Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
marketingoviy_menedjment_3 / Pract_pidg MM.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.32 Mб
Скачать

1.2. Зміст етапів підготовки дипломної роботи до захисту

  1. Зовнішнє рецензування дипломної роботи

Зовнішнє рецензування кожної ДМР проводиться з метою надання ДЕК незалежної експертної оцінки тим компетенція студента, які він продемонстрував у ДМР, як у підсумковому персональному кваліфікаційному документі. Це рецензування виконують фахівці в галузі знань та практики, які відповідають тематичному напрямку, за яким виконана ДМР.

Зовнішня рецензія оформляється у письмовій формі на бланку підприємства (організації) (додаток Е) і повинна містити чітко означені позитивні сторони ДМР та її недоліки, а також – узагальнений висновок рецензента: рекомендує чи не рекомендує він ДМР до захисту в ДЕК та оцінкою.

  1. Попередній захист дипломної роботи

Попередній захист (розгляд) ДМР здійснюється в комісії, призначеній на випускаючій кафедрі КНЕУ її завідувачем; склад такої комісії - це 2-3-ри викладача, які мають науковий ступінь та/або вчене звання і досвід керівництва дипломними роботами даного рівня. Очолює комісію завідувач кафедри або його заступник чи науковий керівник магістерської програми. Графік і порядок роботи комісії та форму матеріалів, що подають студенти в комісію для розгляду, визначає випускаюча кафедра.

На попередній розгляд ДМР надаються в повному обсязі (в наявності повинні бути усі структурні частини ДМР) і в непереплетеному вигляді разом із зовнішньою рецензією, оформленою у відповідності з чинними вимогами кафедри; при цьому ДМР має бути вже перевірена її науковим керівником і допущена ним до попереднього захисту (титульний лист ДМР має бути підписаний її науковим керівником).

Усі зауваження, зроблені комісією персонально кожному студенту по його ДМР, повинні бути ним усунені з урахуванням відповідних рекомендацій комісії в короткий термін, а доопрацьована таким чином ДМР повинна бути повторно надана в комісію, в період її роботи, для засвідчення нею готовності ДМР до захисту в ДЕК.

  1. Отримання письмового відгуку наукового керівника на ДМР

Письмовий відгук наукового керівника ДМР – це офіційний документ, який відображає загальне офіційне його відношення до ДМР і можливість її допуску до захисту в ДЕК, а також містить загальні оцінки, що стосуються таких аспектів ДМР як актуальність її теми, позитивні сторони роботи, наявність самостійних розробок автора та їх наукова новизна, практична цінність висновків і рекомендацій, сформульованих у ДМР та наявність (перелік) недоліків, що виявлені у її заключному варіанті (зразок форми відгуку на ДМР наведено у додатку Ж ).

Відгук на ДМР оформлюється її науковим керівником і надається студенту-автору ДМР після успішного проходження ним попереднього захисту ДМР в комісії випускаючої кафедри за умови обов’язкового виконання автором ДМР наступних вимог: переплетення ДМР у тверду обкладинку; наявності електронного носія зі змістом ДМР, завізованого співробітником комп’ютерної служби випускаючої кафедри (при цьому вказаний електронний носій має бути, також, завізований науковим керівником ДМР під час оформлення його відгуку на неї ) ; наявності зовнішньої рецензії на ДМР.

Надання ДМР студентом її науковому керівнику, для підготовки письмового відгуку, повинно бути здійснено не пізніше, ніж за 10 днів до початку встановленого терміну роботи ДЕК по захисту ДМР.

  1. Підготовка студентів до публічного захисту ДМР в ДЕК

Час доповіді при захисті ДМР не повинен перевищувати 10 хвилин і вона має бути стислою, конкретною, кваліфікованою і детально підтверджуватися відповідними демонстраційними матеріалами;

зміст доповіді ДМР має розкрити наукове обґрунтування актуальності теми ДМР, загальну структуру роботи, предмет дослідження, специфічні особливості базового підприємства (галузеві та індивідуальні), зміст та результати теоретичних і аналітичних досліджень, обґрунтування та перелік і сутність розроблених заходів, особливості їх реалізації в умовах базового підприємства та утворення соціально-економічної ефективності з урахуванням впливів можливих ризиків, подальші перспективи впровадження розроблених заходів, узагальнюючі висновки по ДМР (досягнення мети роботи, розкриття її теми, виконання завдань, вказаних в індивідуальному завданні на ДМР тощо).

Зміст доповіді та перелік демонстраційних матеріалів до ДМР бажано погодити з її науковим керівником.

Демонстраційні матеріали до ДМР можуть бути оформлені в комп’ютерному або у паперово-роздатковому виді. При цьому в першому варіанті вони, під час захисту ДМР в ДЕК, використовуються разом з допоміжними технічними засобами. У другому варіанті вони представляють собою набір листів формату А4, що переплетені між собою і мають загальну обкладинку; її титульна сторінка має бути оформлена у відповідності до зразка, наведеного у додатку Д, і підписана науковим керівником ДМР після надання йому усіх необхідних екземплярів цих демонстраційних матеріалів у повністю оформленому стані. Цей стан має відповідати наступним правилам:

  • усі листи демонстраційних матеріалів повинні мати загальну наскрізну нумерацію, яка позначається у правому верхньому куті кожного листа надписом виду «Лист №…»;

  • усі таблиці, рисунки, формули, підсумкові розрахунки, що наводяться, повинні мати назви, що відповідають їм у змісті ДМР, а також номери, що є загальними і наскрізними для кожного з екземплярів демонстраційних матеріалів.

Соседние файлы в папке marketingoviy_menedjment_3