угод, порядку та умов переміщення через митні кордони товарних, транспортних, фінансових та інформаційних потоків, а також із загальноприйнятих заходів тарифного та нетарифного регулювання, експортного контролю тощо. У нових умовах митна справа виступає не лише як інструмент та провідник зовнішньоекономічної діяльності, а й має важливіше значення, стаючи регулятором і засобом формування нових економічних відносин та зв'язків.

Актуальність вибраної теми полягає в тому, що вивчення особливостей митного оформлення набуває особливої актуальності в сучасних умовах, оскільки її об'єктивно зростаюча роль у внутрішньо економічних процесах та розширення діапазону її впливу на зовнішньоекономічну діяльність зумовили, в свою чергу, необхідність нового підходу до регулювання всього складного та неоднорідного комплексу відносин, пов'язаних безпосередньо з реалізацією митної справи [1, с. 39]. Врахування цих обставин є необхідною умовою проведення ефективної митної політики. Кількісне зростання зовнішньоекономічних зв'язків, суттєві якісні зміни вимагають активного втручання держав у процес регулювання цієї діяльності з метою оптимізації, підвищення ефективності засобів, форм та інструментів. Економічний оптимум досягається на основі поєднання ринкових (вартісних), адміністративних, правових інструментів і важелів.

Якщо теоретично формулювати цю мету просто, то її практична реалізація створює неабиякі проблеми. Згадані підходи розглядаються в зв'язку із завданнями вдосконалення вітчизняної практики митного регулювання зовнішньоекономічної сфери, що дуже важливо для створення ринкового середовища в Україні та розширення її зовнішньоекономічної діяльності. Теорія і практика митного регулювання свідчать про необхідність урахування й акумуляції у національному законодавстві досвіду інших держав, положень, зафіксованих у статутах і рішеннях міжнародних організацій. Гармонізація митного законодавства з відповідними міжнародно-правовими актами є запорукою його ефективності і створення належних умов для включення окремих суб'єктів підприємництва в міжнародні економічні відносини [2, 56]. Вивчення досвіду зарубіжних країн показує, що успіх ринкових перетворень значною мірою залежить від виваженої митної політики та ефективної її реалізації в системі національних органів регулювання.

Головною метою курсової роботи є визначення особливостей митного оформлення.