Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
marketingoviy_menedjment_3 / Pract_pidg MM.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.32 Mб
Скачать

Система оцінювання

Контроль ефективності засвоєння матеріалу та набутих навичок здійснюється за допомогою накопичувальної рейтингової методики.

  • Методика оцінки розроблена з урахуванням двох аспектів:

    • об’єктивно оцінити роботу студента;

    • оцінювання не повинно відбирати дорогоцінний час роботи над матеріалом.

  • Методика оцінювання ґрунтується на рейтинговій системі поступового накопичення балів. За виконання кожного виду діяльності та отримані результати студент отримує відповідний бал.

  • Бали є диференційованими в залежності від складності виконуваних дій та отриманих результатів.

  • Кожний студент працює в команді але бали накопичує окремо, як для команди так і для себе.

  • Методика оцінювання виключає можливість невідповідальним студентам «проїхатись на чужих здобутках», що часто буває в командній роботі, коли до колективу прилаштовуються ледарі.

Загальна система оцінювання кожного з етапів тренінгу

Система оцінювання роботи студентів наведена на наступному рисунку.

Підсумкова шкала оцінювання є класичною шкалою оцінювання КНЕУ, та має наступний вигляд:

  • до 50 болів – незадовільно;

  • 50 – 80 – добре;

  • 85 – 100 – відмінно.

Бали отримані на тренінгових заняттях заносяться до відомості та до залікової книжки!!!

ГРАФІК проведення тренінгу визначається кафедрою і змінюється кожного навчального року згідно до графіку навчального процесу університету

Ситуаційна вправа

В Україні склалася дуже небезпечна ситуація щодо тютюнокуріння:

  • Поширеність паління серед чоловіків в Україні (67%) є найвищою в Європейському регіоні ВООЗ. Поширеність паління серед жінок останніми роками стрімко зростає досягнувши у 2005 році рівня 20%, що є найвищим показником в країнах СНД.

  • Загальна кількість пов’язаних з тютюном смертей в Україні складає майже 100 тисяч або 13% загальної смертності, причому 70% пов’язаних з тютюном смертей відбувається в віці 35-69 років, і людина, яка вмирає від куріння в такому віці, у середньому втрачає 19 років життя.

  • Крім втрати людських життів, тютюнокуріння завдає суттєвих економічних збитків через зменшення працездатності, пожежі, витрати на лікування, тощо. Загальний баланс зовнішньої торгівлі тютюном та тютюновими виробами в Україні є негативним, через що протягом останніх дванадцяти років (1996-2007) Україна втратила майже 2 мільярда доларів.

Міжнародний досвід [1] свідчить, що одним з найефективніших інструментів зменшення рівня тютюнокуріння є підвищення податків і цін на тютюнові вироби. За даними нещодавного звіту ВООЗ [2] 70% збільшення цін на тютюнові вироби в світі здатно попередити одну чверть з тютюнових смертей.

В Україні зростання доходів державного бюджету традиційно розглядається як головна, якщо не єдина мета політики оподаткування. Проте існують три інші серйозні проблеми політики оподаткування тютюнових виробів в Україні:

  1. Сприяння зменшенню споживання тютюну, що встановлюється вимогами Рамкової Конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну (РКБТ) [3] та чинного національного законодавства;

  2. Проголошення інтеграції до Європейського Союзу, що вимагає виконання вимог директив ЄС щодо оподаткування тютюнових виробів, а також зменшення стимулів для контрабанди сигарет до країн ЄС;

  3. Координація політики оподаткування з сусідніми країнами, які не входять до ЄС (Росія, Молдова та Білорусь).

Соседние файлы в папке marketingoviy_menedjment_3